Защо мъжете са такива?

• 21 513
  • 577
  •   1
Отговори
# 465
По темата отдавна няма какво да се каже.
Дошъл е моментът на духовните практики.
Дренке, ти, където най-много риташ срещу духовните работи, имаш най-много нужда от тях.

# 466
Дренката провокира и доста често мненията й са на мЕсто, аз лично, въпреки че се дрЕнкам с нея, се хващам, че често й харесвам публикациите.
НО!, също толкова често просто провокира без някаква реална конструктивна причина, просто ей така, да сме на контра.

И върху това си струва да се помисли - защо все трябва да си на контра? Какво те кара да пишеш надсмиващи мнения и винаги да се поставяш все отстрани, но никога в нещата.

Разбирам, че това "странично" поведение е недостатък на мъдростта, ама животът е и да се живее, не само да се мисли, анализира и да се надсмиваме. Хората сме грешни, не толкова в духовния смисъл, колкото, че това е просто човещинка. The human condition, казано на английски.

И да гледаш само отстрани и да се надсмиваш над човещината на хората, и това не си е работа.

Ти как участваш в събитията, какво е твоето мнение по темите?

Твоето истинско мнение, отношение. Не вярвам за абсолютно всичко да си толкова неутрална и лишена от всякакви "комплекси" и човещини.

# 467
В случая целта беше да се наблегне на факта, че Сарания е лицемерна в мненията си, защото и тя е човек (с его потребност), което едва ли не й отнема правото да говори на другите за това. Което хем е вярно, хем - не. Колко безупречен трябва да си в нещо, за да го коментираш? е безсмислен въпрос.

На Дренка мненията общо взето са от тази позиция - Виж си гредите в собствените очи, преди да търсиш трески у хората, с което съм напълно съгласна, но казано по начин, че никой да не чува, също няма смисъл.

# 468
  • София
Мъжете са свине, за това сме единодушни Simple Smile
Разбирам и двете съфорумки, Дренка може би една идея повече. Тя кара по-направо, без панделки и красиви опаковки.
Разбирам и SaRaNia - всеки човек е склонен да смята своите чувства за уникални и да не му харесва, когато ги принизяват или описват недотам възвишено.

# 469
  • Агент под прикритие
Докато продължавате да умувате кое било по-добре, директно без панделките или "по-възвишеното" (да бе, дрън-дрън, че пляс), вместо да се съсредоточите в посока диалог със същите тези "свине" и то правилния такъв, все така ще става.
Забравяте често, че диалогът е нещо, което върви в две посоки. В противен случай е монолог.

Интересно, как всички подобни теми започват по един и същи начин, тоест как все били останали неразбрани, но никога не е ясно какво е направено от същия този човек, за да разбере отсрещната страна.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 11:04 от Phoenix Wright

# 470
  • София
Phoenix Wright, мъжете не сте някакви нежни херувимчета, които никога не лъжат и не извъртат.
Лично аз съм водила толкова диалози, че Платон и Сократ могат само вода да ми носят Simple Smile
И какво като ги водих - изхабих куп нерви в желанието си да убеждавам опонента, че не е прав. Вместо да разбера навреме, че той никога няма да поеме отговорност за постъпките си, все има смекчаващи обстоятелства и все аз му бях виновна.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 16:33 от Cuckoo

# 471
Въобще не сме единодушни, че "мъжете са свине". Wink

# 472
А така, Анонимче, внеси малко смут в женските редици! Smile

# 473
  • София
Въобще не сме единодушни, че "мъжете са свине". Wink
Имах предвид - жените сме единодушни. Освен това се шегувам, затова е емотиконката накрая

# 474
Не, разбира се, Феникс знае, че в други теми ги наричат и „добичета”. Laughing

# 475
  • София
Свиня си е по-друго, освен това изразява уважение. Както е казал Чърчил - само свинята те гледа като равен.

# 476
Не мога да си представя как ще съм в нещата, ако не ги гледам от всички страни. Някой се чудеше Simple Smile. Ежедневието ми го изисква и показва всеки ден. Това трудно се обяснява с приказки обаче, тоест разбирам, че за много от вас е важно да се запъна на позиция. Егото, та егото (в случая). Съжалявам, ако ви разочаровам в тази посока, не се чувствайте длъжни и да ме уведомявате кога и защо сте съгласни. Това не е задължително.
Simple Smile

# 477
  • Linz
Отварям скоба, извън темата пак... Дренка е добър човек, миналата година ми предложи съдействие по здравен проблем (на близък, който по една или друга причина не се възползва... то и там има едно противопоставяне и отказ да приеме истинските причини за проблема поради криворазбран "реализъм"). Това беше по времето, когато все още харесваше мненията ми. Същото се случи и с други потребители, които преминаха от одобрение към нападки... Оценявам реакцията им и въпреки всичко смятам, че са на прав път.
А по темата- мъжете са такива, защото жените са такива. Беше време когато и аз се възмущавах от поведението им, докато не си дадох сметка, че са в зависимост едни от други. Намирам дори, че мъжете отразяват в по-голяма степен жените, отколкото обратното. Промяната в подхода, в действията, води до промяна в резултата- важи в отношенията, както и навсякъде. Нещата обикновено са много по-прости, отколкото изглеждат на пръв поглед.

# 478
Абс съм съгласна с последното мнение. Качествените мъже и жени се надушват и събират заедно. И да, огледален образ са си един на друг. И в това няма нищо нелогично или езотерично. Въпреки, че езотериката не е за подценяване и е навсякъде. Щом някоя жена е много готина и читава, защо не може да си намери свестен мъж? Защо все "попада" на свине? Няма логика. Същото е и с мъжете. Който много се оплаква от жените какви гадни, меркантилни чуми и използвачки са, пак ми става ясно той какъв е, що за стока е, и що само на такива "попада".

# 479
Абс съм съгласна с последното мнение. Качествените мъже и жени се надушват и събират заедно. И да, огледален образ са си един на друг. И в това няма нищо нелогично или езотерично. Въпреки, че езотериката не е за подценяване и е навсякъде. Щом някоя жена е много готина и читава, защо не може да си намери свестен мъж? Защо все "попада" на свине? Няма логика. Същото е и с мъжете. Който много се оплаква от жените какви гадни, меркантилни чуми и използвачки са, пак ми става ясно той какъв е, що за стока е, и що само на такива "попада".
Не ми се струва коректно да оценяваш човека според партньора му.

Общи условия

Активация на акаунт