АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 2

• 21 116
  • 505
  •   1
Отговори
# 195
Днес въведох банана, само намачкан с вилица и като го разбъркаш, то си става на много рядка каша имаше и малки бучици вътре, но това не пречеше. Малката изяде половин банан. Simple Smile

# 196
Днес въведох банана, само намачкан с вилица и като го разбъркаш, то си става на много рядка каша имаше и малки бучици вътре, но това не пречеше. Малката изяде половин банан. Simple Smile
За първи път и половин банан? Сз съм доста страхлива - по лъжичка, две първият път!

# 197
До момента е нямала проблем, не мисля, че от плодове и зеленчуци може да получи алергия. Педиатърът ми предложи, даже да взема комбинирано плодово пюре, за да въведа по-бързо плодовете, но аз не съм се разбързала. Иначе първите зеленчуци също ги давах по 2-3 лъжички.

# 198
Момичета, как дадохте първия банан? Днес бях на 1 лекция, акушерата каза да го намачкам с вилица. Обаче се чудя, защото Мая яде пюретата, само ако не са много гъсти. А банана да го разредя ли с нещо?

Аз го мачкам фино с вилицата, както и почти всичко- авокадо, броколи, карфиол и т.н. Не го разреждам. Пробвай дали ще го хареса. Аз само веднъж дадох пюриран и се теглеше като лига.

# 199
  • София
Аз пасирам лекичко банана. Става доста лигав, но остават и малки частички, които за бебето не са проблем. Напоследък го смесвам с настъргана ябълка, днес мисля някакъв друг плод да въведа.

# 200
Момичета, къде слагате бебетата когато ги храните, като все още не са стабилни седнали? Ние се храним още на шезлонга в полуседнало/легнало положение, но ми е неудобно. С едната ръка придържам бебето да е в по-седнала позиция и да не се килне на една страна и да изпадне от шезлонга, а с другата и давам да хапва.

# 201
Моята дъщеричка седи самичка от скоро и я слагам на столчето за хранене с една малка възглавничка, защото табличката и идва малко далеч, а не се регулира. Мисля, че дори и да не седи стабилно детето, вече може да седи за кратко с помощ в столчето. Струва ми се по-безопасно от шезлонг.

# 202
Мислех, че са пиле и пуйка, но погледнах етикетите и видях, че съдържанието е: 55 % месо, останалото е вода и царевично нишесте..
Кое е това пюре със 100 процента?

# 203
Момичета, къде слагате бебетата когато ги храните, като все още не са стабилни седнали? Ние се храним още на шезлонга в полуседнало/легнало положение, но ми е неудобно. С едната ръка придържам бебето да е в по-седнала позиция и да не се килне на една страна и да изпадне от шезлонга, а с другата и давам да хапва.
И Изабела стои сама,може и час да откара в кошарата,когато си играе без да се кюлне.Аз нея,когато започнах да я захранвам я слагах в столчето за кола.Сега си яде в стола за хранене,но при всички положения в стола за кола,ще ти е по-изправена от колкото в шезлонга.

# 204
Моето момиче още има забрана за истинско сядане от ортопеда, затова е в столчето за хранене, като регулирам облегалката на полегната позиция. Така правя за пюренцата. Иначе млякото още си й го давам гушната в мен, за да си я душкам и цункам по главицата и да се гледаме и закачаме Simple Smile

# 205
Кашите как се въвеждат? Пак ли по 2-3 лъжички и постепенно увеличаваме или приготвям дозата както пише на опаковката и я давам цялата?

# 206
Ето и нашият режим
5:30 АМ около 100 мл
9 каша, редуваме на Слънчо кашите всички видове - но асорти не ни харесва. Напоследък взеха да ни омръзват и затова три лъжици каша, малко сок, пак три лъжици и така
12 пюре, редуваме плодово, зеленчуково, с месо, като със заешко най - много харесва
Към 16 кисело мляко с бисквитка, много му харесва, добре че е млякото, бисквитите бяха само първият път без глутен от там на после с глутен все пак само един процент от населението на света има непоносимост към него
Жълък не харесва, дави се даже като го усети, както и ако усети парченца в храната, даже и повръща, всичко трябва да е много гладко смляно
Вчера дадохме и суров бабан, с пасатора на каша
Към 19 яде млечна каша сладък сън
И към 21 ч пак АМ около 100
Последните два месеца наддава по около 200,300,гр
Храним се в столче за хранене много му харесва
Обръща се с лекота, пълзи само назад и от няколко дни стой и настрани
Минахме някаква дребна шарка, имахме и леко зачервено гърло с кашлица но зъб още нямаме
Общо взето ако му се яде даваме колкото поиска, ако не му харесва не насилваме
Януари сменихме коша за  новородено с другият

# 207
Момичета как увеличаване грамажа на порцията, през колко дни и колко давате на обедно хранене?
Ние сме още в началото на захранването с въведен картоф, морков и тиква. Давам 80мл. пюре. на обед.

# 208
Ние започнахме с 2-3 лъжички, на следващият ден 40-50 гр., после 100, 125 и сега сме на 160гр. Тя си изяжда всичко, така че и меря грамажа. Към края започва да яде по-бавно и не проявявя особен интерес, така разбирам че се е нахранила. От 2 дни спрях да я кърмя на обяд, като си изяде пюрето и давам с лъжичка около 20мл. вода, по-голямата част май изтича в лигавника, но колкото толкова. Simple Smile Към 14-15ч. я кърмя и към 16-17 плодово пюре или половин банан, днес мисля да и дам оризова каша с плодово пюре. През останалото време се кърмим.

# 209
megisch  защо даваш с лъжичка вода?
Аз от вчера давам вода с шише, тя дъвче биберона и капките пак се изливат в устичката. През целия ден ли предлагате вода на кърмените бебета или само след пюре. И защо да се дава вода, като кърмата 90% е вода?

Общи условия

Активация на акаунт