Скарахме се заради свекървата:(

• 16 821
  • 575
  •   1
Отговори
# 405
  • София
В гарсониера не си представям да приема никого дългосрочно.

Колко да е дългосрочно? На 5ден е изписана жената, едва ли възстановяването ще трае месеци. Ако родители не можете да търпите, след операция - все пак не е дошла на гости и пазар, не знам... Всяка човещина отива на майната си, а хората стават все по - коравосърдечни. Сакън, някой да не попречи на сутрешното ви кафе...
Да, изписана е на 5-и ден, но преди колко време?
Цитат
Изписаха я след 5 дни от болницата и тя дойде у нас. Наложи се дълго време да й правят превръзки

# 406
Дали пък това не е един от мотивите, който е подразнил съпругата до немай къде?
Че мъжът е спал в едно легло с друга жена Satisfied
Ха,ха,ха! Напълно възможно, като се има предвид, че  за много снахи свекървата е най-върлата ѝ съперница . Докато води войни с тази  "съперница", нейното мило може и да се забавлява с друга истинска съперница, ама снахата е сляпа за това, щото се е вторачила в майка му.

# 407
  • София
КАГ, сериозно ли?
Братан си прави гаргара, а ти вярваш ли си?

# 408
Съгласна съм с К.А.Г. че да прехвърлиш грижата за родител на негов приятел е много грозно. И изобщо тези лозунги за истинското приятелство и безрезервната грижа са ми много кухи.

# 409
Боже!!!   Миленке, добре, че ме светна!  Направо не разбрах, че  си прави гаргара. Ами с моя ограничен  провинциален мозък не мога да схвана майтапа.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 20:53 от K.A.G.

# 410
  • София
Когато "приятелите" са кухи е напълно вярно, да.

# 411
Дори и най-истинските приятели не са длъжни да поемат чужди задължения.

# 412
  • София
В приятелството по принцип няма задължения, това му е хубавото. Там има избор. Това пък му е най-хубавото. Затова държа толкова много на двамата си приятели – защото знам, че са избрали да ми бъдат приятели, а не са длъжни.

# 413
Може да си длъжен, но изобщо да не ти понесе да го направиш. Да речем.

# 414
  • София
Дори и най-истинските приятели не са длъжни да поемат чужди задължения.
Така е, но я виж колко мами тук са готови да делегират грижата за болен родител на приятелите МУ!

Бианка, на никого ангажимента към болен човек няма начин да му понася, освен ако не страда от онова психическо заболяване, при което разболява умишлено близкия, за да може да се грижи за него.
Човещината е в основата.

# 415
Аз казах, че ще освободя терен за болния родител да си го гледа човека. Необходимо ли е да се тъпчем и да се правим, че ни харесва и докога така?

Моите родители са се осигурили и няма да им се наложи да ги приютявам, поради което не мога да си представя друго, освен да имат нужда от грижи, за което бих плащала, ако не мога лично да им ги осигуря.

# 416
Както написах миналото лято ни се наложи да се грижим 6 седмици за възрастна оперирана жена, защото децата й бяха "Много заети в чужбина". Нямаше как да я оставим сама да се оправя. Освен грижите ни струваше и доста притеснения и отделено време. Смятам, че децата й постъпиха доста некоректно спрямо нас, възползвайки се от съвестта ни. Важното е, че жената се оправи и е добре.

Бианка, платена 24-часова грижа не се намира никак лесно, дори и срещу много пари.

# 417
Няма лошо приятел да помогне. Много хора са в чужбина или в друг далечен град. Налага се понякога приятели или съседи   да заместят  близките, но този случай не е такъв.
А ето и случаят с Динчо не е такъв. Съвестта при някои липсва.
Бианке, грижата към родител не се изразява само с осигуряване на  терен и финанси.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 21:15 от K.A.G.

# 418
  • София
Как си го представяте? Влизате в Гугъл, пиейки сутрешното си кафе, звънкате на едно телефонче и намирате за същия ден още хоспис, болногледачка, медицинска сестра? Почти така става.

# 419
Иронията е неуместна. Има варианти, първо един, докато намериш друг. Наистина нямам опит. Просто знам, че ще откача с мъж, дете и свекърва в гарсониера и това е факт. Няма да съм от полза за никого. Това е за мен лично.

Общи условия

Активация на акаунт