Звънкат коледни звънчета и ДЕКЕМВРИйски бебешки гласчета! 🔔🎅👼

• 18 523
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Добър ден и от мен! 😊
Аз докато ви изчета и забравих какво щях да пиша. 😁
Аз ползвам нагревател за бебешка храна на Cangaroo 5в1 и си заслужава, поне според мен. Сестра ми ми го даде, но знам, че е някъде около 60 лв. Слагам шишенцето с водата и за около 5 мин е готово, тъкмо докато сменя памперса. После си бъркам АМ вътре. Нещо много важно, може и да сте обърнали внимание, но да кажа все пак. АМ не трябва да се слага във вода по-гореща от 40C, защото се убиват живите култури вътре. Поне така пише на кутията на NAN Comfortis. А този уред си прави водата точно 40C и си я поддържа, докато не я извадите. Дори да се замотате нещо, тя няма да изстине. АМ приготвям точно за 6 минути, заедно с топленето.
Бебчо го гледа сестра ми, когато ми се наложи. Тя има дете и съответно има опит, така че ми е спокойно. Тя е мед. сестра и ходи на работа по 3 пъти в седмицата, както й се паднат дежурствата, та успявам през седмицата да си свърша нещо.
За даването на капки против колики и аз съм на мнение, че трябва да се дават само тези, които действат, а не няколко вида. Доста от тях са с натрупване, т.е. ако не ги давате на всяко хранене, все едно нищо не правите. На нас ни изписаха Colief капки да ги даваме съвместно с Еспумизана, т.е. Да ги редувам на всяко хранене, но не ми харесва, че трябва да стоят 15 мин в млякото, преди да го дам ма бебчо. Иначе ме изкушава това, че разхлабват, тъй като той не ака всеки ден и ще му помогнат. Та още не съм решила дали ще ги давам. Засега коликите сме ги овладяни. Има малко от време на време, но са за кратки периоди.
Пъпчето, след като падна, почиствахме само със спирт 70C. Те излизаха някакви струпейчета отвътре и като спряха и аз спрях да почиствам, защото то се затвори. Ноктите рязах само веднъж, всъщност дадох на сестра ми. Сега пак ще ги режа, но той ги изпочупи повечето.
Стерилизаторът ми е на Avent и там пише да се почиства нагревателят с ябълков оцет. Аз му слагам минерална вода и засега само веднъж се наложи да го чистя.   
Ох, оставям ви, че като казах стерилизатор и се сетих, че не съм си измила шишето от последното хранене още. 😁

# 541
Моята дама се роди с маникюр по-голям от моя 😁Бързо и ги отряза, след това още веднъж и сега пак са пораснали.
Аз съм я оставя Ла на майка ми да свърша някаква работа, а и се възползвам че тя е тук още една седмица и си отива и оставам сама с двете деца. Мм е на работа по цял ден. Иначе в събота ще я гледа той, а аз и мама ще се разходим по женски. Ще се изцедя, надявам се да успея понеже ще се цедя на ръка 🙄
Вашите дечица мн са наддали. Браво. Нас ни изписаха 2960 и мин ден като пак ни изписаха от болницата беше 3720.в петък сме на преглед при педиатър. Но пък върви висока 56 см.
Чегевара как сте, изписаха ли ви?Как е положението с отцепването, къде се прибрахте след болницата? Надявам се вс да е наред.

# 542
Лани прегледите при ортопед и кардиолог педиатрите ли ви ги назначиха или? На нас нищо не ни е казала и честно казано не знаех, че трябва да ходим...
Момичета оставате ли бебчета в шезлонги /люлки. Сашко за първи път го сложихме в шезлонга и много му хареса. досега дрема в него, но се замислих ок ли е да го оставам там за повече време?

# 543
Ланче , Мария страхотни мерки  за кърмене бебета и 500 грама да качат пак е добре.  Ланче за мое успокоение ще ходим още не съм записала час иначе в детската кардиология ще запиша час . За ортопед в горна баня ми препоръчаха Ефремов  но още не съм го проверила . На нас  днес витамин К а другия месец ваксини ни чакат . Момичета ротавирусната ще я слагате ли . Ние сме решили да му я сложим то е било капки и през устата се дава . Симка след първия месец задължително се ходи на ортопед , а на кардиолог аз сама съм решила да ходим защото тя чу някакъв лек шум на сърцето и за да съм спокойна аз ще отидем.

# 544
Здравейте момичета,
Имам въпросчета към мамите, които кърмят бебчетата и недохранват с АМ...По колко наакани памперса сменяте на ден и по колко пъти през нощта се храните? Аз правя поне по 2-3 хранения през нощта и не знам до къде ще я докарам с това недоспиване...Освен, че се храним по около 30-40 мин, след това го държа към още 20-30 мин в мен, тъй като като го оставя в креватчето задължително повръща и то обилно...
Иначе, исках да попитам по-запознатите по кое време започвате гимнастик и масажиа и от кога е удачно да се оставят бебчовците по корем, за да тренират вратлето? въпреки, че съм минала през тези неща с дъщеря ми, откровено мога да кажа, че всичко съм забравила и ми е като за първи път...
Моят маймун яде яко...за две седмици беше наддал 700 гр, но пък и повръща, та ще видим сега как се развиват нещата на следващия преглед...Вашите бебоци повръщат ли?

# 545
  • Пловдив / София
Добър ден и от мен! 😊
Аз докато ви изчета и забравих какво щях да пиша. 😁
Аз ползвам нагревател за бебешка храна на Cangaroo 5в1 и си заслужава, поне според мен. Сестра ми ми го даде, но знам, че е някъде около 60 лв. Слагам шишенцето с водата и за около 5 мин е готово, тъкмо докато сменя памперса. После си бъркам АМ вътре.

Нагревател ми подариха и на мен, но аз не му намирам приложение все още. Тъй като правя млякото с преварена вода. А то в нагревателя какъв е смисълът да сложа топла, преварена вода.
Ти каква вода слагаш преди да разбъркаш млякото вътре?
Според мен ще ми е от по-голяма полза, като спра да правя млякото с преварена вода.Rolling Eyes

# 546
Ние използвахме нагревателя  в началото като бяхме на АМ за да е топла  водата в шишета . Сипва се в нагревателя  вода  и се настройва на поп температура слагах в шише превалява вода и си седеше шишето в нагревателя като ставаше  време да се яде взимам го слагам ам и ето ти готово топло мляко за ядене . Сега така правя с водата която се опитвам да му давам да пие , но той отказва . Само кърма си иска . Калиси  и ние често връщаме предполагам, че преяждат. Иначе за памперси 5 -6 наакани си имаме . Ние още не можеш график да направим за храненето  но обикновенно ако  яде към 22 после в 1 или 2 правим едно хранене и следващата е или в 4 или 5 по едно време  в 3 се хранеше и после  чак  към 7 . Аз го будя но сега мисля като направихме  първия месец да не го будя.  И без това си имаме моменти в денонощието  от коликите да не иска да спи и само да цока и реве та явно си наваксва тогава

# 547
Калиси, и ние се кърмим по 2-3 пъти вечер. Проблема с недоспиването го реших, като почнах да лягам с него в 21-21.30. 😁. Така с първия сън до към 1. 00 през ноща почти съм се на спала. На мен рядко ми повръща, но пък не мога да се отпусна да заспя докато дой не заспи, тъй като рядко се оригва и ме е страх да не се задави. Друг е въпроса че редовно ака докато яде. Тогава пък, като го сменя направо няма заспиване. Опулва се и иска внимание. Та храненето през ноща ми отнема поне по 1 час.
Аз да ви питам, че имаме спор с майка ми. От кога броните 40 дни. От деня на раждане или от следващия. Той като е роден на 11.12-40 ден се пада на 19 или 20 януари?

# 548
Мони, на мен мис е струва малко 720гр,но докторите казват че е ок. Баткото е качил 1800 😧първия месец.
И ние имаме 2,3 хранения нощем. Не съм броила наска ите памперси. Тия дни са малко зелени, дано вс да е наред.

# 549
  • Пловдив / София
Ние използвахме нагревателя  в началото като бяхме на АМ за да е топла  водата в шишета . Сипва се в нагревателя  вода  и се настройва на поп температура слагах в шише превалява вода и си седеше шишето в нагревателя като ставаше  време да се яде взимам го слагам ам и ето ти готово топло мляко за ядене .

Така става, обаче поне моя нагревател поддържа температурата 60 мин.

Чудех се така дали не мога да го ползвам за нощното хранене, но то е ок. 2. Т.е аз в 1 и нещо трябва да стана, да направя млякото, което на мене пак не ми е ок.
Но, така д, това си е мое мнение. Явно ще ми влезе в употреба след време. И с пюретата също.

Аз да ви питам, че имаме спор с майка ми. От кога броните 40 дни. От деня на раждане или от следващия. Той като е роден на 11.12-40 ден се пада на 19 или 20 януари?

Според мен си е от деня на раждането. Все пак имало го е на този ден, без значение, че може, например и 2200ч. да е било раждането.

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 18:00 от fam

# 550
Фам, Аз ползвам водата на Бебелан. Няма нужда да я преваряваш, само ако е стояла бутилката повече от 48 часа отворена, но то при мен вече бързо се изчерпва. Иначе в началото, като ми оставаше вода я преварявах и я наливах в стъклено шише. После си топлех от нея.

# 551
  • Пловдив / София
Фам, Аз ползвам водата на Бебелан. Няма нужда да я преваряваш, само ако е стояла бутилката повече от 48 часа отворена, но то при мен вече бързо се изчерпва. Иначе в началото, като ми оставаше вода я преварявах и я наливах в стъклено шише. После си топлех от нея.

Ами уж така го правим по инструкции от самата кутия на АМ. Rolling Eyes А там пише да се свари водата.
Ама той утре става на 1м. Ще помисля, може да спра да я преварявам и да изкарам от кутията нагревателя.

А стерилизирате ли шишетата? Аз засега преди всяко хранене. Не знам дали вече да я намаля тая стерилизация. Например, през хранене или веднъц на ден.
В интернет четох, че до към 3-ия месец било добре да се прави.

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 18:17 от fam

# 552
На ортопед знам, че се ходи задължително на 1 месец и после на 3. Утре сме на консултация и ще искам направление. Трябва да напомня и за витамин К  (Мони добре, че каза).
Ваня док каза водата да е бебешка и задължително преварена до 3 месец. Аз преварявам, нищо че е бебелан
Бебо го слагам в люлката, харесва му, поне така мисля щом заспива в нея... Седи около 40мин там, но е доста свит и седи по странен начин...
Стерилизирам един път, два пъти в седмицата.
Момичета след днешния разговор за ноктите, викам айде ще ги режа.. Взех ноктетезачката, добре вървеше до мен на в който но му шракнах и кожипкатанотдолу на палеца... Рев, кръв, аз паника, бързо звъннах на ММ донесе риванол почистих, но и кръв си протече преди това... После като се успокой заспа... Дано нищо му няма, че се чувствам ужасно Cold Sweat
П. С. За 40 ден в църквата казаха, че се брой деня на раждане - тоест 19ти

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 19:29 от edelvais0404

# 553
Мони, на мен мис е струва малко 720гр,но докторите казват че е ок. Баткото е качил 1800 😧първия месец.
И ние имаме 2,3 хранения нощем. Не съм броила наска ите памперси. Тия дни са малко зелени, дано вс да е наред.
супер сте.  То и много да се качва също не е хубаво.  Ау еделвайсче  аз тъкмо мислех днес да режа и сега след  твоя пост се отказвам утре пак ще се задъхам.  Аз преди стерилизарах  преди Всяко хранене. А иначе него  го почиствах  с ябълков оцет

# 554
Еделвайс, и мен ме отказа да режа ноктите 😀
И аз стерилизирам всичко след всяко хранене. В началото давахме директно Бебелан, но педито каза да си преваряваме водата и така и правим.
Стерилизаторът почистих с лимонена киселина, лъсна Simple Smile

Относно погачата и аз броя деня на раждане. Нашите 40 се падат през седмицата. Гостите се канят след, а не преди църквата нали?

Общи условия

Активация на акаунт