Скарахме се заради свекървата:(

• 16 804
  • 575
  •   1
Отговори
# 495
Много неща се спестяват, а други - откровено изопачават. Не вярвам на разясненията, съшито с бели конци.

# 496
Написала е кой къде е спал в пост 467.
Мъхъм, а в първия си пост е написала ето това:
С мъжа ми спаха на единственото легло- диван в хола. А аз всяка сутрин не смеех да вляза в кухнята да не ги събудя.
Последно, кое от двете?
И двете, жени, и двете Simple Smile
Има едни "И"-та във въпросния 467 пост, т.е. изброява жената. И за походно легло е предлагала, И на надуваем дюшек е била готова да спят, И тримата с детето са спали заедно на дивана. Накрая се е стигнала до последната копфигурация - всяка с детенцето си, както написа някой Wink
И свекървата не ще да е била лесна Wink

Откъде разбрахме, че е пастрок този мъж?

# 497
Авторке, чувство за вина не трябва да имаш. Добре е, ако преосмислиш поведението на мъжа ти и вашите взаимоотношения. Ти задължения към майка му нямаш, на добра воля можеш да помогнеш, както си и направила. Важна си си ти самата и детето ти. Ако някой ви нарушава интереса, както в описаната история, ти просто си длъжна да реагираш, както си и направила.

# 498
Не разбрах авторката какво щяла да прости? Че са й ограничили кафепиенето?

Не стига, че е егоист, ами и нагла. Тя видяла истинското лице на мъжа си, моля ви се!

А аз не разбирам за какво е нагла, тя си е у тях, кафе ли ще иска да пие, по гащи ли да се разхожда, каквото си ще. Приела е майката на съпруга си и то не за 2 - 3 дни. От това, което разбирам, жената ходи на превръзки сама, като няма нужда от допълнително обгрижване като за лежащо болен. След като не са споменати следоперативни усложнения, тези превръзки могат да се правят и където си живее. Начи и аз да съм на нейно място, и свекърва ми да седи у нас 1 - 2 месеца, за да си прави превръзки, които може да си прави в нейния си град, а аз да се свивам у собственото си у нас, което е тясно - тотално няма да ми е ОК. Нагла била...

# 499
Скрит текст:
Авторке, чувство за вина не трябва да имаш. Добре е, ако преосмислиш поведението на мъжа ти и вашите взаимоотношения. Ти задължения към майка му нямаш, на добра воля можеш да помогнеш, както си и направила. Важна си си ти самата и детето ти.
Ако някой ви нарушава интереса, както в описаната история, ти просто си длъжна да реагираш, както си и направила.
Е, анджък де...това имах предвид.
Няма емпатия, няма съчувствие, няма човечност, само егоизъм и интерес.
Какви болни, какви 5 лв...пречи ли ти някой на сутрешното кафе, айде вън....авторката сигурно и майка си ще натири, ако й пречи на интереса.
Интересно ми е само, как ли би се чувствала след години, когато и тя остарее и се поболее, а днешното 10-годишно я натири при някоя приятелка, щото ще пречи на ежедневието му...?!

# 500
  • София
Ето защо свека и синчето й не са искали надуваем дювек или походно легло, т.е. нещо временно:
А между другото,свекърва ми се чувства прекрасно още след като я изписаха беше така. Нищо не я боли, пътува си даже сама. След операцията не се наложиха никакви допълнителни грижи,тя не е на легло. Там,откъдето е,при брата на съпруга ми,има големи проблеми със семейството му. Явно не иска да се прибира там,че ще я подкарат да им слугува. Тук вече нещата малко отиват в друга тема, няма да задълбавам. Аз мога да простя,човек съм. Но мъжът ми едва ли,може би е било кръвна обида за него. За съжаление, това се получава понякога....
Защото на свека и е писнало да подгъзува на семейството на брат му и да го играе домашна помощница и иска да се засели трайно у другя си син /мъж на авторката/, а трайно заселване не се прави на временни легла. Bowtie
В същия този пост по-горе се опровергават и драматичние постове колко зле била жената, как някой трябвало да я гледа и т.н. Щом сама си хваща автобуса/метрото до болницата и обратно и са я изписали на 5я ден, очевидно не е пред умирачка както я изкараха някои. Жената е подвижна и се оправя сама. Едниственото и е необходимо да е в Сф заради болницата/лекаря, нищо повече. А мъжленчето тайно е искал да настани мама в гарсониерката и сега го играе сърдит, че жена му не иска. Или и той не е знаел за намерението на мама да се засели у тях, ама въпреки това му е промила мозика колко зла жена има.

# 501
Няма емпатия, няма съчувствие, няма човечност, само егоизъм и интерес.
Какви болни, какви 5 лв...пречи ли ти някой на сутрешното кафе, айде вън....авторката сигурно и майка си ще натири, ако й пречи на интереса.

Авторката е написала, че свекърва й се чувства прекрасно още след операцията. Каква емпатия трябвало да прояви не рабрах?

# 502

А аз не разбирам за какво е нагла, тя си е у тях, кафе ли ще иска да пие, по гащи ли да се разхожда, каквото си ще. Приела е майката на съпруга си и то не за 2 - 3 дни. От това, което разбирам, жената ходи на превръзки сама, като няма нужда от допълнително обгрижване като за лежащо болен. След като не са споменати следоперативни усложнения, тези превръзки могат да се правят и където си живее. Начи и аз да съм на нейно място, и свекърва ми да седи у нас 1 - 2 месеца, за да си прави превръзки, които може да си прави в нейния си град, а аз да се свивам у собственото си у нас, което е тясно - тотално няма да ми е ОК. Нагла била...
Написала съм защо е нагла - тя била видяла истинското лице на мъжа си - не вижда гредата в своето око, а треските в чуждите очи. Затова е нагла.

А срокът на престоя никъде не е упоменат - 2-3 дни ли са или 2-3 месеца не е ясно!

# 503
При положение, че жената е подвижна и самостоятелна, някак отпадат аргументите за умиращата майка, изхвърлена от снахата-вълчица. Както е казано - превръзки могат да бъдат сменени и в селски медицински пункт. Ако истинския проблем е, че жената не иска да се връща при другия си син - това вече е съвсем друга тема, но и така да е, тази гарсониера няма как да стане тристаен апартамент.

# 504
Свекърът ми имаше лаф-и ти си прав и той е прав. Та и тук. Не изчетох цялата тема, но.. Оперираха наш близък в София. Смяна на става. Върна се тук и си ходи на разни превръзки и прегледи в местната болница. При наличието на двама сина с прилични апартаменти в София. Въобще не му е минало през ума да остава при тях. У тях си му е най-добре и не иска да ги притеснява повече от 2-3 дни. Не разбрах свекървата задължително ли е трябвало да ходи на превръзки в София. Освен ако не е от село.
Минах през подобно нещо, но си взех болничен, който се полага за гледане на роднина и аз отидох при нея. И то не веднъж.

# 505
Да бе, ясно стана вече. Свекървата, бидейки прислужница у дома си на единия син замисля пъкления план да се настани в гарсониерата на снахата при другия. Даже може операция да е нямало, щом се чувства толкова прекрасно, това някаква дребна манипулация е било, ами се оправдава с някакви превръзки. А всъщност тя и сина и искат да си спинкат заедно на дивана на авторката и отхвърлят всякакви други конфигурации. И предистория има...

Обаче авторката се е справила с това нашествие. Мисля, вече можем да приключваме,  всичко се изясни.

# 506
Много , изопапачавате нещата...Авторката беше ясна, че е  тясно в тях...Трима са спали  на едно легло??!! ...Айде, стига сте я укорявали..Условия при тях е нямало..Нормално е , да има усещане от другата страна...Още повече, доколкото разбрах, майка му  е добре,не са нужни специални грижи..Имала е приятелка в града с по голям апартамент, ще отиде там, много ясно,или на хотел..Тук въобще не става дума за емпатия, милосърдие,сърдечност..Става въпрос за елементарно усещане, и реален поглед над нещата..Това че  мъжа й,не се е сетил да изпревари събитията и да избегне тази ситуация,като обясни,че няма достатъчно пространство в тях,и намери алтернатива е негов проблем...

# 507

Написала съм защо е нагла - тя била видяла истинското лице на мъжа си - не вижда гредата в своето око, а треските в чуждите очи. Затова е нагла.

А срокът на престоя никъде не е упоменат - 2-3 дни ли са или 2-3 месеца не е ясно!

Значи тя е повдигнала въпроса, че дългото съжителство с една в общи линии здрава жена вече й идва в повече. Приела я е в дома им, опитали са всякакви конфигурации на спане и съвместяване, за да може жената да остане, което си е жест и от НЕЙНА страна.  Само че тя се е позастояла и след като авторката е повдигнала този въпрос и майката е заминала у приятелка - той я е направил на 2 стотинки. При положение, че не е необходимо дори да седи в София, стана ясно - защо седи у тях, а той се кара с жена си по въпроса? И аз да съм, и аз няма да съм ОК нито с нея, нито с него.

Жената е написала, че дълго време се сменят превръзки, не предполагаме, че това е 2 - 3 дни, нали?

# 508
Е колко пък дни да е, след като жената си е екстра, търчи си по транспорта?  Максимум десет дни, махат конците  и остават на лепенка, щом всичко е прекрасно.

# 509
  • София
Скрит текст:
Свекърът ми имаше лаф-и ти си прав и той е прав. Та и тук. Не изчетох цялата тема, но.. Оперираха наш близък в София. Смяна на става. Върна се тук и си ходи на разни превръзки и прегледи в местната болница. При наличието на двама сина с прилични апартаменти в София. Въобще не му е минало през ума да остава при тях. У тях си му е най-добре и не иска да ги притеснява повече от 2-3 дни.
Не разбрах свекървата задължително ли е трябвало да ходи на превръзки в София. Освен ако не е от село.
Минах през подобно нещо, но си взех болничен, който се полага за гледане на роднина и аз отидох при нея. И то не веднъж.
Може и да не е било задължително, но и в двата случая е искала да си почине от слугинажа в друя брат.

Общи условия

Активация на акаунт