Скарахме се заради свекървата:(

• 16 821
  • 575
  •   1
Отговори
# 435
Цитат
Кой в чия къща ще спи няма нищо общо с това кой на кого колко държи.
Именно! Тук обаче от местонахождението на леглото се направи световен проблем.
100 пъти бих предпочела да съм при приятелка (особено щом никого там не притеснявам) и синът ми и семейство да тичат всеки ден да ме видят, да поседят при мен някой час или помогнат с нещо, отколкото да се гъча в тясната им къща, където няма място да се разминем.

# 436
  • София
А такааа! И каква излезе тя - съседите можели при нужда да заместват близките в чужбина, но приятелка (сама и с празно жилище) не може да замести сина с дядовата ръкавичка! Само защото той е тук, а не в чужбина!? И едното е срам, пък друго не!? Странна логика. Днес от и до всяка точка на земното кълбо може да се стигне за броени часове. Близките в чужбина по-специални ли са, че не могат да поемат грижата за родителите си. Защо се оправдават едните и укоряват другите, дори наистина да нямат условия, както е в случая?
Не знам къде ти стиска чепика и не ми е нужно да знам, но.
Тук си говорим за елементарно човешко отношение и необходимост при някои хора, да се погрижат лично за най- близкия си, когато е болен, когато е най- уязвим. За да му помогнат и да го подкрепят. За вътрешна необходимост да го направят- защото така го чувстват.
Толкова е простичко и толкова чуждо за някои, че се чудят как да го изкарат ненормално, ненужно, отживяло и противопоказно за дзена им.

ПП. Кой извини тези в чужбина, които са оставили чуждите хора да изтеглят грижата по родителя, заблуждавайки че ще си дойдат? никой, ако не съм пропуснала някой одобрителен пост.

# 437
  • София
Адриана Будевска пасти да яде...
Уж за конкретен случай пишем, а някакви апокалиптични картини, за които някои сигурно само са слушалЕ..
Към авторката-а какво казаха хората? Stuck Out Tongue Winking Eye
Уж, да.
Оперираната преди време свекърва от неизвестно какво и с неизвестно на каква възраст приятелка стана оперирана по спешност женица с треперещи крака, която има нужда от денонощни грижи, а приятелката – грохнала старица, която трябва да пита роднините си дали може да я приеме. Misc Ghost

Жегите не прощават.

# 438
Прочетох някъде из страниците едно мнение ,че бабата си е в къщии  всички са доволни и няма сърдити.Не обърнах внимание, за друго, освен че профилът не е на авторката и отминах, но се сещам ,че някои имат повече профили  и може авторката да написа  и се  усети и спря.И аз се филмирах, не че не ми е слабост филмът с неочакван край .
То пък никакъв интерес към собствената тема, поне за колко дни  е въпросът - 3-5 -18?
Ако са хора ще се грижат и  на чужд терен, все едно  е на квартира  или хотел с придружител, поне като викне има кой да чуе нощем а през деня те я навестяват и носят нужното.

# 439
  • София
Не жегите, безпросветния егоизъм не прощава.
Дали ще е по спешност, дали планово- една операция, след която седиш в болницата по пълна пътека, а после се налага дълго време да ходиш за смяна на превръзки, означава точно това- да ти треперят краката, трудно да се обслужваш дори в тоалетната, да не можеш да стоиш права и още куп такива неща.
Що се отнася до приятелката- не е нужно да е грохнала старица, за да се допита до хората до себе си, с които живее- нарича се съобразяване с човека до теб.
Присъщо е на хората с поне средна интелигентност.

# 440
  • София
Дали ще е по спешност, дали планово- една операция, след която седиш в болницата по пълна пътека, а после се налага дълго време да ходиш за смяна на превръзки, означава точно това- да ти треперят краката, трудно да се обслужваш дори в тоалетната, да не можеш да стоиш права и още куп такива неща.
Що се отнася до приятелката- не е нужно да е грохнала старица, за да се допита до хората до себе си, с които живее- нарича се съобразяване с човека до теб.
Присъщо е на хората с поне средна интелигентност.
А може и да означава, че от болницата си прибират едни пари по ЗК.

# 441
  • France
Но така съседките няма да цъкат осъдително с език. Защото тяхното мнение е много важно.

П.П. Защо се говори за 24/7 обгрижване на болен? Каква е връзката с оперираната преди време свекърва от темата?
Драматизъм се търси, драматизъм. По същият сценарий се измисли как снахата нарочно е разпределила така леглата за да свекървата да не се застоява. Защото в 40м2 гарсониера има 1001 начина за това. След като се стигна до такива холивудски висини, нищо не може да ме учуди.
Жал ми е за всички жени, които са като авторката. И в цялата безизходица един женски форум се надпреварва да лепи етикети.
Още по-тъжно е, че никой не пита, а защо в България е така. Защо здравето струва скъпо. Защо толкова трудно се намира надомна грижа... жалко...

# 442
  • София

А може и да означава, че от болницата си прибират едни пари по ЗК.
Може, ама взимането на парите не води до необходимост от превръзки дълго време.......

Филомена, ще ти отговоря защо, тъй като упорито чоплиш пост след пост.
Така е, защото 2 милиона българи, в голямата си част изучили се тук на държавна издръжка, т. е. от нашите данъци, избягаха в други страни, където местните хора с десетилетия и векове са градили и изградили с труда си и данъците си, системите, които в България не са както трябва.
Та, тези хора много обичат да ни обясняват как не можем да се справим ние- които сме останали тук да правим нова държава, след като предишната я срутиха и ограбиха.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 22:23 от absurT

# 443
  • София
Така е, но и не пречи.

Отново не знаем кой вариант е.

# 444

Операция на какво е това с толкова дълго треперене на краката? Смяна на колянна става? Там може да отнеме известно време да проходиш, но чак треперене на крака... Неврологична операция на гръбнак с възстаняване от 4 - 5 месеца? Може да не си чувстваш крайник, да кажем, ако е опериран за пареза, но треперене? На баща ми коремната операция беше 40 см разрез и след 15 дена човекът си ходеше. Ако е неврологична и се налага дълго възстановяване, на жената  няма да са й необходими толкова дълго превръзки, а неврологичните точно си изискват дълго възстановяване, каквото нали нищим. Да не говорим, че сложните случаи ги държат и по 40 дена в болница, а не ги пращат да си се оправят у тях си. Жената от казуса няма как да бъде оставяна и през деня сама след такава операция, а въпросната жена Е. Моля ви, нека не говорим на изуст, имам много дълъг и разнообразен стаж с тежки болести.

# 445
  • Mediterraneo
дъъългото време на смяна на превръзки ме притеснява мен. Нещо раната ли гнои, не зараства добре ли, що ли?

# 446
  • София
Е супер е постъпила авторката, защитила е сутрешното си кафе и детето, ама нещо мъжът ѝ не е доволен. А тя си иска него. Иначе е много хубаво, че вие одобрявате.

# 447
  • София
Под " да ти треперят краката" имам точно това предвид- да си след операция, да си с изтощен организъм и да е нужно време за възстановяване.
Нямя значение какво точно са й оперирали- фактът, че се е налагало дълго време да ходи в болницата за превръзки, а не е можело сама да си ги прави или да се ползва някоя бивша сестра, показва, че възстановителния процес е по- дълъг.

Няма въобще да повдигна въпроса за това, че я изхвърлят преди прословутата свята нощ, която ще обяснят на детето си колко е важна и какво означава... Mr. Green

# 448
дъъългото време на смяна на превръзки ме притеснява мен. Нещо раната ли гнои, не зараства добре ли, що ли?

Ако изтича гной, да. Баща ми беше така, с 8 дренажа. Почти всяка една сестра в цяла България може да сменя превръзки в тези случаи. И хирург в която и да е болница в град с 10,000 души /примерно/ да проследява раната.

Под " да ти треперят краката" имам точно това предвид- да си след операция, да си с изтощен организъм и да е нужно време за възстановяване.

Колко да е изтощен един организъм след операция? Освен ако няма сериозна кръвозагуба,  възпалителни процеси, усложнения, тежки лекарства, които сриват имунитета... Майка ми е била на химиотерапия, та имам идея какво е изтощен организъм и срината имунна система.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 22:44 от Lyn

# 449
  • София

Ако изтича гной, да. Баща ми беше така, с 8 дренажа. Почти всяка една сестра в цяла България може да сменя превръзки в тези случаи. И хирург в която и да е болница в град с 10,000 души /примерно/ да проследява раната.
Вярно е, да.

Общи условия

Активация на акаунт