Скарахме се заради свекървата:(

• 16 919
  • 575
  •   1
Отговори
# 150
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз пък направих нещо, което не съм правила никога ... Погледнах профила на авторката, точно защото пише за детска стая, но никъде не споменава дете ... Ако иде реч за дискомфорт, една майка би се притеснявала повече за този на детето си, отколкото за собствения ... тъй си разсъждавам просто ... според форумските стандарти може и в грешка да съм ... Та, още като се скролне на първа страница се вижда, че е писала в тема за първолаци през 2018, а после е благодарила за рокличка от Али-то ... Та, 2+2 ... Имат дете и е момиче, и е на около 8-9 ... според писанията форумски на авторката ... Та, пишейки това ми възниква и друг въпрос: къде е това дете в цялата картинка? Значи тясно е, некомфортно е, писнало й е на авторката ... Ама нали за това са семейство с все детето? Все трябва да са се научили на компромиси възрастните при наличието на собствено дете. Та, нали живота си върви и след години, самата авторка може да се окаже в подобна ситуация в дома на дъщеря си ...

# 151
Напротив, има логика.
В тристайните като нашия има стая, която наричат детска, пък дори и бабата да спи там. Как да я наричам, ако е така - бабешката стая?
Спалня.

# 152

Защо да няма логика? Ако е предназначена за дете от самото начало на връзката, как да й викат освен детската стая.

В това няма логика. Ако няма дете.
Детска стая се вика на стая в която има или е имало дете.
Напротив, има логика.
В тристайните като нашия има стая, която наричат детска, пък дори и бабата да спи там. Как да я наричам, ако е така - бабешката стая?

Напротив, няма логика.
И аз имам тристаен. Хол и две спални.
Еми да. На баба ти е стаята.
Моята баба  като е живяла 7 години в стаята на брат ми в един момент викам стаята на баба ми. Нормално.
Деца нямам. Нямам и детска стая. Няма как да викам детска стая, само защото едната стая е два пъти по-малка от другите.

# 153

Защо да няма логика? Ако е предназначена за дете от самото начало на връзката, как да й викат освен детската стая.

В това няма логика. Ако няма дете.
Детска стая се вика на стая в която има или е имало дете.
Напротив, има логика.

Напротив, няма логика.
И аз имам тристаен. Хол и две спални.
Еми да. На баба ти е стаята.
Моята баба  като е живяла 7 години в стаята на брат ми в един момент викам стаята на баба ми. Нормално.
Деца нямам. Нямам и детска стая. Няма как да викам детска стая, само защото едната стая е два пъти по-малка от другите.
За мен има. Така ги наричахме преди, независимо кой спи там. Аз мога във всички стаи да си направя спални.  Как ще ги наричам според теб!

# 154
Ами спални ги наричаш. Ако искаш пък им викай на баба ти стаята, на дядо ти, на леля ти.
Аз като нямам дете, няма логика да викам на малката стая - детска.
На детска стая се вика, когато имаш дете и то спи там. И дори да е детска стая, пак е спалня.

# 155
По аристократичному - Синята спалня, Розовата спалня... „Пригответе за госта Синята спалня, Джийвс!” Relieved

# 156
Ами спални ги наричаш. Ако искаш пък им викай на баба ти стаята, на дядо ти, на леля ти.
На детска стая се вика, когато имаш дете и то спи там. И дори да е детска стая, пак е спалня.

Има логика, защото ще се объркаме доста съседите, ако смесим понятията.
Сега баба ми спи в хола. Ако той е спалня, къде ми е холът?

# 157
  • Paris, France

У баба и дядо на едната спалня и викаха детска, защото беше обзаведена за дете - единично легло, боядисана и с пердета във весели цветове и детски мотиви. Там спях аз като идех.

# 158
  • Варна
В нотариалния акт се назовава апартамент с кухня и спалня (2 спални).

# 159
Какво да правят хората,които нямат просторни къщи newsm78Да не се разболяват или направо да умират.Пък и никъде не прочетох,че авторката сменя памперсите на свекървата.

Значи аз за моята майка мога да кажа какво би направила, ако е в тази ситуация. Ако има близка приятелка с широк апартамент, няма да се бутне в нашия двустаен, а ще отиде там. След операцията дори, не след 20 дена у нас. Нали  се предполага, че от болницата  е изписана в стабилно състояние. И аз така бих направила.

# 160

Има логика, защото ще се объркаме доста съседите, ако смесим понятията.
Сега баба ми спи в хола. Ако той е спалня, къде ми е холът?

Какви съседи?  newsm78 Какво обръкване?
Баба ти спи в хола. Тоест това е нейната стая в момента. Но се използва и за хол.
Аз също спя в хола. Тоест е моята стая, но като ни идват гости не седим в тоалетната, а в хола.
Малката стая е стая на брат ми. Чат пат си идва и живее, а после на квартира.
Но е стаята на брат ми, а не детска стая.
Баба ми като живееше там и викахме стаята на баба.
Ако имам дете и живее там, ще стане детска. Дотогава няма как да викам детска стая.

# 161
  • Варна
Приятелите не са длъжни да стават санитари и болногледачи. Изисква се от деца и роднини на пострадалия.

# 162
А защо решихте, че има нужда от санитар и болногледач?
Има нужда от смяна на превръзките, за което се ходи в болницата. Не прочетох да е на легло жената.
А ако е толкова зле и е на легло, то какво спане с друг човек в това легло. И въобще опериран човек с друг в леглото!? Ако другият се завърти в съня си и бутне раната!
Поначало лошо са измислили това разпределение по стаи и състайници и отиването при приятелката в никакъв случай не е по-лош вариант.

# 163
С един син съм и да се благодаря, че си имам собствен дом - да не разчитам някой ден на милостта на снаха ми и да се чудя Надя и Катя дали не са с деменция и биха ли ме приютили в случай на нужда!

# 164
  • Варна
Ами, птица, то тука бая съчинения вървят. Някои още разправят, че и детето било измислица, въпреки че някой спомена, че от предишни публикации на авторката е ясно, че дете има.

Общи условия

Активация на акаунт