WIZZ AIR - 36

• 39 754
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
На летището има клетки в които трябва да се събере багажа без проблем. Ние скоро пътувахме за първи път само с ръчен и те определено надвишаваха размерите с поне едни 10см,но самите раници бяха полу празни и нямаше да е проблем да се сгънат. Никой не ни гледа багажа, но предполагам, че е чист късмет. Simple Smile

# 466
Вярно са сложили 10 кг, преди нищо не пишеше за тегло. Но в такъв размер не знам какво трябва да се сложи, за да тежи 10 кг.
Фототехника (апарат с обективи) плюс лаптоп. Simple Smile

# 467
Как стой въпроса с безплатния ръчен багаж?
Може ли да се вземе нормална раница, в която да си сложиш някакви дрехи или става въпрос за съвсем малка дамска чанта.
Някой мери ли багажа на кг?
Може. Даже и раницата да е с малко по-големи размери от тези на клетката не е проблем. Стига да не е много напълнена. Ако ви накарат да я сложите в клетката, след като я понатисните - влиза. За килограми на изхода(гейта) не гледат, само да влезе.

# 468
  • София
Не е вярно, че не гледат за килограми, но наистина е много рядко. Виждала съм изваден кантар и мерене на всички пътници наред. До тази стъпка май прибягват само при тежък товар в багажното, но може и рутинно да го правят.

# 469
  • оттам, откъдето започва България
Бях писала и преди, че явно зависи от служителя, който ти се падне за проверката. С един и същи ръчен багаж единия път минахме без проблем, втория се наложи доплащане, независимо че влиза в клетката.

# 470
Защо сте доплащали щом е влезнал в клетката?

# 471
За багажа който се обсъжда може ли в него да се носят пинсети, самобрасначки, нокторезачки?

# 472
Един възрастен пътува с две деца под 14г. Системата възможно ли е да ги раздели?
Не. Е проблем едното дете да е на съседен, заден или преден ред, но все пак да не е през 10ред.

# 473
За багажа който се обсъжда може ли в него да се носят пинсети, самобрасначки, нокторезачки?
Да може.

# 474
И аз се присъединявам към това питане-имам стандартен комплект за маникюр (пила, малка ножичка, пинсета...) дали мога да ги взема в ръчния багаж?
Един възрастен пътува с две деца под 14г. Системата възможно ли е да ги раздели?
Не. Е проблем едното дете да е на съседен, заден или преден ред, но все пак да не е през 10ред.
Ние сме двама възрастни с едно дете-местата ни са на един ред, но едното е от едната страна на пътеката, а другите две-от другата страна на пътеката.
На френско летище веднъж(не помня с коя авиокомпания) бяхме само аз и детето, чекираме се двамата заедно и въпреки това ни дадоха отделни места през няколко реда.

# 475
Ако си спомням правилно, по-остри предмети /като пила например/ не трябва да са по-дълги от 6 см. Аз лично при пътуване си нося от картонените, ако нямам чекиран багаж.

# 476

Не е възможно. Ще ви разпределят заедно на един ред.

# 477
Бях писала и преди, че явно зависи от служителя, който ти се падне за проверката. С един и същи ръчен багаж единия път минахме без проблем, втория се наложи доплащане, независимо че влиза в клетката.
А каква беше причината, за да искат доплащане- теглото на багажа ( щом  не е размерът)?

# 478
  • При елфите ...
В чуденка съм... При зададено автоматично чекиране, ще изпратят бордните карти на и-мейл... Трябва да се принтират или?!?

# 479
Или да ги покажете на екрана на телефона

Общи условия

Активация на акаунт