АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 2

• 21 145
  • 505
  •   1
Отговори
# 285
Лошо новини днес, цикълът ми се появи осем месеца и половина след раждането Sad Надявах се на поне още няколко месеца без..

# 286
И аз се чудя кога ще ме споходи това щастие Grinning Не, че си умирам от желание пак да ме боли корема и да съм като пребита, ама предполагам, че ще се отрази добре на хормоналния фон в организма.

# 287
Veggie, колко често кърмиш? Чудя се дали зависи от това. Аз кърмя само 3-пъти и то само през деня. Та си мисля, че и мен скоро ще ме споходи.

# 288
Предимно нощем кърмя, нямаме режим. През деня има заместени закуска, обяд и следобедна закуска и почти не търси мляко. Спи два-три пъти денем и тогава давам малко, помага му да заспи бързо.
Дано при вас не се завърне, поне още няколко месеца Simple Smile

# 289
Предимно нощем кърмя, нямаме режим. През деня има заместени закуска, обяд и следобедна закуска и почти не търси мляко. Спи два-три пъти денем и тогава давам малко, помага му да заспи бързо.
Дано при вас не се завърне, поне още няколко месеца Simple Smile
И при нас е така с кърменето. През деня е на твърда храна, а вечер за приспиване е на кърма. През нощта се събужда по 1000 пъти и се успокоява само на гърдата (истински мъж Joy). Старая се през деня да се изцеждам поне един път, че след обяд почвам да усещам напрежение. Забелязвам обаче, че усещането за препълване на гърдите е все по-рядко и на по-големи интервали (например сутрин ако го кърмя към 6-6:30 след това се цедя чак към 14 часа и усещам леко напрежение).
Все пак идването на цикъла не означава, че кърмата спира. Моя приятелка която кърмеше активно и захрани след 6-тив месец ми каза, че това щастие я е споходило на 6-7мия месец. Продължи да си кърми до 1 г и 3 мес.
Чела съм, че е възможно обаче около периода на менструацията кърмата леко да намалее и дори да промени вкуса си.

# 290
Аз не се притеснявам че ще спре, знам, че количеството се регулира спрямо детето. Simple Smile Още слагам от текстилните подплънки в сутиена, защото въпреки че гърдите са меки, явно са пълни и понякога стават петна.

И моя човек се буди по 100 пъти нощем и направо не знам докога ще е така, снощи сигурно съм спала 2 часа само, чудя се спя ли изобщо или само слагам главата на тази възглавница. Зъби го мъчат, а и газове, приплаква цяла нощ..

# 291
  • Пловдив
Въпроса не беше към мен, но да се включа, че аз съм от най-големите късметлийки и моят цикъл се появи още на втория месец след раждането. Кърмя си и не е имало никакви проблеми от тази гледна точка ☺

# 292
Да, така е количеството на кърмата се регулира спрямо детето, а кога ще се появи цикълът явно е до организъм и зависи от хормоните.
Ние вечер правим много голяма пауза 11-13 ч. и гърдите ми също бяха препълнени сутрин, но за наколко дни се регулираха. Даже се чудя през деня как имам още кърма. Кърмя сутрин и вечер и още 1 път около 14-15ч. Разбира се има понякога инцидентни случай, ако яде много малко пюре на обяд или се събуди през нощта и не може да заспи, но това се случва рядко. Като в момента например, от 4-5 дни през нощта се събужда много често, възможно е да я мъчат зъби.

# 293
Съвсем бях забравила за този цикъл, та тук се подсетих. 😂 Искрено се надявам да избутам още някой друг месец без, хич не ми липсва. Имаме изместени три хранения, но почти всеки ден малчо си проси и по малко цокане през деня. Веднъж дневно се цедя, но да, определено липсва онова напрежение в гърдите от предходните месеци. При нас е същата история - будене по 100 пъти нощем и заспиване само с цокане. Вече ми се сливат много нещата, не знам кога сме ставали, колко сме спали... Надявам се скоро да отмине този период и всички да се насладим на един хубав и дълъг нощен сън.

# 294
  • Пловдив
Честит Великден, мамита! Animal Hatching Chick
С настъпване на все по-топлото време започна да се появява проблемът с комарите и бубите. Давайте идеи за козметика, ама не бочко - че лично за нас нищо не прави. Rolling Eyes

# 295
  • Благоевград
Честит Великден, мамита! Animal Hatching Chick
С настъпване на все по-топлото време започна да се появява проблемът с комарите и бубите. Давайте идеи за козметика, ама не бочко - че лично за нас нищо не прави. Rolling Eyes

Педиатърката миналото лято като малката беше новородено ни изписа "Занзи Бимби спрей против насекоми". Мисля да го ползвам и тази година.

# 296
Момичета, по колко мл.пюре изяждат мъниците на обед и има ли ориентировъчно количество за тази възраст?

# 297
Малкият хапва 190 гр за обяд, мялкото пюре от 125 гр не му стига вече.

# 298
  • София
Моето дете е много лакомо и изяжда по 200 гр пюре, а в повечето случаи и половин филия хляб.

# 299
  • Варна
Моя човек също е много ящен. Докато му пасирах гладко храната, е стигал до 250гр и плачеше за още. Сега откакто му я мачкам си липи как се наяжда по-бързо и изяжда около 200гр.

Общи условия

Активация на акаунт