Заедно заради децата

• 21 989
  • 514
  •   1
Отговори
# 75

При такъв индиферентен татко не виждам децата как биха поискали да живеят с него.
Това е мнението на авторката. Не е задължително то да е обективно. Очевидно е, че сега търси от 9 кладенеца вода да се обоснове колко той не струва и е наложително да се разведат.
Не, аз я помня поне отпреди 4-5 години. Още тогава оплакванията ѝ бяха същите.

# 76
  • София
Ами, не е честно, както не е и да се разведе тихомълком, без децата да разберат каква е истинската причина и да бъдат попитани при кого искат да останат.
Само че, ако те поискат да са с бащата, защото "предателката" е майка им, но пък бащата реши, че не може сам да се справи?
Голямо "щастие" ще им се стовари от ясно небе.....  

# 77
Те са на четири години от пълнолетие, вече тийнове с навици и очаквания, много кофти момент да им се разбута целият живот.

# 78
Затова е най-добре да изчака още 4-5 години, когато децата вече ще са пълнолетни, ще си хванат пътя и тя ще е свободна да разчисти живота си.

# 79
Затова е най-добре да изчака още 4-5 години, когато децата вече ще са пълнолетни, ще си хванат пътя и тя ще е свободна да разчисти живота си.

Тя май бърза. Не е ясно кое точно поражда тази спешност. Логично е да е нова любов на хоризонта.

# 80
По-скоро е изпушила от натрупването. Да потрае още малко. Сега само автогол ще си вкара.

# 81
Ако не го трае мъжа си, да се развежда. Но ако са така от години, значи се траят...

# 82
Аз едно не разбирам.  Групичка жени обясняват на една, че положението ѝ било поносимо.

# 83
Да, вижда се, че не разбираш. Не само едно.

# 84
  • София
Ох, Дрени, то едно да беше, дето нв го разбираш....

# 85
Ако наистина не се траеше, щеше по-отдавна да напусне. Но явно не е наистина нетърпимо, по-скоро еретична мисъл "някъде там има по-зелена трева". Което, разбира се, може да е вярно, но язък за гладенето след нощни и раздаването и на работа, и у дома, ако баш сега ще прецакаш децата за цял живот...

# 86
Ох, Дрени, то едно да беше, дето нв го разбираш....

Верно е, особено когато иде реч за чужди животи, отношения и решения. Обаче вие всичко знаете, смятате добре, и бихте поели целия товар от взетите и невзетите такива.

# 87
Ако не го трае мъжа си, да се развежда. Но ако са така от години, значи се траят...
Бианка, ти можеш ли да правиш секс, и то хубав, с мъж, когото не можеш да траеш? Честно!

# 88
...Да изгубиш 10г. От живота си заради децата е меко казано тъпо.
Ами с деца тийнове не е кой знае каква загуба. В смисъл че при развод и фактическо отделяне, дали ще се справи като самотен родител на двама пубери? Ще има ли сили за това упражнение? А ако децата решат да останат при баща си, в което се съмнявам, ще има ли психическите сили да преглътне това да бъде уикенд-родителят? На мен и трите варианта ми се струват кофти - самотен родител, родител в кофти връзка или уикенд-родител, не знам кое е по-тежко, честно...
Въпреки че щом интимността я има, значи не е толкова кофти връзката.
А защо смятам, че момчетата ще останат при майка си - защото децата са егоисти. Имам наблюдения, че децата инстинктивно са привлечени от по-заможния родител, заради изгодата. А ако родителят освен по-заможен е и по-раздаващият се от емоционална гледна точка, то той печели. В случая този родител с по-високите доходи и емоционално ангажиран е авторката.

# 89
Е аз казах - ако не го трае, да се развежда. Живота си е неин.

Общи условия

Активация на акаунт