Планери, тефтери, календари - организирате ли си времето

• 5 278
  • 60
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте мами Blush
Напоследък нашумяха доста планерите, или поне за мен Grinning
Ползвате ли такива? Ако да има ли наистина полза от тях или всичко е реклама?

# 1
мога да организирам времето си и на хвърчащо листче, ако имам желание да спазвам някакви планове
планерите са красиви глезотии /идеални за подпиране/, които не могат да ме накарат да направя нещо, ако не желая

# 2
Обикновен тефтер върши същата работа.
Както каза една влогърка, след усилията да издиря планер, да го подредя, нашаря и изпиша, вече съм уморена и все едно съм свършила работата, а още не съм започнала.
Не обичам да хвърлям напразни усилия и средства. Както и bubanka каза и хвърчащо листче е достатъчно, когато човек е сериозен.

# 3
  • София
Имам си телефон за тази работа.

# 4
Аз преди си взимах планер и правех цялостното шарене и рисуване. Омръзна ми, взех си нов тефтер и не го шаря толкова. Много ми помага.

# 5
нямам нито тефтер, нито планер, нито телефон. за някои неща ползвам аутлук календара, но само за задължителните неща. Всичко останало е както дойде.

# 6
Не ползвам.
Лепя си бележки/листчета на хладилника.

# 7
  • Най-красивата страна
Аз използвам тефтер.
Записвам си всичко.

# 8
  • на изток от рая
Не бях чувала за такова чудо. Сега ровнах из нета. Както съм се опнала ваканционно на дивана и сподавям прозявки, само докато го разглеждах и се напрегнах.

Обикновен тефтер върши същата работа.
Както каза една влогърка, след усилията да издиря планер, да го подредя, нашаря и изпиша, вече съм уморена и все едно съм свършила работата, а още не съм започнала.

Имам два тефтера, по около 4 лв всеки. Вършат ми страхотна работа. Разсеяна съм и забравям много, а задълженията тази година се увеличиха. И разнообразиха, та затова са двата тефтера.
Най ми е драго, когато сложа чавката пред някоя задача.  Flutter

# 9
Ползвам телефон за целта и опитвам да помня.

# 10
  • София
Аз ползвам обикновен тефтер и някой и друг цветен маркер, за ми се открояват наистина най-важните неща. Ако ще планувам много неща, с много писане, за след месец примерно - изпозлвам тетрадка. Но дори и един обикновен тефтер/ тетрадка можеш да превърнеш в планер без "шарене" 

# 11
Ползвам т.нар. семеен календар. Там вписвам важни събития за децата и мен. Удобен ми е, защото е на стената в кухнята и си го виждам всеки ден. В телефонния календар записвам само срещи, за които ми трябва аларма по-рано: зъболекар, лекар и т.н. В работата имам Outlook, но аз работя на смени, 2-3 часа на гише, така че ми трябва.

# 12
Ползвам си телефона,синхронизира се и с на съпружието.Живея в Де ,тук всичко е с часове ,някои с месеци на пред и не мога да разчитам на бележки и тефтерчета.

# 13
Ползвам планер от девети клас, т.е. вече почти десет години. Варирал е от тетрадка за 40 стотинки до дебел, цветен и модерен за 30 евро. През 2020 съм решила да ползвам bullet journal. Записвам си всякакви неща и ангажименти - от текущи като графика за работа, срещи със състуденти и професори и домашни задължения до по-дългосрочни като организация на сватба и писане на дипломна работа. Като почнах, не беше модерно както в момента и бая бъзици отнасях, но не ми пукаше. Сега много хора имат, но мен не ме лови манията по стикери и брокат.

# 14
Не ползвам, подреждам нещата така, че да се автоматизират. Ако е супер важно - някой ще ми напомни, ако не - могло е и без него. Като цяло работя в посока максимално разчистване, тоест ако може да е мейл или чат, защо да е обаждане и ако може да е обаждане, защо да е среща, такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт