Планери, тефтери, календари - организирате ли си времето

• 5 283
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
Ползвам календара на outlook-a, не само за служебни, но и за лични ангажименти. Допълнително си пиша бележки на лист или в телефона за неща, които са през почивните дни и няма да видя на служебния имейл.

# 16
  • Mediterraneo
Имам най- обикновен стенен календар, специално го избирам с по- големи полета за всяка дата, където вписвам ангажиментите на семейството. В началото на годината съм отбелязала, че на 30 декември трябва да подам за прекратяване една застраховка. Та върши ми идеална работа- всеки отбелязва, каквото му е важно и е пред очите на всички.

# 17
Обожавам всякакъв вид тефтери, планери и подобни. Имам толкова много, повечето са празни, но си ги пазя. Преди ги украсявах, лепях си стикери и какво ли не. Вече не се старая толкова, но си ползвам да записвам дневни ангажименти, списъци за пазаруване, какво има да се свърши, планиране на почивки и каквото се сетите. Много ми е удобно и ми доставя удоволствие.

# 18
  • Велико Търново
И аз ползвам обикновен календар с големи полета. Стои си на работното ми бюро, но си вписвам и семейни неща в него. Не ми пречи ако колега случайно види напр. " ГТП " или " АГ преглед". Все са си човешки неща и всеки ги прави. Много колеги дори си направиха същите календари, но не ги намират за толкова полезни. Явно е до усмотрение и подреденост.

# 19
  • FRANCE
Календар с големи полета на стената. Всичко пиша там, ММ и девойките също ги карам да ми записват ако има нещо като рожденни дни на приятелчета е т.н. Особенно ортодонтката като почне да дава часове на девойките за близките 6 месеца. Планери девойките ползват в училище (във френско), на тях записват домашните.

# 20
Аз използвам от няколко години активно тефтери, които сменям всяка година. Във всеки един от тях записвам лични и служебни ангажименти. Държа всичко да е точно записано и ако не съм успяла да свърша нещо или отида някъде на конкретната дата, да го заменя с новата(или да го изтрия). Използвам много коректор и различни цветове Grinning
Ползите в случая са, че знам години на зад какво съм правила на даден ден Simple Smile
Ползвам тефтери също, за да си записвам лични финанси, мисли и дори имам и един, който ползвам като дневник. За мен е полезно да си записвам преживявания Simple Smile
Също записвам с outlook-a и други календари (apple calendar; google calendar), защото те са споделени със семейството.
Когато трябва да планувам нещо голямо си правя бележки в телфона, защото обичам да си слагам картинки(емотикони).
Отделно графици за нещо конкретно правя също в бележките на телефона. По конкретни финансови неща записвам отново в годишна таблица(отново споделена със семейството), където имам приходи, разходи, спестени, годишен бюджет.
Общо взето записвам си всичко на всякъде, но всичко си има ред. Simple Smile
П.С. от малка съм маниачка на тема тефтери. Много са все още празни, нищо че са например от 98, и за тях ще дойде ред Simple Smile

# 21
Баща ми имаше надпис на кабинета му, че при него се влиза единствено с тефтер и химикал, тъй като нещо което не е записано, не се е случило. И аз си водя редовно записки на всякакви хартиени формати като периодично ги цифровизирам и архивирам. Лошото е че през повечето време съм писал кошмарно с цел защита на личните данни и на информацията, ако попаднат във вражески ръце, тъй като в моето тефтерче има имена, а не инициали от сорта на ДП=10. Сега ми е трудно да си разчитам и мемоарите ми са заложени на карта Sad

# 22
Всички планове, важни дати и срокове са ми в главата, като от време на време си помагам с малки набързо надраскани бележчици. Миналата седмица, докато пазарувах в Лидъл видях такива планери и съвсем спонтанно купих по един за мен и дъщеря ми. Доколкото се познавам обаче, пък и нея, по всяка вероятност така и ще си останат - моят започнат и недовършен, а нейният изобщо незапочнат. Simple Smile

# 23
И аз ползвам календар с големи полета. Не че не слагам и ремайндъри на телефона, но е ми е приятно да виждам отбелязани неща в календара, които чакам с нетърпение - планирани екскурзии, предстоящи рожденни дни, семейни събирания и т.н.

# 24
Имам тефтер, в който записвам и лични и служебни задачи.
Много често като карам си диктувам задачи, списъци, идеи.
Календар с големи полета имам в офиса, където са и задачите на подчинените ми. Супер важните са и на дъската записани.
Записки си водя, много. Имам от години. Хубавото е че ги дигиталидирам. Имаме домашен сървър и имам достъп до него от всяка точка на света.

# 25
Не ползвам, за мен това е губене на време. Всичко ми е в главата.
Предпочитам да върша нещата, вместо да ги записвам и описвам.
Мразя и списъци за пазаруване, докато го напиша ще съм купила вече половината неща...

# 26
  • Mediterraneo
Добре, де, разбирам, че и в подходящата глава информация се пази добре, но как помните от днес час за лекар за 8 април, в 10.42 часа?! Успоредно с това час за полицията на 10 март в 11.11 часа, фризьор след седмица, час за преглед на колата през май, дата за спиране на застраховката през юни, РД на 4 януари в 17 часа и това умножено поне по 2?! Без да запишете някъде една бележчица.

# 27
За такива часове си пиша в календара на телефона с аларма, ако са с месец-два напред, или хайде, седмица. Ако са за след 2-3 дни помня.
Веднъж си купих планер, стори ми се досадно и безсмислено и го зарязах на юни и това му беше.
Имам "служебен" тефтер (дори не ги купувам, ползвам "корпоративните подаръци"), в който драскам задачи, телефони, мейли, както и всякакви бележки, въпроси, които са ми възникнали, идеи. Не ми е годишен, не е по дати, просто като изпиша единия, взимам следващия и така...

# 28
Не си запазвам часове за лекар за такъв дълъг период. Нито за 10 прегледа наведнъж, че да трябва да ги помня толкова. Трябва ми АГ - запазвам си за таз седмица, айде за другата ако е толкоз зает - и отивам.
Не ходя на фризьор, не ми понася. И да ходех - час се запазва от днес за утре.. За какво ми е да го помня за 3 месеца напред?
Имаме 1 кола и за застраховката ми напомнят месец преди да изтече от където я правихме с смс, а и знам че я правихме, когато я купихме. Прегледа е по същото време. Защо са ми различни дати да я спирам и да я пускам тая застраховка не разбрах?
В полицията какво да правя? А и да се случи ще е извънредно явно и няма как да го забравя ей така.
На рождени дни децата ги канят макс седмица преди това и те самите ми го повтарят и си го помнят, че ми се набива и на мен в главата.
Рождените дни на близките са ми в главата от години, то си е нормално..

Какви са тия планове, дето трябва д се помнят 1/2-1 година напред...

# 29
А на профилактични прегледи не ходиш ли? Щото те обикновено са след 6 месеца. Ако трябва да запомниш няколко , за няколко човека?
Ако на работа имаш работни срещи, по няколко на ден, работиш по различни проекти с различни крайни срокове, имаш няколко човека, които са под теб в йеархията и се отчитат пред теб, ако паспортите ви изтичат на различни дати, имате няколко коли... просто графикът ти н3 е пълен и за това нямаш планери.

Общи условия

Активация на акаунт