Заедно заради децата

• 21 549
  • 514
  •   1
Отговори
# 435
Аз примерно се сещам като дете какъв екзистенциален ужас навяваше думата "развод". После по едно време нашите пак се бяха сдърпали, ама аз вече студентка. На тоя етап ми беше вече "все тая". Не се разведоха, но в крайна сметка от един етап нагоре няма особено значение и ефектът не е да ти се разпадне светът на парченца.

# 436
"512, всеки случай е различен, мъжът ти съвсем ли не говореше и контактуваше с децата си?"

А, не съвсем - питал ги е какво ще ядеш? Да ти купя ли нещо? Нещо в училище?....
Но като се има предвид, че заспива в 20ч. и се буди към 4 , рядко се засичаха. А в почивните дни той обикновено след 12 е пред ТВ, но децата от бебета са дресирани, че тати гледа филм, да не му пречат.
  Даже и сега - на 29 и19г. пита мен за неща, които касаят тях. Много пъти съм го засичала - защо пита мен, а не тях.

Сирен, на всеки празник ли след като се наядете, сядаш пред ТВ и не контактуваш с другите, докато заспиш?
 А за домакинстването  - щом не си го преживяла - радвам се за теб. Няма как да ме разбереш.

Дренка, да много е трудно и етикет нямат, че са нарциси, та да бягаш на далеч. И е трудно да разбереш, че вината може и да не е твоя - че не си го разбрала, че го пресираш, че не си дала секс и виждаш ли той за това е напрегнат и нищо не му се прави. Пък сутрин искал да излезе и за това няма да домакинства, пък след обед вече е уморен или "нали знаеш, че след обед това не ми се прави".
Или: Тази сутрин бях 1 смяна, станах рано и сега ми се спи. Днес съм нощна смяна и няма да правя нищо за да се наспя. На друия ден - бях нощна, ще спя. В почивката - .... ме извика, излизам, трябва да му помогна. Ама сега съм уморен......

И при репликите за смените - го питах: на колежката ти съпруга ли й върши домакинските задачи/ Отговор естествено нямаше или беше, че пак се заяждам, правя от мухата слон.

Сирен, да питам - какви други предназначения имат мъжете? Ще ти отговоря и за тях.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 17:16 от 512

# 437
"Сирен, на всеки празник ли след като се наядете, сядаш пред ТВ и не контактуваш с другите, докато заспиш?" - Не е като да не се е случвало. Нали все пак на масата си говорите.

Както казах, виждала съм всякакви видове мъжка слепота относно домакинстване. Приела съм, че е по-малко гадно нещо да отвиси, отколкото да се почва с дудненето "свърши го сега". А и аз лично съм излизала, щото не ми се чисти, а след това съм уморена за чистене. Така че - за мен това е много дребна причина, чак за развод не е. Просто на хората им пука различно.

# 438
Мисля си, че ако родителите не са тим, дори може да а по лошо да са заедно. Децата ще гледат как бащата не участва в отбора и вече никой няма да е авторитет. Нито майка, нито баща.
Разделена съм с БНД, а синът ми като Че ли навлиза с гръм в пубертета. Иска ми се да имам мъжка опора до мен в момента, но реално нямаше да имам дори с баща му вкъщи. Притеснява ме, че дори отдалеч вреди с приказки от сорта на "остави я майка ти, тя малко се е пренавила в момента". Това след незнамси кое напомняне за свършване на работа. Т.е. един вид го превръща в себе си, а на мен идеята ми е да отгледам самостоятелен и отговорен мъж.

# 439
"Сирен, на всеки празник ли след като се наядете, сядаш пред ТВ и не контактуваш с другите, докато заспиш?" - Не е като да не се е случвало. Нали все пак на масата си говорите.

Както казах, виждала съм всякакви видове мъжка слепота относно домакинстване. Приела съм, че е по-малко гадно нещо да отвиси, отколкото да се почва с дудненето "свърши го сега". А и аз лично съм излизала, щото не ми се чисти, а след това съм уморена за чистене. Така че - за мен това е много дребна причина, чак за развод не е. Просто на хората им пука различно.

На масата ли - ти виждала ли си мъж с каква скорост може да си изяде сервираното? Докато сипя на децата и мен, докато подам нещо забравено или нещо за пиене - той вече го е изял и отива в хола. Аз още не съм седнала на масата.
 Редакирах си горе поста - за другите предназначения - и за тях мога да ти разкажа. Просто живота ми е урок  за отровните хора, нарцисите и как мъж - образцов в ухажването, може да й съсипе живота.

А мога да ти разкажа и как майстор - водопроводчик може да направи баня от до за седмица, даже с плочките, но в къщи 3 месеца не можа да налепи -1-2 кв. м.

# 440
  • София
Скрит текст:
Мисля си, че ако родителите не са тим, дори може да а по лошо да са заедно. Децата ще гледат как бащата не участва в отбора и вече никой няма да е авторитет. Нито майка, нито баща.
Разделена съм с БНД, а синът ми като Че ли навлиза с гръм в пубертета. Иска ми се да имам мъжка опора до мен в момента, но реално нямаше да имам дори с баща му вкъщи. Притеснява ме, че дори отдалеч вреди с приказки от сорта на "остави я майка ти, тя малко се е пренавила в момента". Това след незнамси кое напомняне за свършване на работа.
Т.е. един вид го превръща в себе си, а на мен идеята ми е да отгледам самостоятелен и отговорен мъж.

С голяма доза увереност ще ти кажа, че ще отгледаш мъж, послушно изпълняваш вижданията ти за самостоятелен и отговорен такъв........което ще се се сблъска с вижданията на жена му, която ще пусне тема за маминия МУНЬО.
При възпитанието е важно не какво говориш, а какво правиш, затова липсата на мъжкия модел, дори да е отрицателен, не може да се компенсира от бойната мама, решила да го играе И баща.

ПП.  Децата се учат и от кофти модела-да не го повтарят. Не са толкова елементарни, колкото някои се опитват да ги изкарат.

# 441
  • София
Скрит текст:
Разделена съм с БНД, а синът ми като Че ли навлиза с гръм в пубертета. Иска ми се да имам мъжка опора до мен в момента, но реално нямаше да имам дори с баща му вкъщи. Притеснява ме, че дори отдалеч вреди с приказки от сорта на "остави я майка ти, тя малко се е пренавила в момента". Това след незнамси кое напомняне за свършване на работа.
Т.е. един вид го превръща в себе си, а на мен идеята ми е да отгледам самостоятелен и отговорен мъж.

С голяма доза увереност ще ти кажа, че ще отгледаш мъж, послушно изпълняваш вижданията ти за самостоятелен и отговорен такъв........което ще се се сблъска с вижданията на жена му, която ще пусне тема за маминия МУНЬО.
При възпитанието е важно не какво говориш, а какво правиш, затова липсата на мъжкия модел, дори да е отрицателен, не може да се компенсира от бойната мама, решила да го играе И баща.

ПП.  Децата се учат и от кофти модела-да не го повтарят. Не са толкова елементарни, колкото някои се опитват да ги изкарат.

# 442
  • София

Това кога и къде сме го виждали? Моделът, затова е модел, защото несъзнателно се повтаря, защото ти е задал матрицата за оцеляване, за правилно и прочее. За щастие човек има повече от един модел за мъж и жена обикновено, но все пак основни си остават родителите ако ги има.
И за авторитета – доста наивен е този, който смята, че друг създава авторитета му или го руши. Всеки сам създава отношенията си с децата. Виждала съм отсъстващи бащи по цял ден на работа, в командировки, към които децата са силно привързани и са им авторитет и други по цял ден вкъщи, които са по-незабележими от мебелировката. И във всички случаи и да искаш да направиш някой да блести, а и напротив, да искаш да го сринеш, децата си знаят и интереса, освен всичко останало и няма да отбягват родител, който ги обича активно. (Изключвам пубери и други избрали да са с по-либералния родител при развод, но това вече няма нищо общо с темата)

# 443
Аз още в началото си писах, че вината е нейна за неговото бездействие.
Сега тя се дразни от това.
Хич не е права. Каквото посееш, това ще си жънеш.
Баба ми така беше възпитала баща ми. Дядо ми също нищо не пипваше. Освен по градината.
Като почина дядо един ден ми замрънка как баща ми нищо не и помагал и тя много се товарила вече.
Аз просто и казах, - "Бабо, ти така си го възпитала. Ти си виновна, оправяй се. Не може 50 години така, а сега онака"
А баща ми нали е завършен егоист, не му дреме дали майка му е болна и я задължава да му пере, готви и чисти.
Хич не я жаля.
Ама се питам. Ще и хареса ли някой друг мъж, който е по-оправен и деен. Може и да я издразни.
Иначе все още не е отговорила какво прави мъжът и вкъщи.
Но пък да живееш с някой, който не обичаш, не става. Даже имам чувството, че тя го мрази в известна степен.
Сега, ако се раздели, какви ще са последствията, дали ще е доволна или ще се окаже нещастна, пак ще си е неин проблем.

# 444

Отрицателният мъжки модел не липсва. Не живеем с него, което не е същото.

# 445
Скрит текст:

Напълно съм съгласен с горенаписаното. Неща, които на мен не са ми харесвали в отношенията между родителите ми или в тяхното към мен, сега осъзнато целя да не ги повтарям.

# 446
Леле, замислих се, че сигурно и синовете си възпитава както е научила мъжа си.
Горките им бъдещи жени.

# 447
(Изключвам пубери и други избрали да са с по-либералния родител при развод, но това вече няма нищо общо с темата)
Не е по темата ли?

# 448
  • Paris, France
(Изключвам пубери и други избрали да са с по-либералния родител при развод, но това вече няма нищо общо с темата)
Не е по темата ли?

Точно по темата си е. Доста съученици на децата ми сега, на по 15-16 години, изведнъж избраха да идат да живеят с фикуса. Верно, жилището е малко, мивката - пълна с чинии, но пък никой невротик не им мели на главата и могат да си правят каквото си искат. Като живеят постоянно с единия родител другият, дейният с кариерата и парите, нацаква ежемесечно яка издръжка и фикусът разцъфтява. После майката си хапе задните части и нищо не може да направи. На тази възраст тук даже не са длъжни да ходят да я виждат. Говоря за деца, които само преди 5-10 години са живели основно с нея, а някои даже са избрали да останат при нея след развода.  Интересно е, че се научават и да пазаруват и да си готвят и чай да си правят, че и да се перат.

# 449
Че кой би избрал да живее с истеричен надзирател?
За теб фикус, за тях - избор. Майката може да се хапе където се стига, и където не се.

Общи условия

Активация на акаунт