Звънкат коледни звънчета и ДЕКЕМВРИйски бебешки гласчета! 🔔🎅👼

• 18 530
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте момичета аз май съм нацелила комбинацията за коликите имаме много малко, но то пък съвсем без тях не може все пак е организъм. Аз давам на основните хранения лефакс на всички други по 6 капки абоколокен (вече 3та опаковка взех) и еспумизан. Много добре му действа, изкарва газовете и имам чувството, че му олеква.
Аз да ви се похваля, вчера ни беше погачата, беше нещо уникално като преживяване. Страхотна еуфория.

# 151
Мами, има ли някоя, която дава ам на Хип и от кой вид точно сте доволни ?
Първите дни вашите бебенца имаха ли хрипове от нослето? Казаха ми, че е секрет и е нормално, но почвам да се филмирам може ли да има хрема толкова малко бебе 😔

Аз съм с Хип Комбиотик и съм много доволна. Педиатърката го одобри. Както вече писах, ходи до тоалетна редовно.
Ще го сменям обаче с Аптамил Профотура, защото в него няма палмово масло. Ще си го набавяме от Англия. Чакам да пристигне първата пратка на 07.01.
За съжаление не открих в България АМ без палмово масло. Една фармацевтка дори ме погледна странно като я попитах дали изобщо има АМ без тази добавка и каза "Мисията невъзможна" 🙄

# 152
И на Кая нослето и много хрипти, даже няколко пъти като повръщаше имаше сополки вътре.. Педиатърката каза да капя физ. Разтвор и да дърпам с аспиратор. Сега е по - добре. Бая секрет изкарвам.

# 153
Симка, преди Кендамил храних с Хип комбиотик, бях довола, но от 3-4 акания се намалиха на 1 за 24 часа. С Хип храних и сина ми преди и беше добре...

И аз се чудя, каква е тази закономерност-един ден супер спокойна и на следващия мрън мрън.

Памперса сменям преди хапване, винаги е бомбиран с урина.

Хрема при бебе е много неприятно, защото дишат през носа само и съответно не могст да де хранят. И Вики си има секрети, които премахвам с физ р-р и памучен фитил или с аспиратор ако са по-течни.

Ох, как искам да е топло и да излизаме навън за по-продължително време.

# 154
Аз за АМ Хип съм казвала - в болницата бяха на такова и не и беше добре.
Лани, Симова ли останови шума на сърцето при Бети? (Не знам Ели или Бети и казвате, поправи ме ако Бети не ти харесва). А насочи ли ви към детски кардиолог? Надявам се всичко да е наред! До колкото знам много бебенца имат шум.

# 155
ММ е взел ХИП някакво био- мн странно, дори не знаех, че има такова... На каката давах Лактана био и бях мн доволна- тя колики почти нямаше, след като й се оправи коремчето и започна да ака , не се е записала от него, не е повръщала. Сега се чудя какво да взема за всеки случай да имам вкъщи. По принцип съм чувала, че аптамил запича, а този без палмовото само в Англия ли го има?
Вашите бебоци обръщат ли се? От миналата седмица като го сложа по корем се завърта почти веднага- разбира се ползва главата за целта, но е категоричен , че той по корем няма да се мъчи 😂

# 156
Ramzez бебчето на колко стана, не трябва ли чак 2 към 3 месец да се слага по корем?
Иначе нашия бебчо постоянно се надига сам и си държи главичката, но ние продължаваме да му я поддържаме, защото все още няма и месец. Знаете ли кога спираме да поддържаме главата на бебетата?
След прегледа днес бебчо на месец без 4 дена е качил 830гр и 4 см, док каза, че е супер. Кейти понеже знам, че ти беше в Селена ти препоръчвам задължително да заведе бебето при лекаря, за безплатния преглед които му се полага. Страшно очарована съм от него. Даде ни много адекватни съвети и ни обясни страшно много неща. Ще ви споделя някой от тях. Относно кърменето, се надявам кърмещите мами да не приемат по някакъв лош начин това което щее напиша, защото макар и да не кърмя в никакъв случай не отричам кърменето, напротив радвам се на упоритовоста ви и това, че го правите! Казах на доктора че не кърмя той ми каза да не слушам хората които ще се изредят и ще ми казват как съм лишила бебето от нещо жизнено важно, как ще боледува повече или нещо друго защото не го кърмя и как в никакъв случай да не се смятам за лоша майка щом съм решила така. Каза днес хората не разбират колко добре е направено адаптираното мляко и как в него има много важни добавени съставки, които в кърмата ги няма. С две думи което и да сме избрали за начин на хранене, няма лошо и хубаво.
За мазането с мас, къпането в сол, използването на био кокосово масло и всякакви такива - каза не го прави.
Дадени много ценни насоки за храненето и гледането на бебето, температура вкъщи, обличане, излизане навън и т.н Насърчи ни, че се справяме чудесно и че бебчо е добре. Говорихме за още доста работи и наистина съм изключително доволна. Лл на бебо изобщо не ни е обяснявал така и не ни запозна с толкова много работи. Дано има повече доктори като този.
Ирмир и аз така искам да се стопли, за да излизаме... Но днес док ме насърчи, че няма ли дъжд, мъгла или силен вятър трябва малко по малко да приуча бебо за излизане навън, защото така се каляват и е добре за тях.

# 157
Най-накрая ни изписаха.
Голямо тичане от сутринта до сега. Каката добре прие сестра си. Сега и двете спят, а аз оправям багажа и пуснах пране.

# 158
Марти, Ели е за момента 😁
Не Симова, а педиатърката в болницата. На нея й звъннах, каза че не било нещо сериозно и да си чакаме деня за консултация, демек 14. За пъпчето каза да сменям лепенката всеки ден, ама това няма как да стане, защото после не мога да го закрепя по същия начин. Консултирах се и с близка педиатърка, каза да не махам лепенката, така че 2:1 - няма да я махаме.

Бебетата се слагат по корем в края на първия месец, това ни казаха нашите педиатърки. Аз не я слагам нарочно, ами когато лежи върху мен. Тя е доста жилава и си вдига главата от първия ден, та тренира усилено 😁

Днес спи върху мен или баща си цял ден. Ако я оставя и почва да пищи. Не знам какво му стана на това дете...

# 159
Моята я слагам по корем върху мен и след баня да я намажа. Но тя главата крепи от първия ден също.
Лани, сигурна съм че няма нищо притеснително в шума на Ели. Вие в кой квартал бяхте?
Кая в момента спи в мен. Спи и се та 2 не вижда, в лреватчето и количката не иска..

# 160
Ramzez бебчето на колко стана, не трябва ли чак 2 към 3 месец да се слага по корем?
Иначе нашия бебчо постоянно се надига сам и си държи главичката, но ние продължаваме да му я поддържаме, защото все още няма и месец. Знаете ли кога спираме да поддържаме главата на бебетата?
След прегледа днес бебчо на месец без 4 дена е качил 830гр и 4 см, док каза, че е супер. Кейти понеже знам, че ти беше в Селена ти препоръчвам задължително да заведе бебето при лекаря, за безплатния преглед които му се полага. Страшно очарована съм от него. Даде ни много адекватни съвети и ни обясни страшно много неща. Ще ви споделя някой от тях. Относно кърменето, се надявам кърмещите мами да не приемат по някакъв лош начин това което щее напиша, защото макар и да не кърмя в никакъв случай не отричам кърменето, напротив радвам се на упоритовоста ви и това, че го правите! Казах на доктора че не кърмя той ми каза да не слушам хората които ще се изредят и ще ми казват как съм лишила бебето от нещо жизнено важно, как ще боледува повече или нещо друго защото не го кърмя и как в никакъв случай да не се смятам за лоша майка щом съм решила така. Каза днес хората не разбират колко добре е направено адаптираното мляко и как в него има много важни добавени съставки, които в кърмата ги няма. С две думи което и да сме избрали за начин на хранене, няма лошо и хубаво.
За мазането с мас, къпането в сол, използването на био кокосово масло и всякакви такива - каза не го прави.
Дадени много ценни насоки за храненето и гледането на бебето, температура вкъщи, обличане, излизане навън и т.н Насърчи ни, че се справяме чудесно и че бебчо е добре. Говорихме за още доста работи и наистина съм изключително доволна. Лл на бебо изобщо не ни е обяснявал така и не ни запозна с толкова много работи. Дано има повече доктори като този.
Ирмир и аз така искам да се стопли, за да излизаме... Но днес док ме насърчи, че няма ли дъжд, мъгла или силен вятър трябва малко по малко да приуча бебо за излизане навън, защото така се каляват и е добре за тях.

Еделвайс, ние оня ден бяхме на преглед, беше една млада лекарка, доволна останах. Докторът, Пепеланов ли се казва? Ние на 7ми сме на втория, полагащ ни се преглед, този път при мъж.
  Момичета, може да ми се смеете, ама..
има моменти, в които не мога да разбера бебчо  дали е гладен или реве заради коликите, тъй като прави почти еднакви неща и при двере, снощи имахме тежка нощ, бебчо беше неспокоен. Не беше акал от повече от 24 часа.. свиваше се доста, та по едно време ревна много и замириса доста, та явно се освободи, ама толкова много, че чак му олекна и огладня доста преди часа за хранене.

# 161
Мами, императорчета сме си родили, това е😁

Момченцата ни в темичката ,гледам , са по спокойни. Девойките от своя страна, още от мънички ни прекарват с номерца🤣
Командорят ни като стой та гледай😆😆😆

След разходката по чехли вчера, имахме успех с приспиването. Спали сме като къпани всички. Като заспа в 22ч. не се е и събуди, аз като се надигнах нещо (почувствах се отпочинала и наспала се😑😅) към 4ч., лгедам спи като пор😳. Едвам съм я хранила. Лигави се сигурно час. Аз обаче също пробвах методите на Лани за ядене в леглото и се преродих😘
Установих, че за през нощта креватчето тип некст ту ми на каката ми беше по удобно.
Това, което имаме в момента е страхотно, но трябва да стана , за да я извадя.

Днес е поспалива и доста по-добре. Консултирах се с педиатърка и тя каза, че мога да сменя капките. Не знам все още дали е просто фаза и са я отпуснали коликите, или наистина помагат тези пусти капки.

В момента спи върху баща си, като порче.

Лани, сигурна съм, че шума в сърчицето на Ели, който са чули, не е нищо сериозно. Бъди спокойна. В първата една годинка им се доразвиват някои органчета и дори да има нещо, е много вероятно да се затвори/коригира от самосебе си.

След малко ще ги изведем на разходка. Каката малко да поиграе в един парк.
За Коледа един от подаръците ѝ беше такъв център за игра, но таткото все още не може да се накани да го сглоби🤣
Утре ще му се наложи.

Ледена кулка, много сладка ви се е получила погачата.💙

Нашата ще е вкъщи. Ще си имаме гости😶, няма как вече. Не ги знам тези хора какво толкова се бутат да идват. Аз ако съм на тяхно място няма да се мръдна. При тях си е лято, топличко , хубаво, и при тези обстоятелства да тръгна да летя 12 часа, за да дойда на студено🤔
Както и да е , поне си мисля, че няма да донесат бацили😁😉

# 162
И ние днес бяхме на първа консултация. За седмица Тедката е качил 300грама, педито каза че е идеален. Споделих тревогите за кърменето и тя също ме успокои,че не е болка за умиране,ако мине изцяло на АМ,но все пак да продължа да цедя докато има нещо. За хриповете да продължа с капването на ФР.

Някои беше споделил за АМ без палмово масло, откъде се поръчва? Засега продължаваме с Аптамила. Колики все още няма, много спокойно бебе е засега,пу-пу.

И нашият е мн жилав,крепи си главето, стиска здраво и във ваната опитва да стъпи на пръсти 😁

# 163
Здравейте и от мен!
Днес Никола става на месец. Качил е 1,400 грама и 5 см. Педи каза,че сме супер.
И той е доста жилав,държи си главата все повече.
Ние излизаме без значение колко е студено,само да няма мъгла и вятър. Слагам му дъждобрана и му е супер.

# 164
Еделвайс че, сигурно сте били при Пепеланов. И аз като си бяхме в България, често води баткото при него, мн е готин и според мен си разбира от работата.
Ние все още сме болни, нз каква е тая настинка. Сега пак отиваме да я прегледат. Вече 5 ти ден 😣

Общи условия

Активация на акаунт