WIZZ AIR - 36

• 39 734
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
  • Стара Загора
mkolev66, задължително ли е и 4та да пътувате с багаж? Ако няма да пренасяте нещо кой знае какво на отиване или връщане, опитайте да оптимизирате и да платите багаж само за 2ма човека да кажем.

Няма как , две семейства сме и всеки от нас е с малко куфарче до 10 кг. 55/40/23. Все пак сме там 7 нощувки и всеки ще си вземе най-необходимото - малко бельо , джапанки , хавлии , тениски , къси панталони и т.н. За жените да не говорим . . .

# 406
Ние процедираме с багажа по следния начин: за двама човека -  1 голям куфар. Излиза по-евтино и компактно. На кратки пътувания взимаме дори 1 малък куфар за двамата. Тъпчем и в безплатните раници на гърба и това е. При всяко положение 1 голям куфар излиза по-евтино от 2 малки.

# 407
Аз все пак си мисля, че багажа може да се оптимизира.
Един малък куфар за двама, плюс 2раници...си е точно като 2малки куфара.
За 2-3дневни пътувания тръгвам само с раница.
Хавлиите вярно, че са обемни, ако се взимат от класическите такива. Ако вземете обаче от тези супер тънките, тип за спорт, мястото за тях намалява много.
Ненавиждам да плащам за багаж, освен ако не е крайно необходимо.

# 408
И аз бих предложила по един куфар 20 кг на семейство плюс безплатния ръчен багаж за всеки.
Приоритетът понякога излиза по-скъпо и от чекирания багаж.

# 409
Виж България Еър, има дати с цени 226 лева на посока с 23 кг багаж - economy promo. Може да вземеш за 1-2 човека голям багаж, а за другите малък.

# 410
  • Стара Загора
И аз бих предложила по един куфар 20 кг на семейство плюс безплатния ръчен багаж за всеки.
Приоритетът понякога излиза по-скъпо и от чекирания багаж.

И това мислехме но разлика почти няма !  Кабинков багаж до Лисабон до 10 кг. на човек струва 41 лв. в посока. Два са 82 лв. като за тях не се ползва намаление с картата на ДСК. Чекиран багаж до 20 кг. в посока струва 85 лв., като от тази цена можем да ползваме намаление от 5€ с картата и се получава 75 лв. В единия случай имаме 82 лв. , а в другия 75 лв. Икономия от 7 лв. на семейство , но остава неудобството да мъкнем този голям куфар , да ги вместим лесно в рента кар колата /две семейства сме /, да губим време за чекиране и после да ги чакаме на лентата . . .  От WIZZ са го измислили и никой не ти дава аванта  . . . Не става да се навлечем с всичките си дрехи , както бе направил един англичанин преди време за да спести от багаж и колабира в самолета от жега . . . Yum  Преди багаж до 10 кг. влизаше в цената на билета , а сега багажа може да излезе и по-скъп от билета за някой дестинации . . . То преди година да запазиш място в самолета струваше 5 - 7 € , сега стигат до 10 - 15 €  !!!

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 10:03 от mkolev66

# 411
  • Стара Загора
Виж България Еър, има дати с цени 226 лева на посока с 23 кг багаж - economy promo. Може да вземеш за 1-2 човека голям багаж, а за другите малък.

Ако може някакъв линк да пробвам и там , но се оказва , че  Португалия е скъпа дестинация . Миналата година летяхме до Акаба - Йордания /25€ на човек в посока и почти същото разстояние / след няколко месеца до Тенерифе - Канарските острови / до Мадрид 28 € и от там до Тенерифе 25 € на човек , като общото разстояние е много по-голямо отколкото до Лисабон / Това е положението . В продължение на години нискотарифните авиокомпании ни зарибяваха и сега с достатъчен пътникопоток вече си вдигат полека - лека цените без да им пука . . .

# 412
  • Стара Загора
Ние процедираме с багажа по следния начин: за двама човека -  1 голям куфар. Излиза по-евтино и компактно. На кратки пътувания взимаме дори 1 малък куфар за двамата. Тъпчем и в безплатните раници на гърба и това е. При всяко положение 1 голям куфар излиза по-евтино от 2 малки.

В моя случай разликата е 7 лв. в посока и то при положение , че ползвам карта на WIZZ от ДСК !!!  Yum Иначе два малки са по-евтини от един голям . . . това показват цифрите за моя полет !

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 10:06 от mkolev66

# 413
  • София (Възраждане)
Мколев, пътувай смело, супер яко е в Португалия, и без друго пари хвърчат на ляво и на дясно. За съжаление полети за по 20 лева до там няма. Впрочем имаше за по 30 за много "откъслячни" дати миналата година, но не и лятото. За багаж пък изобщо дума да не става. Аз "се изхитрих" да купя едни евтини билети от Милано до Лисабон за по 13 евро или нещо подобно с надежда билетите до Милано август да станат 20 лева и да ударя кьоравото...платих си 150 лева на човек в крайана сметка за директния полет от София до Лисабон, другите геройски прежалих.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 10:50 от Mooimeiske

# 414
  • Стара Загора
Няма назад , ще се пътува , само чакам картата да ми издадат от ДСК в петък и купуваме . Каквато е цената - такава ! Няма да чакам повече , защото след билетите трябва и хотели да се търсят /3 нощувки в Лисабон и 4 в Портимао/, рента кар кола и т.н. Винаги има тръпка човек да пробва да купи евтини билети за дадена дестинация , но понякога или няма възможност или не става . . .

# 415
  • София
Получих е-мейл за 20% отстъпка днес.
И съвсем случайно видях, че има полети от София до Виена от 22 април.

Хммм, загледах се по-внимателно. След 1 май няма полети.
Странно...

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 15:56 от змия

# 416
  • София
А кога се виждат тези 20% отстъпка ? Цената на билетите които следя си е същата ...... не виждам къде се тия 20 процента.

Мисля, че и трансавия спират полети до бг. след март месец

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 16:14 от dioni

# 417
Скрит текст:
Аз ги виждам ето така. Няколко дати и дестинации пробвах, така си се виждат.

# 418
  • у нас
Не на всички полети, обаче, има намаление.

# 419
  • Sofia
20% важат за полети до края на март.

Общи условия

Активация на акаунт