Звънкат коледни звънчета и ДЕКЕМВРИйски бебешки гласчета! 🔔🎅👼

• 18 506
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Кейти,аз сменям преди хранене, за да не го премятам после с пълно коремче. Доста често обаче по време на хранене човекът си свършва работа на чистото та изчаквам около 30тина минути и пак го сменям. 😁 Преди хранене и той е кисел ама гледам да го сменя докато е сънен,че иначе е голяма борба,снощи такъв ритник получих в корема...😁

Засега режимът му е бетон - на 3-4 часа се буди.

# 121
Сменям го след хранене, че по време на хранене си върши работата. Всеки ден мия тялото, а с косата през ден. Пия Про комбо за бременни и кърмачка, но не знам дали има някаква разлика. Бяха ми ги изписали с антибиотика, но са малко скъпички.

# 122
  • Sofia
Пия на допел херц за кърмачки и отделно пробиотик.

Къпя го всеки ден, вечер някъде към 8.30. Памперс сменям преди хранене.

Аз го будя, ако той не се събуди, както знаете при него жълтеницата още не е минала. През нощта не будя.
Ако е ден с развален режим, т.е. Ял е няколко пъти през час и чак после заспи, тогава будя след 2,5-3 часа.

# 123
  • Пловдив
Ами ние къпем бебко всеки ден във ваничката, харесва му.
  Моето бебче много плаче, като го събличам, за да сменим памперса, нормално ли е, вашите как са

Момичета, вие будите ли бебето, като дойде да кажем часът за хранене, аз храня през 3 часа, преди го будех, а и той сякаш си се будеше типно тогава, тия дни заради газовете/коликите си изфуби всякакъв режим, бодува, заспива доста след хранене, та гледам да не го будя, но трябваше да яде в 5, а спи още и не знам, ни да го будя, ни да не го, за да не си губи хранения.

Също исках да ви питам: вие преди или след хранене сменяте памперс? Аз пробвах преди хранене, но той става доста раздразнителен, тъй като е гладен, а след храненр, трябва да изчаквам известно време, докато се оригне и т.н.

И моето плаче като му сменям памперса и го преобличам. Не го будя за хранене,той сам се събужда през 3 часа. Памперса го сменям преди хранене,малко се ядосва,но трябва да има търпение... 😝

# 124
Момичета ние сме вече на цели 3 дни , но бебока е много поспалив. Слагам го на гърда, поцока 2-3 пъти и заспи. Тъкмо ми слезе кърмата и изцедих около 20 мл с помпата. Досега го слагах да посуче и после му давах ам, но сега мисля да посуче и после кърма. Имам въпросче-мога ли при вече изцедено мляко да изцедя още 1 път за да се събере по-голямо количество ?

# 125
Вчера толкова много изписах и докато се занимавам с мишока съм затрила. Аз сменям памперс преди ядене, къпем се веднъж на ден. Днес ни падна пъпчето (на ден 7-ми сме ние). Някой спомена ядки за лактация, изядох половин пакет суров микс 150 гр. За първи път в живота си не мисля за калории и крос фит:) . Майчинството променя;) Пия лактил и чая на Хип освен всички храни за стимулация и ей сега с помпата изцедих само 15 мл кърма. Отчаях се, честно. Кърмя го на всяко събуждане. Днес специално пак с часове, докато накрая отново не се предадохме пред гладничето и дохранихме с АМ. Цедя докато спи, за да стимулирвам допълнително. Някой спомена да не си пожелавам хиперлактация, обаче чак това ми звучи приемливо... Секциото още адски много ме боли, а една приятелка родила 10 дена преди мен сподели, че грам болка е нямала и няма и конци. А аз се гледам зашита с конци стърчащи малко като франкенщайн. Егатииии работата. Да споделя нещо на майчетата с малки бебчета като моето: бащата днес си игра с него и той страшно много се превъзбуди. Дойдоха му в повече някак стимулите. Той е кротушко принципно (като е нахранен, иначе се дере неистово) и много мило гледа, слуша като му се пее. Обаче пробвахме с китара и му идва много. А тази игра днес направо го разстрои. Давам си сметка, че им трябва спокойствие на тия дребосъци. Симка аз също се чудех за същото. Ще следя и аз за отговор

# 126
Моята Кая пак е в криза с коликите. Нощес пак повърна на фонтан от напъване и болки и днес цял ден е неспокойна.. По принцип ака веднъж на ден, днес около 4 пъти.. Горкото малко коремче. Усещам, че и тази нощ няма да се спи, а ММ е нощна смяна. Тъкмо си мислех, че Лефакса помага.

# 127
и нашият днеска много плака и пак будува много заради коликите, снощи пак плакс много, през нощта плака малко , абе ужас са тези колики направо ни разказват играта.. днес взехме гранулиран чай на ганчев с копър и ще го пробвам...поръчах възглавничка за затопляне с вода от дундьо и дано и тя да има ефект..
аз сменям също преди ядене памперс , понякога върши всичко след като се е наял и изчаквам, не го разбуждам , че при нас ии  без това е трудно заапиването ... и така

# 128
  • Sofia
Момичета ние сме вече на цели 3 дни , но бебока е много поспалив. Слагам го на гърда, поцока 2-3 пъти и заспи. Тъкмо ми слезе кърмата и изцедих около 20 мл с помпата. Досега го слагах да посуче и после му давах ам, но сега мисля да посуче и после кърма. Имам въпросче-мога ли при вече изцедено мляко да изцедя още 1 път за да се събере по-голямо количество ?

Можеш, но дай поне 30 мин да починат зърната, да не ги разраниш. Пий вода.

# 129
Suprema аз мисля май да го слагам да суче и след това да цедя на 3 часа ( аз едвам на 3 часа го будя, за по-често и дума не може да стане). Надявам се да е ок и да не си докарам буци или мастит.. имам странното чувство, че ще ми тръгне много кърма, но да видим.

# 130
Моята Кая пак е в криза с коликите. Нощес пак повърна на фонтан от напъване и болки и днес цял ден е неспокойна.. По принцип ака веднъж на ден, днес около 4 пъти.. Горкото малко коремче. Усещам, че и тази нощ няма да се спи, а ММ е нощна смяна. Тъкмо си мислех, че Лефакса помага.
Марти аз снощи бях така мм нощна малкия от 1 до 4 няма заспиване цели 3 часа на гърдата ми изкара, но си имаме зелено в акото . Ядосвам се , че май аз му ги докарах  ще почна.режим за храната която ям . Днес от 17 до сега не искаше да спи . Ей сега чак заспа .  Консултантките по кърмене твърдят че не е нужно да си забраняваме храни а само да те прекаляваме  но явно но моя му е повлияло нещо.  Чувствам даже зле щото ми е мъчно той не пищи или реве ама ми.нервничи и пуфти

# 131
Кога ви почнаха коликите?  Днес е 7 ден след раждане и мисля че има колики. Пука и коремчето гърчи се реве и едвам заспа , лошото е че сме още в болницата, а лекарството за колики вкъщи. Дано утре вече ни изпишат поне за нова година да сме на спокойствие.

# 132
Kikair ние сме също седми ден. Няма колики още. Педиатърката каза, че е нормално да има 2-3 пълни памперса. Нашия ходи поне 6-7 пъти до тоалетна по голяма нужда....освен ако не е искала да каже поне 2-3 пъти да го сменя тоя памперс Grinning мисля си, че моя успява да изхвърли газовете, още от първи ден при мен пръцка

# 133
Повтарям за тези, които имат проблем с коликите, че моята дама преди да ѝ дам Colief св гърчеше много. Коликите я почнаха още в болницата, към 3-тия ден.
В момента след храна е спокойна. Случва се да изреве за секунда-две и да свие крачетата, но като цяло съм доволна, че кризите ѝ спряха.
Пръцка и ака редовно. Като по часовник, два-три часа след храна се напъва и ака. Пада се към 7 пъти на ден.
Ако някой иска, може да пробва Колийф.

# 134
Коликите почнаха още на 4 ден в родилното. Дадоха му Еспумизан L 5 капки направо в устата и за 10 мин се успокои. Не знам как е при кърмените бебета, но ние сме на АМ и знам, че коликите се появяват по-рано.
Памперси сменям преди хранене, че в повечето случаи заспива веднага, след като се нахрани и не искам да го будя. А и той не пълни памперса веднага след хранене, така че няма смисъл да го ръчкам след това.
Kikair, питай дали нямат нещо за колики в родилното. То ще е срамота ако в болницата нямат. Дори и по-слабо да е, поне да облекчи малко от малко бебчо, че и ти да си отдъхнеш.

Общи условия

Активация на акаунт