Планери, тефтери, календари - организирате ли си времето

• 5 282
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
В чужбина не можеш да си запазиш час за лекар-специалист от днес за утре или след 1 седмица, нито за зъболекар, нито за нищо. Дори технически прегледи и проблеми с перални и т.н. изискват понякога 1 месец чакане. Просто няма по-рано часове. После училището те уведомява, че след 3 месеца в 10.00 ч. има празник. Дай пари за театър след след 2 м. и т.н. Все трябва да ги записваш. И аз в България карах без календар - гинеколог след 2 дни, зъболекар след 7. Тук поне месец-два, освен ако не умираш.

# 31
Работните ми задължения си ги пиша в обикновен тефтер служебен, няма общо с часовете за доктор или застраховката, което се коментира тук основно. Работя от 7.30 до 17.00 и през това време не се занимавам с лични ангажименти.

Профилактичните са веднъж годишно по каса, ходя си по едно и също време, кое толкоз да следя?
Децата ги водя на доктор като са болни и веднъж годишно преди учебната година за бележка... Всеки път е септември, все тая кой ден, само да е преди 15ти.

В училище пари се събират само в началото на учебната година, евентуално по някой празник за г-жите подарък...
Не е нужно да е с план.

Ремонтите вкъщи ги прави ММ, нямам за какво да планирам майстори. Като ми се развали пералнята няма да чакам 3 седмици за майстор, ще си намеря за утре, малко повече търсене се иска примерно...

Не ме убеждавайте какво ми е нужно да пиша и колко съм заета, отговарям по темата - не ползвам и се аргументирам защо не ми е нужно. Толкоз. Не пиша точно защото нямам излишно време за такива подробности.
Ако трябва да си чета пищови за деня какво кога да направя, все едно не живея своя живот, а следвам сценарий...

Как сте учили в училище по история дати и събития... Simple Smile))

Имма позната, не работи, чете по 10 пъти брошурите за магазините, на всяка страница отбелязва колко продукта в харесала, какви цени, още нещо ако трябва и.т.н 2 часа... После следва пазаруване още 2 часа... И цял ден минава в 2-3 магазина.
Еми не мерси такава организация. Същото го правя в обедната + водя детето от училище на занималня.
Нямам излишен цял ден за заграждане и подреждане на списък за пазаруване...

Последна редакция: ср, 01 яну 2020, 16:06 от duhi_puhi

# 32
  • Mediterraneo
Датите на исторически събития помня, както и помня рождени дни на сума ти и хора, че и на децата им. Помня номерата на всичките си коли, които някога съм имала. Помня адски много неща. Но като ми се обадят по телефона да ми насрочат час за преглед след 2 седмици, утре ми се обадят за среща в училище след 5 дни, ММ ми трябва на тази дата да издаде фактура, малката има състезание след 3 седмици, а на голямата очилата ще са готови след 3дни, става адската каша и ако не се отбележат нещата някъде, съм загубена. Иначе помня, да, ама миналите неща.

# 33
Тарталета, това си е цял 1 ангажимент за седмица Simple Smile помни се.. Родителските срещи са 2-3 пъти в годината. Очилата едва ли се сменят всяка седмица, най-вероятно на година. Състезанията се готвят с дни и месеци и са си събитие, че да се забравят Simple Smile
Ама явно ми има нещо, че ми е странно кака не се помнят по принцип тия неща...

Аз пък не помня имена и физиономии, например актьори, изпълнители - никъв шанс. Освен ако не са мега известни де... Явно цифрите са ми завзели главата Simple Smile)

# 34
  • Mediterraneo
Абе, не е за мен тая работа. Няма как,а и няма защо,да помня 4 дати с 4 часа с минутите тази седмица, ако мога да ги отбележа в календара и да забравя за тях за момента. Миналия месец насрочиха на мъжа ми поредния проследяващ преглед за някой си ноември тази година. Някак няма как да я помня цяла година тази дата, че и час към нея. В новия календар имам поне 5 неща вече отбелязани, а годината почна днес. А не съм, да кажеш, някаква супер ангажирана жена.

# 35
  • Deutschland/HE
Тарталета, това си е цял 1 ангажимент за седмица Simple Smile помни се.. Родителските срещи са 2-3 пъти в годината. Очилата едва ли се сменят всяка седмица, най-вероятно на година. Състезанията се готвят с дни и месеци и са си събитие, че да се забравят Simple Smile

Аз пък не помня имена и физиономии, например актьори, изпълнители - никъв шанс. Освен ако не са мега известни де... Явно цифрите са ми завзели главата Simple Smile)

Духи, ето аз имам две деца и двете носят различни видове шини и имат редовни посещения при ортодонт, едното е на около 4седмици, другото на около 5 и ето ти всеки месец по нещо, дата и да я запомня, не помня точния час, а ако го пропуснем е сложно да ни вместят. Сина ми получи покана за РД един месец по-рано, ако не си я отбележа ще я забравя и после ще е сърдит, записвам и до коя дата трябва да върне книгите от библиотеката и мн. други. Ако сме решили да сменяме доставчик на ел.енергия/газ или застраховка има срок, в който трябва да подадем заявление. Всички тези ги записвам на един календар и всеки може да си следи, а и аз да подсещам Simple Smile
В началото ми беше странно, при след първоначалния преглед при специалист получаваш веднага час за следващия, който може да е след 3м до 1г (очния лекар даде на сина ми час след една година, а дерматолога след 6м), как да ги запомня Simple Smile

# 36
В чужбина не можеш да си запазиш час за лекар-специалист от днес за утре или след 1 седмица, нито за зъболекар, нито за нищо. Дори технически прегледи и проблеми с перални и т.н. изискват понякога 1 месец чакане. Просто няма по-рано часове. После училището те уведомява, че след 3 месеца в 10.00 ч. има празник. Дай пари за театър след след 2 м. и т.н. Все трябва да ги записваш. И аз в България карах без календар - гинеколог след 2 дни, зъболекар след 7. Тук поне месец-два, освен ако не умираш.

И тук се случва нещо подобно, ако държиш да отидеш при определен специалист. Може би не чак няколко месеца, но е нормално да ти дадат час за след месец.

# 37
 duhi_puhi, защо се опитваш твоя начин на живот да го отнесеш към др хора.
ето например при мен са следните нещата: профилактичен преглед за рак на гърдата, всеки 6 месеца, не е на точно определена дата , а когато има часове. Запазва се мин 6 месеца преди това. Чистене на зъби - 2 пъти годишно, запазват се 6 месеца преди това ( като вкл и детето стават 4).за него още 2 - за силване на зъбите , и 2 профилактични. При мен 2 профилактични. За лекар също- профилактични, мамограма ( всичко се запазва 6 месеца предварително. Ако се разболея от нещо , нещата се мултиплицират.
Родителска среща - 3 пъти годишно. Получаваш спъсък с възможните часове, записваш се. Имейла е 2 седмици преди срещата. Срещата е по необичайно време ( от 9 до 4).
Тук не вкарвам нито часовете за фризьор, козметик или масаж.
Детето има турнаменти почти всяка седмица, въведени са с локацията ( живея в град с население по-голямо от България и доста разпрострял се като територия, та локацията ми е нужна за да преценя колко време ще ми е нужно да отида до там). Не вкл среща със счетовител, застраховател и подобни, които пак са с предварително запазен час.
Не са вкл и служебните ми ангажименти, имам доста често срещи извън офиса и ми се налага яко каране ( вкл и до съседни щати). Двата ми календара са обединени, за да знам кое, кога ми предстои.

# 38
Искаш да кажеш, че ти би помнила родителски и други срещи, гостувания, излети, училищни мероприятия и лекарските часове - свои и на децата, ако са три-четири месеца напред и нямаш нужда да записваш? Браво, мисля, че това е талант и може би не ти е ясно, че е нещо необичайно.

ПП Сега видях, че явно водиш друг начин на живот и не ти се налага да планираш каквото да е дългосрочно, ясно. При нас не е възможно за съжаление.
Скрит текст:
За профилактичен чакаш десет седмици.
Отпуската се взима/планира три-четири месеца напред, а понякога и шест, ако е особено по Коледа, когато всички искат такава.
Рожденните дни се планират минимум един месец напред, иначе няма да дойде никой. Резервация на любимо място като аквариума например поне шест седмици преди това;  ако е уикенд - може и три месеца.
Известие за родителска получаваш един месец преди това, за да резервираш час и повече не ти се напомня.
В гимназията пък са десет професора с по петминутни записвания - абсурд да запомня кой след кого е и кога, на кой етаж. Итн..

Последна редакция: ср, 01 яну 2020, 18:05 от Анонимен

# 39
Нищо не налагам. Що пък всяко различно мнение да е налагане.
И да, в чужбина е различно. Така е и в бизнеса.
Работя главно с австрийци и холандци. При тях е нормално да планират посещение в България от сега за юни.. Само дето аз няма как да им организирам срещи от сега, защото никой не ми потвърждава среща за по-далече от другата седмица. Без значение дали е малка и голяма компанията, дали е собственик или работник.
Ем аз не си записвам 20 срещи отсега, защото няма такива. Като дойде време да ги организирам, цяла седмица с това ще се занимавам, наизуст ще ги науча по часове и дни докато всички потвърдят и се нагласят в графика...

Не съм казала да не си водите дневници, щом е толкова сложно с такива големи периоди. Обясних, че за МЕН е безсмислено Simple Smile

Спирам да пиша, че стана като развален телефон вече...

# 40
Само дето аз няма как да им организирам срещи от сега, защото никой не ми потвърждава среща за по-далече от другата седмица. Без значение дали е малка и голяма компанията, дали е собственик или работник.
Лъжеш се. Имам 2 срещи за май, и резервация за ресторант. Става дума за неголеми фирми,на хора ценящи собственото си и на другите време.

# 41
duhi_puhi, Радвай се, че е така, къде по-приятно е. На мен ми е ужасно досадно с тези календари, но как да стане иначе. Сега взех билетите за почивка април, веднага записах, резервирах, разпечатах. Тази година нося и специелен подарък, който трябва да поръчам четири седмици преди това - хайде и това си записах... Естествено, уведомих и най-важните хора, да не мърдат от града, като съм там. Те ми викат "Има време дотогава.".Човеко, сега са ми дали тази отпуска, това е положението и няма да се промени Smiley

А и вече знам кога ще мога да си взема отпуска и през август; направо хотелите и полетите започвам да оглеждам. А колегата, който ме замества, отсега ми каза, че ще ми поеме Великден, ако му поема аз другата Коледа. Егати, не е човешко това. Astonished

# 42
Всеки има различни ангажименти и помни различни неща. Споровете са излишни.
Аз нещо като го запиша мога да го запомня и без повече да го погледна, иначе ще го забравя.

Преди много години щях да си остана без прическа на сватбата. Отивам предната седмица за пробна прическа. Кумата ме заведе при нейна приятелка. Тя, като човек с много ангажименти, всичко си записваше. Казва на фризьорката " Запиши си да не забравиш." Тя не забравяла. Да, ама мен ме забрави. Добре, че вече имаше мобилни телефони. От всички ни фризьорката беше най- притеснена. Не ѝ се беше случвало друг път.

# 43
В София, при лекарите при които правя профилактични прегледи, час мога да запиша за около месец напред. При зъболекарят ми, час след 18 - минимум месец, може и повече. При козметичката и фризьорката - поне седмица по-рано. На 15 декември се обадих за час за маникюр - имала свободен час за 7 януари. При това в кварталния салон, не нещо кой знае какво.
Това с часовете от днес за утре никак не се получава, ако искаш конкретен специалист.Резервации за море - най-късно края на януари. Сега сигурно ако отида на място, все ще намеря къде да спим, но аз искам конкретен хотел. И така. Планирам си и си записвам, не мога да помня.

# 44
Мързи ме да планирам и да пиша. Помня, доколкото мога, естествено забравям понякога.
Рядко ходя на почивка, няма как да забравя. На лекар, фризьор и маникюр - също.
Списък за пазаруване само на мъжа ми пиша.
Пак казвам, че пропускам, забравям понякога, но не съм перфекционист и не се втилясвам толкова.

Общи условия

Активация на акаунт