Скарахме се заради свекървата:(

• 16 816
  • 575
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Не само към родител, грижата към близък не се изчерпва с парите и осигуряване на гледачи.
Утре мъжът й може да се залежи- ще му осигури квартира и санитарка ли?
Ами, ако тя се тръшне какво- да й наеме стая някъде, да й осигури външни грижи и ако/като се оправи, да заповяда в семейното жилище....

# 421
Бианка, платена 24-часова грижа не се намира никак лесно, дори и срещу много пари.

Намира се. Няма нужда да е един човек. За едната ми баба в момента през деня се грижи бивша медицинска сестра.

Човещината е в основата.

Разбира се, че е така. Обаче нали говорим за казуса, в който жената В МОМЕНТА няма нужда от целодневна грижа, след като и синът, и снахата ходят на работа целодневно. Защо е необходимо да живее при тях, ако има друг удачен вариант за всички. Не само за майката на мъжа и за него.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 21:33 от Lyn

# 422
  • София
Няма ирония.
Бианка, да, ще откачиш. И аз откачих с болен дядо на ръце. Ама стиснах зъби, щото, неволята я виках, пък не дойде. И да ти кажа, че страхът, че ще умре е по-голям от гадорията около обслужването му.
Абсурт го написа неколкократно, става дума за човещина.

# 423
Бианка, изобщо не е ирония. Явно не ти се е налагало и дано не ти се наложи.... но как си представяш да оставиш непознат човек с близък болен. И ей така пада от небето без търсене, обикаляне и т.н. И ти веднага ги оставяш да се спасяват. В края на месеца даваш едни пари там...

Лин, не се намира на минутата и веднага. За баба ти се грижат през деня, а през нощта какво става? И медицинската сестра ли пазарува, готви, пере, чисти и т.н. проза

# 424
абсурт, аз точно за децата и мъжа си си пазя силите. Защото с 4 деца не е като с едно или с две. Те са ми приоритет. И платената грижа какво, нищо ли е според теб? Парите така си падат отникъде и ти пак си си безотговорен?

Аз съм си поверявала децата на детегледачки винаги. За мен платената грижа не е това, което вие виждате. Щом съм си поверила децата, защо не и родители? Всъщност за децата не е ли по-опасно реално??

# 425
  • София
Бианка, платена 24-часова грижа не се намира никак лесно, дори и срещу много пари.

Намира се. Няма нужда да е един човек. За едната ми баба в момента през деня се грижи бивша медицинска сестра.
Ето това е много добър вариант.

Аз също бих платила за грижа.

# 426
Знам я манията на много хора - да не ти влиза чужд човек в къщата, или в тази на родителя ти. Аз я нямам. Цял живот си плащам за помощ - за гледане на деца, за почистване, за каквото и да е. И за мен е един нормален и добър вариант. Нямам безплатна, затова платената ми се вижда екстра...

# 427
А такааа! И каква излезе тя - съседите можели при нужда да заместват близките в чужбина, но приятелка (сама и с празно жилище) не може да замести сина с дядовата ръкавичка! Само защото той е тук, а не в чужбина!? И едното е срам, пък друго не!? Странна логика. Днес от и до всяка точка на земното кълбо може да се стигне за броени часове. Близките в чужбина по-специални ли са, че не могат да поемат грижата за родителите си. Защо се оправдават едните и укоряват другите, дори наистина да нямат условия, както е в случая?

# 428
  • София
Аз също бих платила за обгрижване. Но това не значи, че психическата грижа за уплашения болен отпада. Не сравнявай детегледачка с болногледачка. Не си си изгонила децата от вас, защото ти пречат на вечерното винопиене с мъжа ти.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 21:44 от бъръльо-бъръльо

# 429
Е от чужбина освен да вземеш роднината при себе си, аз не виждам какво друго... да си зарежеш живота и работата??

# 430
Бианка, не ме разбра. Аз също нямам такава мания и си плащам за помощ в домакинството. Плащала съм и за бавачка на детето ми.
24-часовото обгрижване на болен е доста различна услуга.

А аз, майка ми и мъжа ми бяхме длъжни да си зарежем живота за 6 седмици? Или може би трябваше да стоварим бабата в апартамента й и да си изключим телефоните. Е точно това супер егоистично мислене ме отврати от децата й.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 21:46 от Dincho

# 431
_Bianka__, то си е за откачане, на моменти наистина трудно се издържа, но това ти е близък човек, аз не бих го местила/подхвърляла на разни други места и при други хора, щото видиш ли, тясно ни било, трудно, та не се издържало. Човек на много издържа, тоя живот такива може да ти ги поднесе, че......стягаш се и се справяш, това е. Но, то пък и затова сме различни хората, един може, друг не, но не си струва да си разваляш отношенията и  семейството по такива причини.

птица, по тая същата причина, хората са различни. Може съседите да да се грижат от човещина за болния, а роднините да използват ситуацията и да се отърват, щото били в чужбина. И въпросът не опира само до наличието или липсата на условия. И при наличието на такива пак може да изхвърлят някого или в добрия вариант да намерят друг да го обгрижва, примери около нас бол.

# 432
  • София
А такааа! И каква излезе тя - съседите можели при нужда да заместват близките в чужбина, но приятелка (сама и с празно жилище) не може да замести сина с дядовата ръкавичка! Само защото той е тук, а не в чужбина!?
Скрит текст:
И едното е срам, пък друго не!? Странна логика. Днес от и до всяка точка на земното кълбо може да се стигне за броени часове. Близките в чужбина по-специални ли са, че не могат да поемат грижата за родителите си. Защо се оправдават едните и укоряват другите, дори наистина да нямат условия, както е в случая?

Но така съседките няма да цъкат осъдително с език. Защото тяхното мнение е много важно.

П.П. Защо се говори за 24/7 обгрижване на болен? Каква е връзката с оперираната преди време свекърва от темата?

# 433

Лин, не се намира на минутата и веднага. За баба ти се грижат през деня, а през нощта какво става? И медицинската сестра ли пазарува, готви, пере, чисти и т.н. проза

Ами ако операцията е била планова, има достатъчно време да се намери гледачка. Ако е спешна има пак едни 5 - 7 дни. Баба ми не е болна на легло /другата, не тази, която в момента е при майка ми, че си разказах цялото болнично битие на родата/. Леля ми всеки ден след работа ходи да й помага с къщна работа и да, и медицинската сестра пазарува понякога. Говорим за жена след операция, каквато е баба ми. Свекървата на авторката е в същото положение и не е споменато да й трябва денонощна грижа.

Вижте, възпитани сме различно. Моите родители не биха се забили в нашия неголям апартамент, пък макар и не гарсониера. Дори и да имат собствена стая. И мен са възпитали така, държим си на личното пространство. Иначе аз и с бебе на ръце съм тичала по болници да търся кой да оперира баща ми, защото никой не искаше, и с майка ми съм седяла от зори до мрак в 8-ми месец бременна в болница преди и след като я оперираха от рак. Кой в чия къща ще спи няма нищо общо с това кой на кого колко държи. Това е с моите родители, при нашите обстоятелства и възможности. Какво бих направила в ситуацията на авторката съм казала.

# 434
Адриана Будевска пасти да яде...
Уж за конкретен случай пишем, а някакви апокалиптични картини, за които някои сигурно само са слушалЕ..
Към авторката-а какво казаха хората? Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт