Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 3

• 37 448
  • 727
  •   1
Отговори
# 300
AEG са по-скъпата и качествена марка на electrolux (в моя случай +600лв за същите "екстри")
Нещо като Siemens  и Bosch

# 301
  • Пловдив
AEG са по-скъпата и качествена марка на electrolux (в моя случай +600лв за същите "екстри")
Нещо като Siemens  и Bosch

в линка по-горе съм показала Бош на сносна цена..
Аег в момента в Техномикс има за 759лв.
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-aeg-beb351110b
Искам черна аз.

# 302
  • София
Още един глас за AEG. С Електролукс имам лош опит, а Горение не е моята марка...

Ще се потретя, но се спрях на AEG, заради високата температура и пиролизата.
За пример Фокача изпечена 3мин. на 300С, уникално вкусна стана.

# 303
  • Варна
Mystic, виждала ли си я черната? Аз я бях харесала, само защото е черна, но като я видях и се отказах. За мен беше грозно изпълнение. 🙄

# 304
Най добре е накрая да я видиш на живо, аз например избрах различна от тази което бях харесала онлайн.

# 305
  • Пловдив
Не, не съм я видяла...ни Аег, ни Бош. Магазина е в другия край на града. Ще видя как ще е...
Сегашната ми е черна и пак исках такава Simple Smile

# 306
  • софия
По повод питането за плот с брой котлони, демонстрирам моя нещастен опит да приготвя спагети и сос едновременно. Нито тенджерата, нито тиганът са грамадански, готвя за 3ма. Вижда се как и двата съда няма как да стъпят върху зоните изцяло.
Гледайте и преценявайте.
Скрит текст:
Сложих двойка, не защото нямам място, а защото с пилешкия си акъл подходих към плота с идеята, че повече от две неща едновременно не готвя. За да сложа сега 3ка ще е голяма хамалогия, защото плота е в края, който е направен с 45°страница и плочките са слагани върху плота..
Ако трябваше сега да избирам, ще сложа 3ка без колебание.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 21:51 от zvаnchе

# 307
  • София
Още един глас за AEG. С Електролукс имам лош опит, а Горение не е моята марка...
Скрит текст:
А колко ли "не вкусна" щеше да е фокачата, ако беше изпечена на 250гр. за 4-5 мин. Satisfied Да не се разсърдиш сега, фокачата изглежда вкусна наистина, може да пуснеш рецептата PizzaNature Sparkles
Иначе съм фен и на АЕГ и на Електролукс, доволна съм и от двете марки. Горение и да ми подярят няма да ползвам.

# 308
  • София
Скрит текст:
А колко ли "не вкусна" щеше да е фокачата, ако беше изпечена на 250гр. за 4-5 мин. Satisfied Да не се разсърдиш сега, фокачата изглежда вкусна наистина, може да пуснеш рецептата PizzaNature Sparkles
Иначе съм фен и на АЕГ и на Електролукс, доволна съм и от двете марки. Горение и да ми подярят няма да ползвам.

Каквото и да си говорим за хубава пица, трябва висока температура.... 300С като минимум, винаги съм се чудела как по филмите изпичат маргарита за 1мин.  Simple Smile

Рецептата е много бърза и лесна:
Слагам в робот или машина за хляб 180ml. студена вода, ч.л.сол, ч.л.захар, 330гр.брашно, 10гр. суха мая, като се измеси, добавям 20мл. зехтин, меся до равномерно тесто, оформям 2-3 топчета, слагам ги в кутия или на чиния с фолио и ги пробирам в хладилни за минимум 2ч. може да се използва в следващите 72ч.

Когато ми потрябва, вадя на набрашнен плот и разточвам много тънко с  точилка, ръся с чесън и розмарин или чесън и риган и поръсвам хубаво със зехтин. Пека в загрята фурна на добре загрети обърната плитка тава от фурната, сложена на дъното и чугунена плоча малко по-нагоре.

# 309
Както писах по-горе, имаме потвърждение от групата на Bosch (Bosch, Neff, Siemens) и Electrolux (Electrolux, AEG), че уважават международната си гаранция (2 години) срещу представяне на документи за покупка (не знам за какво са им Simple Smile).
Трябва да се провери как стоят нещата с корейските марки (би трябвало да е аналогично).

Има много други специализирани сайтове за продажба, които вероятно ще са и по-евтини и с по-богат избор от Амазон.де.
Доставката на фурна ми излезе 30 евро до врата, плот - 10 евро.
Хладилник с две врати (90см широчина, 160 кг.) ще е 100 евро, чака приключване на ремонта Simple Smile

Здравейте,
Бихте ли споделили кои са тези сайтове?
Предварително благодаря.

# 310
  • София
Здравейте.
Какво ви е мнението за тази марка плотове?

Гледах на Горение, мощност 2900W, не е ли множко?
Или пък този с 1800 са малко?

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 22:18 от Dicewithoutnumbers

# 311
  • София
За първи път виждам марката, изглежда неудобен, двата котлона са много близо, няма да може да сложите две неща за готвене.

# 312
  • София
Здравейте.
Какво ви е мнението за тази марка плотове?
Скрит текст:

Гледах на Горение, мощност 2900W, не е ли множко?
Или пък този с 1800 са малко?
За този от снимката - не ми е известна марката,  но котлоните първо са прекалено близко, както са казали вече и второ самите котлони са мини, поне според мен - единия е 14,5см., другия 18см. Посудата ти с какви размери е? Един нормален по големина тиган приемрно е 24-26см.

# 313
  • София
Измерих си моите. Единият е 14.5, другият 18,5. Значи като размер ще ми паснат.
Обаче дали са ОК по другите характеристики? Не знам като мощност какво трябва да гледам.

# 314
Здравейте,
[
Скрит текст:
Видях, че има много коментари и съвети, но малко късно се сетих да проверя във форума дали има такава тема за избора за фурна и плот за вграждане. Чакам да ми монтират кухните, към края на Април, и реших да се възползвам от Великденските намаления за обзавеждане. Функцията за самопочистване "Пиролиза" не е фактор, търся с голям обем, ЕНЕРГИЕН КЛАС А+, голяма гаранция и най-вече качествен. За сега съм се спрял на тези промоционални модели, ако някой има впечатления да сподели дали си заслужават и кой да избера:
1. MIELE H 2265-1 B ACTIVE CLEAN STEEL - 799 лв.
https://www.technomarket.bg/furni/miele-h-2265-1-b-active-clean-steel-09173525
2.  ELECTROLUX EOD6P71X - 759 лв.
https://www.technomarket.bg/furni/electrolux-eod6p71x-09173755
3. WHIRLPOOL W7-OM5 4SH - 619 лв.
https://www.technomarket.bg/furni/whirlpool-w7-om5-4sh-09166052? … c-5WGcVNvEH6VJZIs
4. GORENJE BO747A33XG - 595 лв.
https://www.technomarket.bg/furni/gorenje-bo747a33xg-09173149
За плота не съм разглеждал много, но този за сега изглежда приемлив:
1. BOSCH PKE645FP1E - 439 лв.
https://www.technomarket.bg/plotove/bosch-pke645fp1e-09162386
Абсорбатор не съм се спрял на конкретен модел, може да предложите.
Предложите и други марки AEG, BOSCH, SAMSUNG, BEKO, Hotpoint-Ariston, и др. цена за фурна до 900 лева, за плот до 500 лв.
Благодаря предварително за отделеното време и съвети.
Весело посрещане на Великденските празници!

Проверете и за NEFF. Виждала съм ги в Техномикс, но не знам в България на каква цена се предлагат.
Ето с 5 години гаранция
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-neff-b1cce2an0
Neff е най-доброто за фурните - нещо като Миеле за пералните, но за съжаление са доста скъпи тук в България. Ние си взехме преди месец Neff, но от Германия ( от Amazon), и ни излезе 600-700 лв. по-евтино, отколкото е тук.
Може ли да споделиш кой модел е?

Общи условия

Активация на акаунт