Звънкат коледни звънчета и ДЕКЕМВРИйски бебешки гласчета! 🔔🎅👼

• 18 516
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Ванче, аз май прекалявам със стерилизацията.. След всяко хранене, Бочко с гореща вода и стерилизатор ама нощно време ми е трудно с миенето, все няма гореща вода на чешмата и пускам каната. Сега поне взех още бутилки та имам резерви 😀 Майка ми вика , ако можеш да го сложиш бебето под стерилен капак ама не можеш.. Хем всичко ми е под конец уж и пак го изпуснах да се изрине и дори не знам от какво..

Абе ще се отпусна все някога 😀

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 05:56 от GeorgiaR

# 571
Мами, аз ползвам памперси Мамиа и съм много доволна,мажа при нужда със Судокрем. Не сме имали проблем засега. Имахме проблем с Памперс Премиум от Кауфланд,излезнаха му пъпчици,та затова смених на Мамиа

# 572
Тиквичке, хайде честито! Да ти е жива и здрава Симона! Heart
Аз също стерилизрам като ненормална. Всичко след всяко хранене мия старателно, изплаквам със студена и гореща вода. Мия ръце по един милиард трилиард пъти на ден...мисля, че прекалявам. В болницата ми казаха да мия със сапунче и гореща вода така че тая стерилизация наистина явно не е краят на света. Още съм на влака с гърди, цедене и дохранване. Цедя все така 15-20 мл. Чакам 40-те дена уж за имунитета и слизам и аз от влака. Днес бяхме на първи преглед на 18-ти ден качили сме към 400 гр и сега сме 3200. Казаха, че е супер.
Нашето дупенце също се подсече заради лекото разстройство от Колийфа. Мазах с Бочко, Судокрем, Мустела и все стоеше червенко. Последно мазах с павловична мас и се поуспокои и се надявам да овладея положението.
Нокти и аз още не съм рязала, чакам сами да му падат Laughing
Днес педито каза да не сменяме АМ, защото му понася добре. Ние сме с НАН на Нестле, обаче не мога някак психически да се настроя, че давам продукт на Нестле, искам нещо органично да разбърквам в шишенцето.
Белега мисля да го мажа с продукт за беелзи на The Ordinary. Макар че белег според мен няма да имам кой знае какъв, обаче имам една възглавничка над разреза, която ме влудява

# 573
Аз ще се скрия някъде - стерилизирам само бибероните на 3-4 дни, шишетата измивам с гореща вода и препарат за детски съдове от дм. Grinning
Не съм много по стерилните неща аз, не гладя също (свекърва ми беше потресена) Grinning
За сега, да чукам някъде, проблеми не сме имали, дано да е все така.

# 574
Доколкото знам, шишетата трябва да се стерилизират, за да се премахнат всякакви остатъци от старо мляко, а не толкова, за да е стерилно всичко, до което се докосва бебето. 🙄

# 575
Тиквичке, честита Симонка да ти е жива и здрава ❤
Аз също не стерилизирам много много , ама той не яде много от шишета, когато ми се наложи да изляза стерилизирам и оставям кърма , но единия път ми се наложи спешно да изляза и казах на мама да му даде АМ , нямахме проблем после де, иначе гледам по веднъж на ден да стерилизирам биби и шишето за чай, но понякога отива и повече дни , мия с препарата на нук за съдове, но е много скъп , иначе е икономичен , пуска пяна , не течност, аама май ще го сменям .
За дрехите и аз не гладя често , понякога като имам време,или когато дрехите са прострени навън, ама сме нямали проблем и дано да е така.
Момичета аз смених датата на погачата , ше я правя на 46-тия ден в неделята , защото понеделник се пада 40-тия ден , но всеки е на работа и няма да може да дойде.. като бяхме при педито тя ми каза да спирам нощните хранения, ама сериозно , обаче то нв става, малкия като плаче , та се къса как да стане..а и каза че захранването ще го почваме на 4 месеца, вие кога ще захранвате, рано е да питам , ама все пак😁

# 576
Марти и аз съм така. Бибероните през 2-3дена със шишета та. То не че ползвам толкова се. Имам едно в което му правя чая и още едно ако ще му оставя кърма или като му правя понякога мляко. Помпата вече не я ползвам. Даже не съм си купувала и стерилизатор. В една тенджера си ги преварявам. Не гладя, само ако има някоя друга дреха по намачкана.

# 577
Леле колко сте изписали, няма изчитане 😁 а да не говорим, че не ми остава време да ви пиша. Вие как успяват, не знам 😯
Тиквичке, честита бебка! Да е здрава и щастлива ❤️
Аз стерилизирам по веднъж на ден. Много не се престаравам. Иначе мия всичко с препарата на Бочко.
Памперси ползва на Мамиа и съм доволна. Обаче май трябва да мина на 2-ка, защото са започнали да й се отбелязват много на крачетата. Мажа я с Павловича мас и не ми се е подсичала досега. Ако е много зачервена ползвам Судокрем.
Избягвам да прекалява с каквито и да било препарати, както козметика, така и лекарства. Организмът е хубаво да се справя сам и да си изгражда имунитет.
Иви, и нашата погача няма да е точно на 40тия ден. Мисля, че не е проблем. Май само ходенето в църква трябва да е точно на деня. Аз още се чудя дали да я водя. Не съм много религиозна.
И по повод погачата, казаха ми, че питката трябвало да бъде омесена от момиче с живи родители 🙄 от родата само аз отговарям на условието... Чудя се дали да го спазвам. Не съм много по месенето и се притеснявам да не я съсипя 😬

# 578
Не гладя стерилизирам на 2 дена веднъж.
Ами каката веднага лапна и залъгалката, а докато се обърна изпи от водата и.
Поне сега не го прави, но вдигнах всичко по нагоре по шкафовете.
Всеки ден пускам пране, като минем вечер от банята кошът е винаги пълен.

# 579
Симонка, аз чета и пиша докато кърмя Grinning даже изгледах Под прикритие до 3-ти сезон правейки същото. Ако имах мотивация и немския език дето го прекъснах да го развивам в това време, но не би просто в полусънно състояние искам нещо ненатоварващо. Аз не съм излизала тия дни много много, само до магазин, лекар и разходка кратка. Уикенда най-накрая ще отида на кафе с близка приятелка и час за фриззор ще си запазя за през седмицата

# 580
При мен кърменето е с повишено внимание. Зърната са ми много разранени и гледам да ги щадя. Малко да се разсея и малката се пуска или започва да ги тегли като ластик 🙄
До момента съм излизала сама само да пазарувам. Иначе ходя на разходки с малката. Близо съм до Панчаревското езеро и ми е много удобно за разходки. Под колко градуса не изкарвате бебетата навън? Вчера излизах и беше 3° С. Въпреки слънцето, малко хапеше времето, но на бебка й хареса. Аз обаче се притеснявам да не я разболея.

# 581
Тиквичка, честито бебе 🥰 Да расте здрава и усмихната Симонка ❤

Аз стерилизирам всеки ден всички шишета които ще използвам за 24 часа, бибата от време на време. Така мисля да е до 5ти месец. Водата я преварявам всеки път около час преди ядене, нощното хранене само затоплям за секунди в ел. каната преварената вода.

Гладя всичко.

Козметика ползвам смесена, измивам с екзомегата на Адерма, масаж с олиото на Мустела, за лицето и тялото понякога мажа с лосиона екзомега. Измивния на Мустела не ѝ беше добре.

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 13:23 от Irmir

# 582
Тиквичка, честито бебче 🤗
Belady, и аз съм се заловила да уча немски през свободното време. Първите две седмици беше лесно. Сега малката постоянно плаче. От 2,3 дни неможе да се изходи хубаво, явно има и колики, вечер е нещо страшно. Давам саб симплекс, но имам чувството, че откакто ги давам по лошо стана 😣
Утре сме при педиатъра ще питам.
Иначе добре, че майка ми е още тука, и пак е пълна лудница, особено сутрин докато оправя баткото за градина, на кърмя малката 😵
Аз стерелизирам, когато се сетя 😁ползвам само биби и една лъжичка за капките. Не гладя.

# 583
  • Пловдив / София
Значи аз се престаравам с тая стерилизация. Той днес става на 1 месец, та може би да започна веднъж на ден и така да карам до третия месец.
Иначе гладя засега. Това също мисля до третия месец да го правя, като и преварявамето на водата.
Иначе аззасега ползвам Биодерма и за измиване, и за мазане.И судокрем, който не слагам на всяко сменяне на памперса, защото има цинк и изсушава..

Иначе, за пъпчиците, да, има по личицето едни ситни белички, а от вчера и малко червени. Приличат на акне.
Досега два пъти съм го извеждала за кратко, но утре го дават 8 градуса и мисля за малко по-дълго по обед.

А на мен още ми стои пигментацията по корема и около пъпа от бременността. Има ли и други така?

Тиквичке, честито бебче и бързо възстановяване.

# 584
Марти спокойно аз също стерилизам на няколко дни.Гладя засега.Памперси ползвам на пуфис и засега съм доволна Simple Smile
Иви и нашия 40-ден е през  седмицата.. Само в църквата ще го заведа на деня.
Някой имали представа дали е проблем,че аз не съм кръстена?

Общи условия

Активация на акаунт