Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 23

• 34 336
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
а къде може да се види дали е пластмаса или метал
търсих в сайта на  Whirlpool но не пише
моята е модел  3C26 P, веднъж явно не бях подсушила както трябва след дозареждане и беше побеляло дъното
дано не е ръждясала

# 676
  • София
Кое къде да може да се види, аз за дъното говоря.

# 677
  • София
Здравейте!
Предстои ни да си закупим нова съдомиална, но старата не сме я купували ние, а е вградена. Не мога да преценя как трябва да я измерим?
Дали на някоя от вас го е правила?

Хубав ден!

# 678
Те са стандартни размери. Широчина 45 или 60 см. Останалото е еднакво.

# 679
lolitaa ако е по-тясна от пералнята ви , значи е 45 см , ако е колкото пералнята е - 60 см . И когато взимате ще търсите съответния модел в см , но за вграждане .

# 680
Altaya, за нашата миялна, която е 45см отиде около половин лидълски пакет сол

# 681
Благодаря, малко над половин пакет сол събра, ако съм поставила правилно. Благодаря ви за отговорите!

# 682
Здравейте! Може и да е задаван въпросът, за което се извинявам. На някой случвало ли се е да види в съдомиялната си хлебарка? Като я видях изпитах ужас. Ще съм много благодарна, ако ми кажете някакъв препарат, които може да се използва в съдомиялната срещу хлебарки.

# 683
Това, което първо ми идва на ум е, да е влязла през тръбата за мръсната вода, но до вътрешността има много "препятствия". Ако миялната е свързана в общ канал с мивката, препоръчвам в мивката да изсипеш препарат за почистване на канали, а миялната да включиш празна с препарат за почистването й.
По-вероятно е хлебарката да е влязла през отворената миялна. Най-добре е да третираш цялото жилище срещу хлебарки, защото те "обичат" да се завират и в корпусите на електроуреди. От стар телевизионен техник съм слушала оплаквания за такива набези в кутиите. При нас плоча на стъклокерамичен котлон беше изгоряла и при подмяната й открихме, че голяма хлебарка се е завряла вътре и е причинила повредата.
Само да не започнеш да пръскаш с нещо директно по копчета и дисплеи, и да прецакаш електрониката!
Успех!

# 684
Ох, хлебарките са голяма напаст, но ако си в жилищен блок няма да стане само с пръскане на твоето жилище. Трябва да викнете да обработят целия блок, мази, канали, иначе няма отърване. Confused
На покриви повечето имат нещо като въздушна възглавница, не знам как точно се казва. Разстояние между последните апартаменти и самия покрив. Там често се въдят гълъби и покрай тях и хлебарки, та и там трябва да се обработи.
Аз да ви се оплача... Старата ми машинка Morris умря тотално след 3 години служба Rage
Сега съм горд собственик на AEG FFB51400 ZW.
Някои знае ли къде да намеря упътване на български, че нещо аз ли не разбирам..., Ама има сол, пък май ми свети че няма.

# 685
  • София
Моят Уърпул така прави. Светва-досипвам-остава да свети. Измива си чудесно всичко. На следващо пускане вече изгасва лампата.
И с гланца същото.

Ето тук можеш да свалиш инструкция: https://www.aeg.bg/support/user-manuals/

# 686
Благодаря много. Ами свети си. Ще пробвам да разбъркам солта ... Иначе гледам че няма петна от варовик по съдовете.
А да попитам за функцията за съкратено време. Пише че при нея са по високи температури и впръскването на водата също. Това може ли да износи машината по бързо? Или мога спокойно да си я ползвам?

Такааа. Ето че възникна още едно проблемче. Пуснах машината заредена. Всичко точно. Дойде ред да се вадя посудата и установявам че таблетката е паднала точно до вратата. Абсолютно неразтворена. Вътре всичко мазно. Старата имаше и тя такъв проблем, но в упътването пишеше че таблетката може просто да се хвърли на дъното. При тази не пише такова нещо в упътването. Дали ще е проблем да процедирам по този начин и при тази съдомиялна?

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 14:56 от geizer

# 687
Ако не се пуска с отложен старт няма да има проблем според мен.

# 688
Благодаря много. Ами свети си. Ще пробвам да разбъркам солта ... Иначе гледам че няма петна от варовик по съдовете.
Щом ползвате таблетки, вероятно в тях има сол.
А да попитам за функцията за съкратено време. Пише че при нея са по високи температури и впръскването на водата също. Това може ли да износи машината по бързо? Или мога спокойно да си я ползвам?
Не мога да разбера логиката ви, честно. Това е все едно да питате, ако си карате колата с по-висока скорост на магистралата, дали ще се износи по-бързо. Няма да се износи, ако я държите в гаража, ама и това не е сигурно.
На нова миялна не бих подминала проблем с неотваряне на капака за препарат навреме. Това ви ограничава да ползвате само таблетки и да рискувате да вадите съдове с химия по тях.

# 689
.....
Такааа. Ето че възникна още едно проблемче. Пуснах машината заредена. Всичко точно. Дойде ред да се вадя посудата и установявам че таблетката е паднала точно до вратата. Абсолютно неразтворена. Вътре всичко мазно. Старата имаше и тя такъв проблем, но в упътването пишеше че таблетката може просто да се хвърли на дъното. При тази не пише такова нещо в упътването. Дали ще е проблем да процедирам по този начин и при тази съдомиялна?
Възможно е при подредбата на съдовете нещо да е опряло и да е попречило на отварянето на контейнерчето.И на мен ми се случва понякога.
Ако сложиш таблетката направо на дъното, трябва да пуснеш на програма без предварително накисване.Иначе ще се разтвори и замине преди същинското миене.

Общи условия

Активация на акаунт