Свекърва ми се преоблича пред 30 годишния си син

• 9 980
  • 148
  •   1
Отговори
# 60
Има някакви норми все пак. Това майка да ходи по този начин пред 30! годишния си син  е малко не само извън възпитанието, а и извън психичното здраве. Те тук хората се питат до кога е редно да се ходи необлечен пред децата, има представете си и обосновани мнения на психолози /учили за това хора/, пък сега се пънем да изкараме ок това с 30 годишното "дете". Щото видите сме си вкъщи. Какъв шут?
Става въпрос за наистина базова култура. Култура не е само как да седиш на масата.
Преди време бях чела, че снахата разбрала, че е нормално след използване чиниите да не се мият, а да се бършат с вестник. Така де - свекървата си е у тях.

И кой определя нормите и какво е базова култура? Ти? Всички хора по света трябва да се съобразяват с твоите норми на поведение, щото иначе не са нормални ли? Норми можеш да определяш и налагаш в твоята къща. Вкъщи аз, ако искам и гола ще ходя. Никой в моето семейство не се е крил, не страдаме от прекален пуританизъм.

Авторката намирам за доста нагла. Навряла се в чуждата къща и си позволява да критикува и представете си - да повишава тон на жената, в чийто дом си е свряла главата. Тази жена дори още не й е свекърва. Просто е един човек, който я е приел в дома си.
Съветът ми е колкото може по-бързо да излиза авторката оттам със или без проекто-годеника. В нейната си къща вече да следи строго за нормите. Ако майка му дойде и почне да се разкарва по гащи, е тогава вече да реагира както прецени за необходимо.

# 61
Има норми и за базова култура и за психично здраве.
Колкото и да не устройват.
И не, не съм ги определила аз.

# 62
  • Paris, France
Скрит текст:
Здравейте, дами! Сгодена съм и от скоро живеем заедно със свекито, с майка ѝ и баща ѝ. която е вдовица. Не виждам за нормално тя да се преоблича пред годеника ми, колкото и да и е син. На думи е ангел без криле. Но много пъти с нежни думи ме е обиждала. Приказва много и несвързани неща, все има какво да каже, а когато спорим по много маловажна тема с годеникът ми, разбрала не разбрала веднага защитава сина си, макар и аз да съм права. Който и да е прав не мисля, че е допустимо тя или някой друг да се меси в разговора.  Казвала ми е, че синът ѝ я ревнува, че той избира как да се облича тя и тем подобни глупости. Не знам какво да правя! Като споделя на годеника ми, изнервя се и скачааа - Ти какво искаш от майка ми? - Какъв ти е проблема с нея? или - Тя е такава няма как да се промени, трябва да и свикнеш. Никога не е разговарял с майка си за обидите от нейна страна! Все аз съм виновна за всичко, и да се разсърдя за казана от нея обида, много съм се задълбочавала и съм била тънкомислеща! Казах му, че не се разбирам с майка му и че не искам да живеем заедно, но той ми каза, че няма как да остави майка си.  Уважавам свекърва си като майка на годеникът ми, но не и като човек!!! Помогнете ми, как да прекратя тази гадна ситуация или какво трябва на направя?

Нищо не разбрах от второто изречение. Сгодена си, а вече имаш свекърва и живееш с майка и и баща и, която е вдовица. Кой чия вдовица е?  Майката приказва много и несвързани неща? Като гледам, не е само тя.

Не е ненормално майка да се преоблича пред син. За семейства нудисти не си ли чувала?

Направо зарежи семейството и наблегни над правописа и изказа!

# 63
Много лесно решаваш проблема. Първо стягаш багажа, обуваш гащите и в къщи/на квартира. После търсиш някой, който споделя твоите виждания. В сегашното ти “семейство” мача е свирен. Хубаво са те посъветвали да си спестиш развод и самотно майчинство.

# 64
Ако не беше написала, че на свекито родителите са живи, щях да си помисля, че си хванала за гадже бившия ми приятел.
Съвет не мога да ти дам. Оправия няма.

# 65
  • София

Съжителството на различни поколения в един дом, когато има и "външен" (това си ти) човек е винаги противопоказно. Ако ще започвате свое семейство, просто трябва да си свиете и свое гнездо.

# 66
Това жилище на кого е? Добре е като бъдещо семейство да си имате собствен дом, но не винаги е възможно. Поне ваша стая имате ли, чиято врата да се затваря?

# 67
Значи ако един ден сина ми доведе проекто снахичката вкъщи имам готова стратегия... почвам да се събличам из къщата и се отървавам бързо-бързо Simple Smile Мерси за готовата рецепта Simple Smile

# 68
  • София
Извинявай, обаче вината си е изцяло твоя. Младите момичета трябва да разберете най-накрая, че докато сами се навирате да живеете в къщата на свекърите, винаги ще сте на заден план, а мама ще е тази, която ще командва парада. Защото вие сте в НЕЙНАТА КЪЩА! Като искате да създавате семейства си изградете нов, ВАШ дом. Не може да се нанесеш в дома на друга жена и да очакваш тя да се свие в ъгъла, а ти да станеш господарката на къщата. Просто няма как да стане. Тя си е  в нейната къща и ще си прави, каквото иска, а ти, като искаш да командориш си хващаш годеника под ръка и се изнасяте сами в отледен дом, където твоята дума ще тежи. Ако той откаже просто ставаш и си тръгваш. Намираш си нов мъж и си създаваш твой дом отделто. Това е!

# 69
  • Paris, France
Значи ако един ден сина ми доведе проекто снахичката вкъщи имам готова стратегия... почвам да се събличам из къщата и се отървавам бързо-бързо Simple Smile Мерси за готовата рецепта Simple Smile

Това и аз си го помислих, хаха. Да, идеално е. Звънни ми да дойда и аз и дружно ще пробваме дали все още ни стават дрехите от прогимназията из цялата къща.

# 70
За НЕЙНАТА къща разбрахме, а за нейното чувство за такт? Защото то къщата като е нейна, означава ли това, че може да ходи по нужда в хола? Пак е нейна.
Това, че авторката няма работа там е ясно. Но да не мислите, че се е натиската да живее в двореца?
То и с принца мамин няма работа.

# 71
  • Paris, France
За НЕЙНАТА къща разбрахме, а за нейното чувство за такт? Защото то къщата като е нейна, означава ли това, че може да ходи по нужда в хола? Пак е нейна.
Това, че авторката няма работа там е ясно. Но да не мислите, че се е натиската да живее в двореца?

Означава, да. Или поне да тури 2-3 котешки тоалетни там.

Бианка, колко са отзивчиви хората и колко нови идеи получихме, а!

# 72
  • София

Ако поиска може да ходи по нужда и в центъра на двора посред бял ден. Къщата си е нейна. Който иска уединение да си отива в свой собствен дом, където ще го получи. Иначе си стои, мълчи и се съобразява с хората, в чиято къща е отишъл доброволно

# 73
Това ли е дефиницията за просташко самочувствие?

# 74
  • София
Това не е просташко самочувствие, а уединение в собствения дом. Стига да не нарушава обществения ред и да няма противообществени и опасни за околните прояви, всеки е свободен да се разполага в собствения си дом според разбиранията си.

Общи условия

Активация на акаунт