Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 23

• 75 716
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Morena, каква е твоята рецепта за гювечета? Blush
Simple Smile Благодаря за интереса, Лита, рецепта е силно казано... каквото имам в наличности е в повечето случаи. 
Скрит текст:
Само колбаса купувам, ако ще бъдат с такъв, че не ни е обичаен асортимент в хладилника.
Та този път ...
Имах една изоставаща шунка, която трябваше да мине термична обработка, за да се изяде... и отворен буркан печени чушки и те бяха причината за гювечета.  Simple Smile
Понякога слагам суров лук, този път го сотирах - слагам на дъното на  съда. И още - шунката, пушен бекон (нали взех от американската седмица в Лидл) иначе слагам луканков салам, сирене, пушено сирене,  печените чушки (или ползвам сотирани сурови), маслини, чедър/кашкавал, шайби домат, поръсих черен пипер и олио и пекох за половин час, чукнах яйце и още 3-4 мин. допекох.   Това са продукти, които ползвам и за пица.
Друг път правя само с домат и сирене - редя на слоеве и пека - Сирене по шопски. Simple Smile
Слагала съм и зеленчуци за гювеч в гювечето, него покривам към края с кис. мляко, яйце и доста кашкавал.
И кавърма в гювечета много харесваме -  лук, моркови и свинско на хапки, сол и п-р, олио - на бавен огън за повечко време... страхотия. Simple Smile

# 646
  • ВАРНА
Лимонов тарт без печене

# 647
Иланг може ли рецепта. Yum
Скрит текст:

# 648
иланг-иланг, и аз на опашка за рецептата на това бяло изкушение! Flowers Hibiscus

Все на "здравословно" наблягаме напоследък Mr. Green 
пица

мекици от тестото на пицата

ориз с пилешки дробчета

# 649
  • Sofia
За мен пицата не е вредна, стига де не е ежедневие. Simple Smile
Лимоновото на Иланг ми прилича на парфе. Simple Smile  И ми се прияде парфе... тъкмо обмислям какво да спретна за успеха на детето за срока.

# 650
За мен пицата не е вредна, стига де не е ежедневие. Simple Smile

И за мен, харесвам я, не е ежедневие, ама гледам, че нещо все тестено ни влече напоследък. Simple Smile
И баничок в тестения комплекС.....Време е на броколи да го сложа народа, ама бунт ще ми устроят. Simple Smile

# 651
# 652
  • ВАРНА
Лимонов тарт

Скрит текст:
Блат:2 пакета бисквити смлени с добавено 100гр масло.Крем:1 кг извара от Лидл(в кофата),200 мл сладкарска сметана,1лимон,захар на вкус(добавя се в изварата и в сока от лимон),2пакетчета желатин.Блата зе оформя във формичка със снемаим ринг.Докато се охлажда се подготвя крема.Изварата се пасира с пудра захар на вкус,кото се добавя и кората от лимона.Сока от лимона се смесва с желатина и малко вода,ако е нужна.Сметаната се разбива.После се смесва всичко и престоява 12часа в хладилник.От останалата сметана се шприцоват розички за разкош.Харесва ми лимоновия вкус и това,че сам регулираш сладостта на десерта.

# 653
  • София
Натуся,как правиш мусаката с тиквички и киноа?
Би ли споделила рецептата?
Скрит текст:
Правих по тази рецепта.http://www.lifestyle.deli4i.com/2016/06/10/мусака-с-киноа-и-тиквички-перфектното.Но сложих сурово киноа ,долях вода в тавичката и я покрих с фолио.

# 654
Кореноплодни на фурна и хумус

# 655
  • София
Крилца с грах.Направо се разпаднаха крилцата.

И се опитвам да си направя кълнове от боб мунг, но не става бързо, като в клипчетата.

# 656
  • Sofia
Тайна, те тия в кличетата са на забързан каданс. Simple Smile

# 657
Пилешки кюфтенца

Картофена салата

# 658
  • София
Тайна, те тия в клипчетата са на забързан каданс. Simple Smile
Те уж изброяват ден първи, ден втори и на петия дебели стръкове с листенца даже, а моите са 5 -ти ден и изглеждат като техните на втория. Sad

# 659
картофени крокети

свински котлети с винен сос

салата от цвекло,морков и ябълка

Общи условия

Активация на акаунт