Звънкат коледни звънчета и ДЕКЕМВРИйски бебешки гласчета! 🔔🎅👼

• 18 509
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Ох...тези колики, егати 😖😪
С Виктория проблеми не съм имала. Анна обаче , милата, какво ѝ става 😢
Мъчим се да я приспим от 17ч. , сега е  22ч. Дадох Лефакс, но като че помогна за доста кратко. Унася се, аха да заспи , и се ококорва. Сетих се, че имам от онези капки Gripe Water, където всички тук ми ги хвалят и богославят, но ме е шубе да ѝ ги сменя така рязко, а и не е минало бог знае колко много време от лефакса, та ще звъня на педиатърката утре да питам.
Седя в люлката, носих я на ръце, друскахме се в слинг, накрая се ядосах и излезнах с количката на разходка по нощите. Някоя от вас спомена за това пред блока🤣 , но то се дере все едно го колиш, като я сложих в количката и излезнахме се успокои. Така се бях съсредоточила да я успокоя и приспя, че само и сложих шапка, завих я с първото одеяло, което хванах, покрих я с това на коша и дъджобрана ,и излезнах. Да де, ама кой да се усети , че Алексчето по чехли е тръгнало😁🤣😑
Хич не съм и разбрала, чак в средата на разходката като ми позамръзнаха ходилата и ми се изплъзна едната чехла се усетих. Добре, че са от онези дебелите с пух отвътре и с дебели чорапи бях, че само да се тръшна болна ми трябва.

Кърма имам да изхраня и аз всички бебета в темата, като Лани. 😆
Ланче, дай да правим доставки по домовете, за мамчетата без кърма😂😉

При нас положението е....мокра тениска. Постоянно се преобличам, сменям сутиени и подплънки за гърди. Онзи ден се сетих, че имам и си сложих едни колектори за кърма, които събират това, което иначе тече по блузата.
Храня малката, изяжда между 70-100мл.  После доизцеждам още почти толкова. Ако зависи от мен, за вкъщи мляко не трябва да се купува. Каката също вместо АМ вечер , се възползва и яде от цедената през деня. Не мисля обаче още дълго да продължавам така, за да не свикне, а и като цяло. Повече от 6месеца аз няма да кърмя. Ако съм така през цялото време, като спра да кърмя ще мога да си подритвам гърдите , докато ходя😂😂😂
Само таткото все още не е тръгнал да си слага кърма в кафето, няма и да почне.

Не знам при вас така ли е , но при мен постоянно се появява една внезапна, ненаситна жажда. Все едно са ме държали жадна цял ден. Изпивам сигурно по над 4л. течности на ден. Ям повече, но това е заради кърменето. Единствените неща, които избягвам са домати, бобови култури,шоколад, тежки, мазни сирена и пушени меса, луканки, салами и др такива месни изделия, но аз и принципно не ям. Изключила съм кофеина, захарните изделия като цяло,без черен шоколад и май това е.

Памперси сменяме по безброй на ден. Преобувам след хранене, защото обикновено като яде върши работата. Оригвам, оставям 5-10мин да слегне храната и сменям. Ако има нужда и преди да яде я преобувам, но тя така или иначе повече от час с един и същ памперс не седи през деня.

Да ви се похваля, че от януари започвам да тренирам отново. Искам да се върна във форма вече, да си разполагам с тялото иии...абе да се чувствам като себе си. След раждането на Ани съвсем се стопих и сега съм торба кокали с отпуснат корем. На моето телосложение и не много голям ръст (165см), 46-47кг изглеждат зле. Като се има в предвид, че преди да забременея с Виктория бях около 55. Сега не знам какво искам, може би нещо средно , но да изглеждам добре, а не да си мислят, че съм болна. С треньор ще съм, запознат със състоянието и целите ми. В началото уговорката е да започнем с кардио и леко натоварване, останалото като се възстановя напълно. Имам разрешение от лекар обаче, а и човекът главно се занимава с бременни и скоро родили жени, та разчитам на компетентността му.

# 136
Здравейте мамии 🤗 Ние сме на 9 дни. И днес сутринта от 9 часа заспа чак в 13 часа само реве   
на ръце,в кошарата,на леглото какво ли не опитах. В крайна сметка върху мен и свити крачета докато заспи добре и като го оставя в кошарата и се събужда. Като цяло беше кофти ден. 🙄 А лекарите в болницата ме убеждаваха,че е много рано за колики. Е не е.
Сменям памперс преди  хранене,защото заспиваме на мига и да не повръща.
Чая на Хип за колики ми казаха,че бил слаб и не помагал. Някой,ако може да сподели мнение?

# 137
Хахха Алекс, значи не съм единствената луда😁Днес му удряме на спане. Яде, спи след 3 часа пак. Почти не е стоял буден. Малко привечер ревеше, ама то щот му се доспа, и от 21 до преди малко спа. Даже сега си цокна 3 пъти и пак откърти. Аз и на обед спах и сега с него си легнах. Абе ден с ден няма еднакъв. Забелязах, че ако единия ден спи, на другия е неспокоен и не иска да спи....А нова година как ще я изкарате?Ние ще сме 3 семейства на домашно с децата, но малкия ще го оставим в къщи на свекито. Щяхме да го вземем първоначално, но се замислих че много хора, много шум, а и ако има някой покашлящ нещо няма как да стане. Само ще се превъзбуди, аз ще се изнервя, вечерта ще отиде в кърмене и дундуркане.

# 138
Сменям памперса преди хранене. Само ако си е свършила работата и е много критично сменям след хранене.
Алекс и при мен се появява една неутолима жажда и аз се чудех дали е нормално.

# 139
Сменям памперс преди, понеже е напишкан повечето пъти. Той ака 1-4 пъти на ден, така че често пъти не се налага след ядене.
Жаждаата е нормална при кърмене- аз пия мн вода... сега цока аз изпих вече 0.5 и нямам повече около мен , а умирам 😂
Иначе беше кошмарен ден- рева от 9-12:30 като го изведохме се сдра, едвам сварих да го прибера, спа 12:30-15 часа и като ни почна до 22 рев, истерии, невдене и неспане...

# 140
Тя спа доста вечерта и от 2 часа е полубудна, само мънка и иска нещо, ама вече не знам какво. Яде, аз заспах за 20 минути и айде пак наново. Сега й дадох пак да яде, дано се успокои и да поспим, че очите ме болят вече.
Иначе преди всяко ядене проверявам. Ако е акана сменям, ако е напишкана не, защото винаги ака по време на яденето и тогава сменям 30 минути след това.

Алексче, не е лоша идея 💡 😁
Аз се сетих защо се препълних - не е само от течности, ядох бадеми вчера 😁 нали стимулират производството..

# 141
Лана и ние сме в нощния купон от 2 часа. След като писах, че си сукна малко, да сме спали половин час и да го видиш как се пробуди прегладнял. Последва 2 пъти сменяне на памперса, 1 преобличане и сега дано заспи вече. Бадеми и аз ядох тия дни много, но не виждам разлика. Според мен няма значение толкова какво ядеш, а все пак да се храниш нормално и най-вече вода да се пие доста.

# 142
Аз се надявам днес да ни изпишат.
Добре че имам Био Гая и го давам от няколко дена иначе предполагам положението  с коликите щеше да е по сериозно. Като се прибера ще включа и Зинко. Една комшийка ми каза как да разбера дали са колики. Слушам стомахчето и прави "пук-пук".
А то че се гърчи и прави физиономии са другите симптоми.

# 143
Мами, има ли някоя, която дава ам на Хип и от кой вид точно сте доволни ?
Първите дни вашите бебенца имаха ли хрипове от нослето? Казаха ми, че е секрет и е нормално, но почвам да се филмирам може ли да има хрема толкова малко бебе 😔

# 144
  • Sofia
Мами, има ли някоя, която дава ам на Хип и от кой вид точно сте доволни ?
Първите дни вашите бебенца имаха ли хрипове от нослето? Казаха ми, че е секрет и е нормално, но почвам да се филмирам може ли да има хрема толкова малко бебе 😔

Чува се едно леко гъгнене. При моя син не Е хрема, защото суче добре. Ако им е неприходимо нослето, не могат да се хранят. Аз капя физ.разтвори и дърпам с апиратор. Всяка сутрин вадя по 1-2 секрета.

# 145
Симка още при първата ни среща изчистих носа със Стеримар и аспиратор за нос какъв сопол излезе или секрет ли беше незнам но се облекчи детето.

# 146
Симка аз от началото давах хип пробиотик, защото такова беше в болницата. Имаше 6 хранения хип и 2 кърма. Когато спрях кърмата и мина изцяло на АМ,го запече. Личния лекар на детето ми каза мани го тоя хип, теправиха пюрета и изведнъж решиха че могат и мляко да правят... Около мен имаше и други недоволни, съответно заради запека и аз не бях и го смених, но то си е до дете.
Памперс сменям преди хранене ако се наака сменям после пак и го мия. Любимо му е Grinning
Къпим го всяка вечер като само два пъти, три пъти в седмицата с гелче.
Кейти аз през деня будя на 3 часа за хранене ако не се събуди, което е рядко, а вечер не с идеята да се научи да не яде в 3, но той пък е като часовник. Днес съм на преглед за бебо в Селена ще питам какво да правя с нощнто хранене от другата седмица като стане на месец.
Алекс в Англия не е ли студено и мъгливо, четейки те май всеки ден изкарваш малката и аз искам да го изкарвам, но ме е страх вижда ми се много студено в Бг.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 10:20 от edelvais0404

# 147
Симка, и при моят ги има тези хрипове в нослето от родилното, казаха,че било нормално.. Но прпдължават вече повече от седмица и аз също се притеснявам. Капвам ФР, но май няма голям ефект. Днес ще питам педито..

# 148
Симка, аз също дохранвам с Хип. С него бяхме в болницата. Забелязах, че след него започва да се свива и да е неспокойна и май ще го сменям. Педиатърката каза да изчакам още ден-два и ако продължава да е така да мина на Аптамил. Аз обаче се надявам да ми се увеличи кърмата и да не давам въобще АМ.
Лана, Алекс така ви завиждам за многото кърма. Браво на вас ☺️ При мен е мъка. Ако успее да изяде 50-60 мл от двете гърди, съм щастлива.
Този Лактил дали действа. Някой има ли наблюдения? И от кой чай за стимулиране на кърма сте доволни? От този на Хип май няма ефект.

# 149
Хриповете ги има и при нас още от ден първи, но не са му пречили да се храни. Сега е с хрема, че прихвана от мм, но пак не му пречи да се храни. Пръскам сутрин и вечер спрейче физиологичен разтвор в нослето, а с аспиратор издърпвам не повече от 3 пъти дневно. Изкарвам сополки при дърпане, но ми казаха, че колкото повече дърпаме с аспиратора за нос, толкова повече секрет се образува, затова по-рядко. Физиологичен разтвор знам, че не е хубаво постоянно да се пръска, защото солта изсушава лигавицата много.

Общи условия

Активация на акаунт