Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 3

• 36 755
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
ако пусна два котлона едновременно и с единия приключа по-рано отколкото с другия, за да го спра трябва да го намаля до 0, вместо да мога просто някак да го изключа.
Когато искате да спрете единия котлон не става ли да се спре отведнъж като се задържи за няколко секунди бутона за избор на конкретната зона.

# 541
  • София
Тъй като ни предстои и прекарване на газ, се чудим да взимаме ли плот на газ като този или само индикционен плот е за препоръчване?

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 17:26 от green_dawn

# 542
  • София
А, сега де Simple Smile По принцип би било първото, което да опитам. Обаче пусто не помня, не е като вчера да съм пробвала. Затова ще проверя себе си отново и тогава ще кажа дали става Grinning 

# 543
Гледам това AEG IKB32200NB https://www.relaxbg.org/indukcionen-plot-aeg-ikb32200nb
Не мога да разбера какъв е смисълът от два еднакви котлона, в един от сайтовета чета "Възможност за поставяне на готварски съдове навсякъде върху котлона". Това означава ли, че ще хване и по малки и по-големи съдове от 18см, например кафеварка?

# 544
  • На брега на реката
И аз не виждам смисъл от 2 еднакви котлона.

На моя плот пише, че дъното трябва да е, най-малко  7 см.
Джезвето става идеално.

# 545
NovaRedakcia, относно плотовете на мен повече ми допада АЕГ и голямата зона, която няма точни очертания и не те ограничава колко голям съд да сложиш. Аз взех такъв, с две такива зони и широк 78 см. Още не го ползвам, но на предния ми плот котлоните се  изключваха като натисна 0, не да ги намалям с -. На Бош обаче 0 няма, а само -/+. Ако не може със задържане да се изключи зоната е доста тъпо.

Този модел АЕГ има и функцията Hob to Hood. Ако си харесаш абсорбатор, който също я има изглежда доста примамлива. За моята класическа бъдеща кухня не ми допадна никой модел, та няма да мога да я тествам.

# 546
  • Варна
На моят Неф, като намаля на 0 се изключва след няколко секунди и започва да отчита само остатъчната топлина.

# 547
Тъй като ни предстои и прекарване на газ, се чудим да взимаме ли плот на газ като този или само индикционен плот е за препоръчване?

И аз на този се бях спряла първоначално, но заради газта трябваше кухненският гръб да е над 65 см висок. А така ми идваше много висок горният ред шкафове.
Другият вариант беше само над плота да е повдигнат горният ред (както в американските филми), но не ме устройваше поради специфики в цялостния проект. Та се отказах и ще взема само индукционен.

# 548
Здравейте, някой може ли да даде мнение за тези 2 плота, кой е с по-добри характеристики? https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-pkm-631-b-17-e
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-electrolux-ehf-6232-fok
Фурната вече я купихме и е тази: https://www.electrolux.bg/kitchen/cooking/ovens/steam-oven/eoa3454aox2/

# 549
  • София
Някой с мнение за тази фурна?
Трябва ли да ме притеснява, че гаранцията е само 24 месеца?

# 550
Здравейте, искам да помоля да мнения, тъй като за първи път у дома сме с вграден плот. Взехме стъкло керамика на Горния два котлона, не индукционни. В упътването пише, че зоната на котлоните, ще се нагрее, докато тази около тях ще остане студена - при нас обаче не е така, целият плот е топъл и не изстива вече 20-30 минути. Освен това индикаторът за остатъчна топлина H не спира да свети 20-30 минути след приключване на готвенето. Не съм готвила дълго, направих бъркани яйца за закуска. Нямам много опит, но ми се струва, че не е нормално да изстива толкова време.

# 551
Споко, нормално е. Зоната на готвене се нагрява до няколко стотин градуса, все пак. Съвсем нормално е топлината да се разпространи наоколо по плота. Да, както казват, наоколо не е чак толкова топло, че да готвиш, но пак си е бая топло за пипане заради преноса на топлина по керамиката.
И няма значение, че си готвила кратко, самите котлони се нагряват бързо до зададената температура и после остават на нея. Дали си готвила 30 минути или 3 часа, котлонът ще се нагорещи еднакво, респективно ще изстива еднакво.

Та всичко си е съвсем нормално. Ако си искала по-доброто трябваше да вземеш индукция.

# 552
Благодаря за отговора. В упътването за употреба друго пише за това се зачудих Simple Smile там също пише, че времето за което изстива плота зависи от времето, в което е готвено

Понякога въпросът не е какво искаш, а какво можеш. Освен това старата ни свободно стояща печка със стъкло керамика не нагряваше около зоните и изстиваше доста по-бързо.

# 553
E, съвсем възможно е да има разлика между по-скъпи и по-евтини модели. Първите са с по-добра изолация и са взети мерки за удобство. Доколко ще се нагорещи и плотът около котлона наистина зависи от времето на готвене, защото загряването е бавно. Но за самия котлон не може да има значение, той стига установена температура много бързо.

# 554
Благодаря ти за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт