Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 23

• 75 713
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
От мен един проС боб, приготвен в стил: "топла гарнитура" :

Скрит текст:

И моята порцийка със сиренце:

Скрит текст:

Рецептата:
Скрит текст:
То силно казано рецепта, де. Боб от консерва, аз ползвах такъв в буркан. Боба се измива и отцежда, в дълбок тиган се загрява олио, добавя се червен пипер леко да се запържи, добавя се боба, малко сол, чубрица, джоджен, задушава се леко и се дърпа от котлона. Това е, лесно, бързо, вкусно. Този начин знам от едно ресторантче във Велинград, където приготвят така техен местен боб.

# 661
Тази вечер: макарони с кайма и зеленчуци. Нещо като лазаня с макарони , със сос Бешамел

# 662
  • Bарна, морето, сините вълни

Омлетени рулца с крема сирене

Царевични кюфтета с пуешко

И една пица от ММ, която ми излезе като спомен отпреди година във Facebook.

# 663
Peggy Bundy, как правиш картофените крокети?

# 664
  • Шотландия/Абърдийн
Пълнени чушки със кайма и ориз.

# 665
У нас боб и отново крем с тиква и грис (от "В кухнята с Бени").

# 666
  • там където има винаги вятър
Пилешка дроб сарма, че имаше останало бяло месо което съм сварила покрай бутчетата Worried  Купуваме го от дъжд на вятър, когато правим на внучката с корнфлейкс, че никой не го обича. Гледах, четох рецепти - обикновено са с воденички, гъби...Та накрая я направих така както агнешката Wink

# 667
Баница и кекс с домашно сладко от сини сливи

# 668
Бъркани яйца със сирене и масло

Салата

Картофена салата

Пържен хек

Гювечета

# 669
caprice
Скрит текст:
500гр.сварени картофи със сол ги варя,250мл.вода-от картофите,120 гр.брашно,80мл.олио,индийско орехче.
Картофите ги смачквам ,от останалите продукти правя парено тесто.Смесвам всичко,оформям топчета,които пържа в силно сгорещена мазнина.

# 670
Спаначени кюфтенца

Скрит текст:

Рецепта за спаначените кюфтенца -

Аз използвах пакет замразен спанак /от Лидл
1 яйце
1/2 нарязан на много ситно кромид лук
1 ч.ч + 2-3 с.л. настъргана моцарела / купувам я от Лидл
5-6 с.л пармезан
подправки - аз слагам малко черен пипер, 1 с.л. сух магданоз, 1 ч.л. сух чесън и сол
около 1/2 ч.ч галета /зависи колко е отцеден спанака и колко яйца сте сложили/
Спанака се размразява и отцежда от водата. Добавя се яйцето, настърганата моцарела, пармезана, нарязания на ситно лук и подправките. Разбърква се. Добавя се галетата. Оформят се кюфтенца. Подреждат се в тава с хартия за печене, като аз капвам и малко зехтин отгоре и отдолу. Пека ги докато хванат златиста коричка. На 180-200 градуса
Скрит текст:
П.С. Настърганата моцарела от Лидл е различна от тази в пакетчетата моцарела. Настърганата повече ми прилича на кашкавал, но ми е по-вкусна. Може да се замени с чедър също. За яйцата - аз слагам едно, защото не искам да ми бие на яйца, а и така повече ни харесват. Но може да добавите и две. Според съотношението съответно трябва и галетата да се съобрази.
Syrniki/Сирники

Киноа с ябълки, орехи и канела

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 13:00 от g.hristova

# 671
  • Mediterraneo
Свински ребра с BBQ сос. Искат пак, възможно най- скоро, та в петък ще правя отново същите.

# 672
ябълков сладкиш

# 673
Ризото с гъби и тиквичка

# 674

Благодарение на любезността и отзивчивостта на Тайна , днес вечеряхме "сарми в пилешки кожички ".Тайне , благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт