Звънкат коледни звънчета и ДЕКЕМВРИйски бебешки гласчета! 🔔🎅👼

• 18 519
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Минавам транзит, бързо и аз да се отчета.Днес в 12:28 родих Симона 3.420, 50см. 8 дни след термин.

Желая ви всичко хубаво.

# 556
  • Sofia
Честита Симона! Да в жива и здрава и бързо възстановяване на теб! Не й се е излизало на девойката.

# 557
Тиква, честито! Нека бъде здрава Симона!
Калиси,кърмя на 3 часа-денем и нощем. И аз заспивам с него е в 9,30. Помперс смяням на всяко хранене,почти винаги е наакан. А относно времето на кърмене-преди беше по 20 мин,но от както стана на месец яде по 10 мин и пак изкарва по 3 часа. Аз си го обяснявам, че вече е по-силен и сука повече за по-кратко време.
Според мен е много да кърмиш по 30-40 мин. Може би за това повръща толкова много.

# 558
Тиква честита ти дъщеричка.  Да бъде жива и здрава адашката  и много да ви радва . 😊😋 аз се водя  изцяло по малкия може да се нахрани  за 10 20 мин може и 1 час да цока.  Не мога да му засега 30 мин както педиатърката казва и кой ял ял . Той като си търси после още .

# 559
Здравейте, аз съм от октомврийските мами, но видях, че се чудите за нощното кърмене. Моята бебка от месец и половина вече спи поне 8 часа нощем, не я будя, нямам и проблем с кърмата, нощем не се цедя умишлено, за да не предизвикам хиперлактация. А относно времетраенето, храня я по 20 мин (15 на 5), като досега никога не се е пускала сама, сигурно може и още да си отнесе 😂😁

# 560
Тиква, честита Симона! Жива и здрава да е! Heart Днес е Бабинден и ден на родилната помощ! На много хубав ден се е родила.
Относно кърменето и памперсите - почти на всяка смяна има пълен памперс. 1-2 пъти на денонощие примерно има само пишкано.
Момичета, на вашите бебчета излизат ли им постоянно ситни пъпчици? При нас постоянно излизат и се скриват по лицето, по тялото особено като плаче и се надува и става цялата червена.

# 561
Аз да се оплача, бебето се подсече. Или е от памперси те-от вчера ползвам Мамиа, или е от един крем. Пратих миналия ден ММ за Бепантен и му дали крем вместо унгвент. Аз дори не знаех че са 2 вида. Отидох да го сменя, в аптеката казаха че били еднакви. Да ама не. Сериозно си мисля че понеже го мазах с него се подсече, той просто явно не защитава.

# 562
Вили, много гадно. Вземи мерки докато е време, че може да стане страшно. И на мъжа ми бяха дали Бепантен крема. Той като Нивеа, веднага попиваше. Използвахме една опаковка и минахме на Хипп, пръскам и с термална вода на Юриаж и засега, пупу, няма драма. Мерси че каза за Мамиата, мислех да поръчам, отказах се 😁

Тиква, честита да е Симона! Много радост да ти носи 💕

Някой питаше за ортопеда - задължителен е прегледа, аз на първия при педиатърката я питах, тя ми даде направление и си записах час и за кардиолога - педиатърката от болницата откри шум на сърцето и реших да търся с направление. В Национална кардиологична болница в момента записват прегледи с направление за месец декември... Платеният преглед при тях е 110 лв, в болница Надежда при същия лекар е 70 лв и записахме там. Не разбрах защо има такава разлика,но аз няма как и да чакам 1 година за безплатен преглед за детето ми, и то при наличие на нещо, което са й открили. Просто е абсурдно..

Стерилизирам биберони, протектори, помпа ако съм ползвала по веднъж - два пъти дневно. Останалото време или мия с гореща вода, или с Бочко за бебешки съдове.

Днес ходих на втори преглед след раждането (преди 40 дни). Гледаха ме на магарето,шийката била затворена вече, също и с вагинален ехограф - матката се била свила, лохиите почти били изчистени. На следващия преглед след 6 месеца да си пусна микробиология и цитонамазка ми препоръчаха.

# 563
Лана, то най вероятно памперсите нямат общо с подсичането.Ще го излекувам и пак ще ги пробвам. 😁Кажи моля те как пръскал с термална та вода. Аз имам и спрея и бутилка. С тампон напием от бутилката се пооправи бебешки та акне. А спрея за почистване ли го ползваш или след като си го попистила дупето и преди крема?

# 564
Аз да се оплача, бебето се подсече. Или е от памперси те-от вчера ползвам Мамиа, или е от един крем. Пратих миналия ден ММ за Бепантен и му дали крем вместо унгвент. Аз дори не знаех че са 2 вида. Отидох да го сменя, в аптеката казаха че били еднакви. Да ама не. Сериозно си мисля че понеже го мазах с него се подсече, той просто явно не защитава.
И аз не знаех, че има и крем. Пробвай със Судокрем. Аз мажа с него и съм доволна.

# 565
Вили, мием дупето на всяка смяна на Памперса. Само с топла вода, ако има мнооооого акано тогава използвам и мокри кърпи първо, после и гела й за баня. После подсушавам, пръскам със спрея на Юриаж и докато е влажно слагам крема, разнася се по-добре и мисля че термалната вода й успокоява кожата допълнително.

Аз май бях питала, ама толкова ми е акъла - с какво си мажете белезите след секцио?

# 566
Момичета здравейте от мен.
Снощи беше тежка нощ за нас от 22 часа до 5 плака.Какво ли не направих,нищо не помогна. Само свиваше краченцата,ужасни колики.
Аз още не съм рязала нокти драска се да,но те са много тънки и се делят.
Джорди аз вече слязох от влака,отказах се.

Честито бебче тиква да ти е живо и здраво 🤗

# 567
Dokuzova, слизам с тебе. Днес за последно изцедих няма и 20мл. А малчо вече е на 70-80мл. Няма смисъл. Квот такова Simple Smile

Аз с нищо не мажа и няма да мажа белега от секциото. Супер прецизен разрез е.

Тиквичке,честито бебче! Много радост да ви носи 🤗

# 568
А моя мъник вече е на 110 няма как просто.
Аз също не го мажа,лекарката каза че няма нужда

# 569
Стерилизирам веднъж в денонощието. В болницата също правеха така. През останалото време просто измивам с Бочко след всяко хранене.  Нека не забравяме, че и прекалено стерилните неща не са полезни за бебчо. Те трябва да си градят имунитета. А и гърдите на майките, които кърмят не са стерилни. Колкото и да стерилизираме, в момента, в който извадим нещата от стерилизатора, те вече не са стерилни. За водата Бебелан, на етикета си пише, че е готова за консумация. Все пак е за бебета. Няма нищо лошо да се изварява пак, но според мен е излишна играчка.

Общи условия

Активация на акаунт