Планери, тефтери, календари - организирате ли си времето

• 5 286
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Аз също успявам да запомня по-голяма част от ежедневните ми ангажименти и може и да не ги вписвам в планер, но ми доставя удоволствие и не ги мисля толкова.

Особено докато бях бременна почти всеки ден бях на различни лекции, два пъти в месеца на АГ, кръвни изследвания, работни срещи, лични срещи и какво ли не. Защо да се натоварвам да ги помня като мога да ги запиша. Дори си прегледах тефтера от миналата година - писала съм си за багажа за болницата, какво трябва да купя за мен, за бебето, планирала съм подаръци на близките за празниците. Такива неща си остават за спомен и ще си го пазя.

# 46
Ползвам планер, много ми помага. Явно съм от по-хаотичните и неорганизирани. Попринцип записвам всичко, не се старая да помня, защото си знам, че няма да стане Grinning Отделно много обичам да пиша на ръка.
Преди ползвах настолен календар, но доста неща бяха и на хвърчащи листчета, с които в един момент се затрупвах и беше досадно. Сега всичко е на едно място.

пп.: ползвам bullet journal метода и искам да отбележа, че не е нужно да има шарении, стикери и т.н. Въпрос на желание. Ето как изглежда журналът на създаделя на метода:
Скрит текст:

# 47
От години ползвам календар планер с различни цветове  за различните ангажименти. Всичко известия от емейлите като прегледи, събития  напомняния и срокове ги нанасям веднага в месеца и така организирам за не забравя многобройните ни ангажименти

# 48
  • Lost in a fairytale ...
От години се насилвам да започна да си водя планер/органайзер или просто някакъв тефтер със задачи. Истината е, че умът ми е зает с много неща и много често вече се случва да забравям какво и защо - по примера по-рано с приятелката със списъка за пазаруване - това е най-най-малкото.
За щастие не съм пропускала срещи или служебни ангажименти (понякога благодарение на някой, който ми е напомнил), но вече съм на позиция, която предполага много повече дейности и ангажименти (всъщност съм на 2 различни позиции в момента, всяка с нейните си задачки), извинете, отплеснах се ...
Та през годините все започвам някой тефтер (мания са ми, имам ужасно много), но не стигам доникъде. Важни срещи и дати пиша в телефона, но започвам да планирам доста неща в ума си, а в телефона не ми е достатъчно удобно.
Та започвам да търся планер - колкото повече разграфени отделения има, толкова по-добре. Смятам да записвам всичко - от служебни ангажименти, до списъци за пазаруване (нямам предвид ежедневното такова), тренировки, часове за фризьор, маникюр и т.н.

В тази връзка, дайте предложения за такъв вид планер. Намерих нещо интересно в Озон, но не ме грабна като външен вид - сладурски розов тефтер с руса мацка и надпис Girl Boss, или нещо такова, и цена от 40 (!?) лева. По принцип нямам против по-шарени корици и шантави неща, но това ми е в повече Simple Smile

# 49
Shiny*, на мен най-любим ми е обикновен голям настолен календар, но преди, когато е трябвало всеки ден да нося с мен и отварям пред хора, съм била с това. Идеята е да имам една неутрална кожена корица (с цип и джоб за стик), чиито листове да сменям ежегодно. Отпред календар, следва раздел с информация, която винаги ми трябва (например сайтове със снимки или ефектни страници за презентации, когато работех в маркетинга) и най-накрая свободни листове.

Не е марков и не мога да ти кажа откъде съм го купувала преди пет години, но можеш сигурно да намериш милион по-интересни идеи например в youtube с думите planer или journal, . Зная, че filofax е един от най-популярните.

# 50
Не съм чак толкова заета,че да ми трябва планер. Важните неща слагам в календара на телефона с аларма,а останалите просто в Бележки. Винаги имам нещо записано там.

Иначе ми харесва идеята за планер,просто аз нямам какво толкова да планирам.
На работа в служебната поща си слагаме срещи с час и място, но най-вече по-високите нива да видят какво правим, а и ние да си напомняме.

# 51
Заграждам дати върху стенният календар в кухнята. И пиша с тиренце какво е събитието.

# 52
  • Варна
От години правя опити да си направя нещо такова, но не съм чак толкова ангажирана, че да трябва да поддържам чак пленер.
Пиша си нещо такова само, когато ще ходим някъде. Тъй като зависим от общественият транспорт пиша влакове, автобуси, телефони на квартири, адреси на музеи с цени и работно време. Имам и телефон, но предпочитам да си имам всичко написано.

# 53
Здравейте,
Аз винаги съм се опитвала да си подредя времето и да си организирам задачите така че да успея да свърша всичко, но и да не се претоварвам или да се затрупвам със задължения.
Наскоро си измислих мой начин, по който да правя това, и той е следния:

*Планирам по седмици, а не по дни, за да може графикът ми да е по-гъвкав при евентуална промяна на плановете.
*За всяка седмица си разделям дните по часове и още в началото попълвам тези часове, през които имам фиксирани ангажименти като лекции, часове, тренировки и пр.
*на отделни цветни листчета си написвам нещата, които искам да правя през следващата седмица/месец (например: жълто - четене, синьо - фитнес, зелено -  готвене, сиво - чистене, розово - излизане с приятели )и после ги залепям на празните полета в седмицата ми. Това ми помага, защото така имам цялостна картина на седмицата и знам че съм включила всичко необходимо. За мен е по-лесно, когато имам фиксирано време за работа и за почивка, защото ако не си определям конкретно време, през което да си свърша нещата, в повечето случай ме домързява и отлагам за друг път, и така докато не дойде наистина крайният срок, когато вече съм стресирана.
Интересно ми е какво мислите, дали бихте ползвали нещо подобно и защо?

# 54
Извинявай, но не мога да се стърпя. Ако не си планирала готвене, гладна ли стоиш?

# 55
Извинявай, но не мога да се стърпя. Ако не си планирала готвене, гладна ли стоиш?
Аз за къпането да питам, в графика ми е прекалено Simple Smile))

# 56
Аз за къпането да питам, в графика ми е прекалено Simple Smile))

Готвенето се случва в някое от празните полета, все още не съм го добавила, а и доста често се храня навън, докато работя или уча
Относто къпането - да, наистина е прекалено Grinning но вечер винаги ми се струпват много малки нещица които да свърша и пробвам да видя дали като ги записвам под някакъв определен ред ще ми внесе някаква яснота...

# 57
  • Mediterraneo
Аз ако трябва да си попълвам графика с листчета за четене, трябва само един цвят да сложа. Не ми харесва, прилича ми на ръкоделие на първокласник.

# 58
Аз използвам планер. Това е нещо,което много ми помага в ежедневието. Не мога да помня, дали от това че съм в края на 3та бременност, дали мозъчния ми капацитет вече се е изчерпал хахах... До преди бях с обикновен тефтер, миналата година си взех ринг планер от Алито, а тази....малък тефтер + ринг планер на Филофакс.  Сега в тефтера за цялата година съм записала кой кога имен и рожден ден - роднини, приятели, дечица приятелчета, лек пример давам. Отделно във филофакса съм сложила информация,която използвам без значение коя година е. Общо взето защо да помня такива неща,като мога да ги запиша.
Иначе мъжа ми ми се смее и ми вика защо се занимавам с детски неща, т.е. цветни химикали, стикери. А за мен това е времето от 5-10мин, в които не мисля кой се е наакал, на кой какво пак е разхвърлил, а е момента в който си почивам. Simple Smile  От малка обичам тефтерите Simple Smile

# 59
Shiny*, на мен най-любим ми е обикновен голям настолен календар, но преди, когато е трябвало всеки ден да нося с мен и отварям пред хора, съм била с това. Идеята е да имам една неутрална кожена корица (с цип и джоб за стик), чиито листове да сменям ежегодно. Отпред календар, следва раздел с информация, която винаги ми трябва (например сайтове със снимки или ефектни страници за презентации, когато работех в маркетинга) и най-накрая свободни листове.

Не е марков и не мога да ти кажа откъде съм го купувала преди пет години, но можеш сигурно да намериш милион по-интересни идеи например в youtube с думите planer или journal, . Зная, че filofax е един от най-популярните.

Аз бих искала да си взема такъв планер, но имам все още листове в малките планерчета.
Иначе - такъв видях онзи ден в Alixpress  на ниска цена, почти същия. Даже беше малко по-голям с други допълнителни неща вътре. На мен би ми било удобно за бизнес срещи, но тъй като съм в университет все още си нося малко планерче с мен, за да ми се събира в раницата.

Общи условия

Активация на акаунт