Заедно заради децата

• 22 095
  • 514
  •   1
Отговори
# 315
Просто реагирах на обвиненията, които започнаха да се сипят, че заради нея той е такъв -домъчня ми за нея, защото и аз ги слушах такива.

Ами, слушала си ги, защото си си ги заслужила.
И не сте само вие двете със Савина, много жени минават през това, самата аз дори го знам от личен опит.
Или си прехапваш езика и оставяш човека да върши нещата както може и с темпото, което му е присъщо, или действаш на принципа „който не харесва, да си го свърши сам“. Ама после следват мрънкане, че липсва инициатива, жалби за качеството и развод дори.
Щом си се свързал с един човек, можеш само да се нагодиш към него, но не и да го промениш. Не и след амнайсе години брак. Той самият може да се промени, ако го пожелае или му дойде естествено от ЕГН-то, ти обаче не можеш да го насилиш.

# 316
Савина, мисля, че силно омаловажаваш ситуацията с децата ти.
Ти самата си споделяла неща, които са показателни за нивото на трудност, което сякаш просто отричаш и пренебрегаш (напълно те разбирам). Не искам да ги цитирам тук, ти си ги знаеш, а който се интересува, може да провери.
Ще ти дам само една тема за размисъл.
Ти имаш много против допълнителните помагала в училище. Твърдиш, че за всяко дете се налага да учиш с него по 2 часа допълнително.
От останалите майка само 1 е била против тези помагала.
Това не ти ли говори нещо?

И само да вметна, че майка ти сигурно е възрастна жена с намаляващи сили, а брат ти не е длъжен да играе баща на децата ти. И не е длъжен да е на разположение.

По отношение на авторитета.
С моите деца се убедих, че не е толкова важно колко авторитет имаме аз или баща им поотделно. Важното е ЗАЕДНО да прилагаме този авторитет. Имаме ли разномислие, авторитетът и на двамата отива на кино.

# 317
Абе стига с тия деца. Те са на 12 год почти. Спокойно осхават сами за 2-3 ч, битово са напълно самостоятелни. Какво има да ми се помага толкова? Една манджа да им сготвиш, да ги изпереш и 1ч на ден да си поговориш с тях.

Ти това сериозно ли го мислиш?

# 318
Подробно следя написаното от авторката и затова разковничето на последния ми пост е в последния ред...

# 319
Ако е удобно майки, чиито деца имат нужда от допълнителни занимания със специалисти, да споделят как се връщат назад децата  и при по-незначителни събития от развод?

Савина, не разбрахме как си се променила през последните две години?
Духовно ли израстна, професионално ли?

# 320
Подробно следя написаното от авторката и затова разковничето на последния ми пост е в последния ред...

Сега да не кажеш, че сам се е докарал до там.

# 321
Каквото съм преценила за нужно да бъде казано е казано. Кой, до къде и как се е докарал е в сферата на дълбоките хипотези и съвсем не намирам за нужно да словоблудствам с теории, едностранно представени от дамата- автор. Съпругът може да има коренно различна гледна точка за цялата ситуация, но уви - нея няма как да чуем.

Скрит текст:
Сега да не кажеш, че сам се е докарал до там.

# 322
Е сега вече, в последното ти изречение е разковничето. Онова другото беше извод, толкова ненужен, колкото сама каза.
Simple Smile

# 323
Какъвто и да е бащата, само това, че е мъж с брада и синът разпознава себе си в него, дава много.

Да запише едно висше, то вече магаре да вържеш пред ВУЗ-а, ще завърши. Само че образованието не играе роля в горното уравнение. Мисля, че Савина може да е интелигентна, но не си представя цялата картинка, буквално не вижда някои аспекти.

# 324
Отправила съм предишните си постове към авторката, не виждам никаква необходимост от тълкувателен режим от Ваша страна. Виждам,че с Вас се  разминаваме.
Скрит текст:
... извод, толкова ненужен, колкото сама каза.
Simple Smile

# 325
Скрит текст:
Просто реагирах на обвиненията, които започнаха да се сипят, че заради нея той е такъв -домъчня ми за нея, защото и аз ги слушах такива.

Ами, слушала си ги, защото си си ги заслужила.
И не сте само вие двете със Савина, много жени минават през това, самата аз дори го знам от личен опит.
Или си прехапваш езика и оставяш човека да върши нещата както може и с темпото, което му е присъщо, или действаш на принципа „който не харесва, да си го свърши сам“.
Скрит текст:
Ама после следват мрънкане, че липсва инициатива, жалби за качеството и развод дори.
Щом си се свързал с един човек, можеш само да се нагодиш към него, но не и да го промениш. Не и след амнайсе години брак. Той самият може да се промени, ако го пожелае или му дойде естествено от ЕГН-то, ти обаче не можеш да го насилиш.

Анджък де!
Ама ако си върша всичко сам, за какво ми е жена? Или в случая на питащата - мъж?
Да ми краси интериора? Че те, интериорните декорации, най-бързо омръзват.

# 326
Е сега вече, в последното ти изречение е разковничето. Онова другото беше извод, толкова ненужен, колкото сама каза.
Simple Smile

Дали ще доживеем деня, в който ще изразиш собственото си мнение по даден казус, вместо да коментираш мненията на другите потребители?
Все пак в темата сме заради Савина, а не заради хората, които коментират проблема ѝ...

# 327
Ако е удобно майки, чиито деца имат нужда от допълнителни занимания със специалисти, да споделят как се връщат назад децата  и при по-незначителни събития от развод?

Споделям веднага - много бързо дръпна напред детето след развода, когато вече отровната атмосфера я нямаше. Бащата и без това не се занимаваше с него. Диванен картоф с претенции.

# 328
Съжалявам, че у вас е било отровно.
Но тук не е.

# 329
Ще получиш толкова мнения, колкото и житейски истории има. Няма "правилен" отговор. Аз съм след две раздели и четири деца и винаги за мен семейството ще бъде най-важно, но не на всяка цена.
Да знаеш, че в абсолютно всяко семейство идва момента на пренасищане, омръзване, писване, с тази разлика, че едни се подхлъзват да гледат навън и да се възхищават на "зелената трева" на комшията, други не, а трети нямат тази възможност. В крайна сметка, от опит мога да ти кажа, че постъпките, за които най-много се съжалява, са неосъществените такива.
Ако искаш предложи на мъжа ти временно да се разделите, за да опиташ да намериш себе си. Но каквото и да правиш, бъди позитивна и гледай напред. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт