Става въпрос за наистина базова култура. Култура не е само как да седиш на масата.
Преди време бях чела, че снахата разбрала, че е нормално след използване чиниите да не се мият, а да се бършат с вестник. Така де - свекървата си е у тях.
И кой определя нормите и какво е базова култура? Ти? Всички хора по света трябва да се съобразяват с твоите норми на поведение, щото иначе не са нормални ли? Норми можеш да определяш и налагаш в твоята къща. Вкъщи аз, ако искам и гола ще ходя. Никой в моето семейство не се е крил, не страдаме от прекален пуританизъм.
Авторката намирам за доста нагла. Навряла се в чуждата къща и си позволява да критикува и представете си - да повишава тон на жената, в чийто дом си е свряла главата. Тази жена дори още не й е свекърва. Просто е един човек, който я е приел в дома си.
Съветът ми е колкото може по-бързо да излиза авторката оттам със или без проекто-годеника. В нейната си къща вече да следи строго за нормите. Ако майка му дойде и почне да се разкарва по гащи, е тогава вече да реагира както прецени за необходимо.
Мерси за готовата рецепта