Защо мъжете са такива?

• 21 542
  • 577
  •   1
Отговори
# 240
И като ги питаш как си представят живота след 5 години, ти отговарят в най-добрия случай с : "Ми искам да си позволявам повече неща, и да ходя по екскурзии"

Малко ми е страннен, че въобще очакваш искрен отговор на този въпрос. Аз си имам план за действие за следващите 10г, както и идеи за след това, но не бих ги споделил, освен с много близък приятел.

Същият въпрос са ми го задавали и на интеревю за работа. Там откровенно си мисля: "Ако продължавам да работя за вас след 5г, значи съм спрял да се развивам". В сегашната ми работа има една стена, където пишат имената на всички служители, които са над 5г във фирмата. Когато някой направи върпосната годишнина има почерпка, поздравления от шефа и т.н. Разбира се, няма лошо в това, когато човек е към края на кариерата си и мисли за пенсия, но за някой, който е далеч от тази фаза си е трагедия.

# 241
Скрит текст:
И като ги питаш как си представят живота след 5 години, ти отговарят в най-добрия случай с : "Ми искам да си позволявам повече неща, и да ходя по екскурзии"

Малко ми е страннен, че въобще очакваш искрен отговор на този въпрос.
Аз си имам план за действие за следващите 10г, както и идеи за след това,
Скрит текст:
но не бих ги споделил, освен с много близък приятел.

Същият въпрос са ми го задавали и на интеревю за работа. Там откровенно си мисля: "Ако продължавам да работя за вас след 5г, значи съм спрял да се развивам". В сегашната ми работа има една стена, където пишат имената на всички служители, които са над 5г във фирмата. Когато някой направи върпосната годишнина има почерпка, поздравления от шефа и т.н. Разбира се, няма лошо в това, когато човек е към края на кариерата си и мисли за пенсия, но за някой, който е далеч от тази фаза си е трагедия.
Като прочета нещо подобно, ме напушва смях и все се сещам за :
"Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи му плановете си!".....     Laughing

# 242
  • Linz
h7akhu, в една голяма фирма има повече възможност за разтеж и развитие, отколкото ако скачаш от фирма във фирма и трябва да се доказваш отначало.

# 243
Чак пък трагедия да си 5 години в същата фирма, то ако всеки 2 години се махаш в един момент изглежда по-странно.

# 244
"Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи му плановете си!".....     Laughing

Това е вярно, но ако човек оперира под тази мантра .. значи да не си прави планове и да не преследва целите си. Вярно, утре може да ме блъсне кола и всичките планове да заминат, но това не значи, че трябва да се оставя на течението да ме влачи в каквато посока господ е решил.

h7akhu, в една голяма фирма има повече възможност за разтеж и развитие, отколкото ако скачаш от фирма във фирма и трябва да се доказваш отначало.

Съвети за кариерно развитие прием само от хора, които изкарват повече пари от мен. Пиши ми на лично, колко изкарваш и може да се вслушам в писанията ти. Иначе, просто си хабиш клавиатурата Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 10:33 от h7akhu

# 245
  • Linz
Не е съвет, а констатация. А и не стои добре в св-то честата смяна на работодател.

# 246
Не е съвет, а констатация. А и не стои добре в св-то честата смяна на работодател.

Пълни глупости приказваш. Едно от задължанията ми на работа е именно да наем хора и да подбирам персонал. Ами, аз като видя някой дето е стоял 7-8 години в една фирма, дори не се обаждам на интервю да го викнем. За мен това е много инертен човек, който не иска да си излиза от конфортната зона. Мен не ми трябват такива. От друга страна, ако някой сменя на всеки 3-4 месеца пак не е добре. Има си една здравословна зона от 2-3 години в една фирма ( тук говоря за ИТ бранша ). Има си фирми, които са добре извесни със това, че не могат да привличат качествени кадри. Ако видя, че даден кандидат е бил там "само за 3 месеца" - за мен това е положителен индикатор, защото бързо се е осъзнал, че там няма да може се развива/реализира.

# 247
Думи на виден пловдивски бизнесмен (име няма да пиша), над 20 години е повече от успешен в бранша си :"Никога не наемам хора, сменящи често фирми /работодател. Това са хора, на които все някой друг им е крив... С такива се работи трудно и обикновено не си струва. ".

# 248
Че защо, да пускаш корени на едно място също не е ОК. Би могло да се възприеме за посредственост и нежелание за развитие.

Естествено, да си job hopper, също не е ОК.

Идеалният случай е 3-5 години в една фирма, но с някаква разлика в позициите, развитие.

# 249
Колко различни са секторите.... В бранша, в който работя е напълно нормално да си в една и съща организация с години, но това не се счита за липса на желание за развитие, защото някой който е бил одитор или е консултирал по един стандарт, след 5-10 години може да се развил до 3-4 -5 стандарта или да е специализирал в някой екзотичен, търсен и скъпоплатен...
В чужбина същевременно е напълно нормално да работиш като външен експерт за 5-6 конкурентни организации. Simple Smile

# 250
одитор или е консултирал по един стандарт

Мен това винаги ми е звучало, като легален държавно регламентиран рекет. Нула добавена стойност за крайния потребител или за продукта.

# 251
Изискванията за сертификация са рядко срещани в законодателството. По-скоро пазарът я налага. Ако искате да изнесете продукт или да работите с верига, няма как да си я спестите. Също така, при вложена мисъл защитава производителя. Пример: проблем с изтеглен продукт, има доказателства за всеки етап от производството, направени са анализи (приемаме за целите на примера, че всичко е в норма). Отговорността се прехвърля на следващия по веригата, възможно е неправилно съхранение, транспорт...

# 252
Изискванията за сертификация са рядко срещани в законодателството. По-скоро пазарът я налага.

Позарат я "налага", когато имаш 2-3 големи играчи, които искат да си сформират къртел .. без официално да подписват нищо. Най-екстремният случаи, за който знам е сертификацията на диаманти в САЩ ( а от там и в целия свят). Има точно 2 компании, които издават сертификати

GIA (Gemological Institute of America)
    AGS (American Gem Society)

Само, дето и двете имат едни и същи собственици, същите хора, които притежават цялата индустрия.

Все тая, едва ли ще те убедя, професията ти е паразитна, така че живей си живота, аз ще си живея моя.

# 253
ИнтелУЕкта МИ е мноУ по-голЕм от интелУЕкта ТИ!

Ше си ги мериме ли? Wink
Къде и кога?

# 254
О, изключено, не съм ти на нивото Grinning

Общи условия

Активация на акаунт