Скарахме се заради свекървата:(

• 16 926
  • 575
  •   1
Отговори
# 375
Франсоаз, една година не е нищо. Боже, да се оправяха всички болни възрастни за година и пак да поемат контрол над живота си... но невинаги е така. Виж, Елора с нейната баба - седем години на легло, наистина знае какво говори.

# 376
  • София
Не съм чела стари постове на авторката. Наистина ли е системно безработен?

# 377
Със системно безработен мъж, добре, че поне тази конфигурация е възможна. Не завиждам на авторката, че вече 10 години опъва каиша и живее с детето в гарсониера, докато Златният все без работа остава.
Писала е за бащата на детето ,че е заминал за чужбина и живее мизерно там,а не,че е безработен.По-скоро живее с втори мъж,който не знаем дали е безработен.

# 378
Уиш, Миленака, Птица, браво на вас! Много сте модерни в мисленето си.   За вас грижата за собствените родители и деца,   проява на човещина към родителите  на  човека  до вас, явно  е твърде  немодерно  и  чалгаджийско  понятие. Бъдете горди  с "модерността"си!

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 18:24 от K.A.G.

# 379
  • София /Абсурдистан
Бога ми, хора... тук става въпрос за майка. Независимо на кого е, независимо от неудобствата, не е за цял живот, а заради операция. Колко е изтърпяла една майка заради децата си? Колко ще търпи болка от операция? Да не би да й е било много приятно да притеснява младите в теснотията? Колко ще помага и изтърпи авторката, ако беше нейната майка? Къде отиде човечността, това да я е грижа за мъжа й, който е между нея като любов и майка си като син? Не знам... не знам... Аз виждам само погрешно взети решения от самото начало: едно походно легло и поставяне на мястото на другия, и подкрепа, биха били най-адекватното решение... А пък натъртването кой от къде е... на мен лично, ми е по-нелицеприятно и от това кой къде спи... И аз на 42 като съм при мама обичам да се гушна при нея и да заспя като в детството си... пък нека е непростимо!... И при татко бих спала, ей така, за да ми се усмихне с беззъбата си усмивка, защото не знам до кога ще мога да я виждам...
Точно същото мисля и аз. Не бих изгонила ничия майка, която има нужда от помощ. Та това е родител, за Бога.
Какво пречи да се сложи походно легло в детската стая и жената да спи там. А авторката все ще намери къде да си вземе и остави дрехите. Една рокля не заема място колко цяла секция, все пак. На мястото на мъжа не бих живяла с такъв човек. Утре ще изгони и него.

# 380
Е, хайде сега - обидени и обиждаме Simple Smile
Въобще не става въпрос за модерно или немодерно (това пък за чалгаджийското откъде дойде не разбрах), а за избор на възможно най-удачното решение за всички. В конкретния случай, а ние все пак говорим по един конкретно зададен случай, при положение, че има по-добро решение, защо то да се пренебрегва!

# 381
Много драматизирате. Но като цяло ще е хубаво авторката да се включи да доразясни ситуацията.

# 382
На мен пък ми е много интересно на какво мнение е приятелката, която изскача като спасителен пояс в последния момент.
Че за младото семейство свекървата да поживее там е най-добрият вариант, спор няма.
Интересно ми е приятелката на какво мнение е, дали е доволна от спуснатата без покана гостенка?
Всички си казаха, колко близки приятелки на драго сърце биха ги приютили, както и те тях, обаче ние въобще не знаем, колко близка приятелка е тази и дали от жал към старата си позната не я е приютила, без да има особено желание.
Още повече са празници и това, че живее сама, не означава, че не чака гости, роднини и пр.

# 383

Писала е за бащата на детето ,че е заминал за чужбина и живее мизерно там,а не,че е безработен.По-скоро живее с втори мъж,който не знаем дали е безработен.
Една година след този пост е писала, че е продължително безработен.
Уиш, Миленака, Птица, браво на вас! Много сте модерни в мисленето си.   За вас грижата за собствените родители и деца,   проява на човещина към родителите  на  човека  до вас, явно  е твърде  немодерно  и  чалгаджийско  понятие. Бъдете горди  с "модерността"си!
КАГ, моля, не ми излизай с подобни естрадни номера. Мисля, че се изразявам пределно ясно и още по=ясно съм формулирала своите схващания за грижата и дълга към родителите, така че няма нужда да ми пришиваш в бели конци собствените си измислици. За разумна дискусия съм отворена. За подобни евтини простотии, не.
На мен пък ми е много интересно на какво мнение е приятелката, която изскача като спасителен пояс в последния момент.
Аз само подозирам, с оглед на манталитета на радетелите за "Какво ще кажат хората", че приятелката не е била информирана преди това за операцията и жилищните притеснения, именно защото "МАКАК така?! Какво ще кажат хората?!"

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 18:39 от Анонимен

# 384
  • София
Хората са това, което са, независимо от обстоятелствата.
Затова измъкването от неудобните въпроси с твърдението "Това при мен не може да се случи, защото няма да си позволя да живея в такава теснотия или защото маята майка няма да иска за нищо на света да дойде при мен, ако закъса, защото с пари и приятели ще го оправя, без да се мотае в къщата ми..." ми звучат ужасно.
Не ми пука, по принцип, кой какво щял да каже за мен, но КАГ я разбирам какво има предвид- една такава случка показва тоталния провал като родител. И в едно по- малко населено място, където се познават хората и особено с нейната професия, що за тепегьоз трябва да е, че да се перчи как са го изритали децата му болен?

# 385
Хм, май пак трябва да повторя, че се изразявам горе-долу ясно и още по-ясно съм написала, че на мен не може да ми се случи не живота в гарсониерата, а бракът с подобен лузър. Сега по-ясна ли съм?

Относно основанията на майка като КАГ да се срамува, вече писах, че ако моят син беше такъв смотльо да се гуши на дивана до мама, вместо да купи един надуваем матрак, като няма пари за по-свястно решение, и да легне на него, и аз бих умряла от срам. Сега съвсем ясна ли съм?

# 386
Птица, оперирана съм от фиброзен тумор на белия дроб. Много добре знам как се чувства човек в такова изпитание.  В такъв момент да няма подкрепа от най-близките си, а да те метнат на приятелка, не знам как се преживява такова нещо.
Но явно някои смятат, че на тях  не може да им се случи и са  много  широко скроени в разбиранията си . Ама никой не е застрахован. Та малко се поспрете  и позамислете.

Уиш,  явно и ти не си разбрала. Никъде не съм написала, че спането на едно легло с оперирана е добро решение. Дори бях написала, че си отивам у дома, ако ще и да умра.  Аз коментирам  като грозно,  предвид ситуацията,  прехвърлянето на болната  при приятелка.  Тук много дами написаха, че има и други възможности за едното преспиване.
Моята къща е точно, колкото гарсониера.  Имам холо-кухня, спалня и баня с тоалетна. Четирима спокойно могат да се настанят като временно поразместят мебелите и допълнят с походно или надуваемо легло. Дори с един дюшек пак може да стане при добро желание. Но тук такова липсва.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 19:10 от K.A.G.

# 387
Е, след такава операция, сигурно гушкането със синчето на дивана е еталон за следоперативна грижа.

# 388
  • София
Е, след такава операция, сигурно гушкането със синчето на дивана е еталон за следоперативна грижа.

Не, разбира се.
Но е по- добре от това да й откажат подслон.
Както и да кандардисват приятелката й да я прибере, че да не им пречи през светлите семейни празници по рождеството.

# 389
Спането на разтегателен диван с опериран човек не е еталон за следоперативна грижа. Явно не са знаели за съществуването на приятелката, за да започнат овреме да я кандърдисват да приеме болната майка, така че да не се налага местене и преместване.
Нямали са друг вариант, сгъчкали са се и тук идва грозотията - 100% почват скандали заради присъствието й, така че се налага тя да опре до старата си позната, в навечерието на празниците.
Едно е да им се беше натресла здрава и права, ей така - за разнообразие и шопинг, че да им писне и да я посъветват да смени адреса и съвсем друго болна да я командироват.

Общи условия

Активация на акаунт