Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 дек. 2019, 16:26 ч.

Емоционален манипулатор

 • 14 026
 • 385
 •   1
Отговори
 • Мнения: 23
Здравейте, има ли сред вас момичета, които са имали връзка с емоционален манипулатор/социопат? Моя близка наскоро приключи дълга връзка, сподели ми, че момчето имало такъв профил. Не може да ми даде конкретна ситуация или случка, но твърди, че трябва да живееш с него, за да го видиш. Искам да я разбера, защото виждам, че го изживява, но не съм се сблъсквала с такъв тип човек. Как е правилно да се подходи в такава ситуация спрямо “пострадалия”?

# 1
 • София
 • Мнения: 10 883
Да не й казваш, че просто са се разминали, че не са се адаптирали един към друг, че прекалено много анализира, издребнява и сигурно си въобразява някои неща и човекът надали ги е направил нарочно, все пак са дребни неща, които хората обикновено не правят нарочно.
Общо взето, всичко, което вероятно е чула от подобен човек. Няма нужда околните да го повтарят, наливайки масло в огъня.

# 2
 • Мнения: 699
Тя е осъзнала. Не и трябва помощ. Напуснала го е.

Има такива хора - манипулатори и психопати. Живеят сред нас. Имала съм и отношения с такъв човек. Като си отвориш очите изведнъж за всичко, мислиш, че повреме на отношенията си бил под хипноза.

Пийте хубаво вино, яжте хубава храна. Пуснете си хубава музика. Нека ти разкаже всичко. И после ще продължи напред.

# 3
 • Мнения: 743
А ти защо й се бъркаш, като тя не желае да споделя?

# 4
 • Мнения: 10 314
Достатъчно е да чуваш” какво ти казва, ако изобщо има желание да ти разкрива преживяванията си. Ти какво точно се опитваш да направиш с пострадалата?

# 5
 • Мнения: 8 126
Щом се е разделила, значи навреме се е отървала. Това й повтаряй и я насърчавай да излиза по-често и да не го мисли въобше, а да се радва.

# 6
 • Мнения: 2 462
Тази приятелка му е видяла "профила", обаче и един пример не може да ти каже. Малко нереално ми се вижда.

Твоята реакция към "пострадалия" трябва да е като към приятелка, която се е разделила с кофти гадже.

# 7
 • Мнения: 23
Опитвам се да я подлрепя и да я изкарам от тях. Замислям се, съжалявам, че го казвам, знам че не е правилно, но дали не се е заблудила, защото получава паник атаки (звъни ми като не се чувств добре и плаче, ходи и на психолог) и в момента да е по-чувствителна, да е очаквала подкрепа, която не е получила, знам ли... Познавам момчето макар и бегло и ми изглежда...нормален. За това търся мнение на хора, които по един или друг начин са минали през това.

# 8
 • София
 • Мнения: 10 883
дали не се е заблудила,
Познавам момчето макар и бегло и ми изглежда...нормален.
Тъпичко. Всички психари за външните хора са мушици и на 4 очи са отвратителни и тормозещи. Недей я тормози и ти.

# 9
 • Мнения: 16 115
Да се е заблудила? За какво? "Теста" дали даден човек е Твоят човек, е супер елементарен... С него трябва да ти е добре, спокойно, щастливо, весело, забавно.... Ако се чувстваш зле /гадно /необичана /лъгана /неоценена /тъжна /манипулирана, значи тоя човек не става, не и за теб. Има ли "борба за връзката", това НЕ е връзка, а бойно поле. А то е Несъвместимо с взаимни човешки отношения.

# 10
 • Мнения: 10 314
дали не се е заблудила,
Познавам момчето макар и бегло и ми изглежда...нормален.
Тъпичко. Всички психари за външните хора са мушици и на 4 очи са отвратителни и тормозещи. Недей я тормози и ти.

Нали? Чак се чудя кой от двата цитата звучи по-психарски.
Елора, възлагаш големи очаквания на читателите. Покани го на среща и го разчепкай личностово, най-добре.

# 11
 • Мнения: 2 462
дали не се е заблудила, защото получава паник атаки (звъни ми като не се чувств добре и плаче, ходи и на психолог)

Познавам момчето макар и бегло и ми изглежда...нормален.

Продължава да ми намирисва темата ти на куп неистини. Хем не го познаваш добре това момиче, хем тя ти звъни като получи паник атаки като на най-близък. Хем това момиче получава паник атаки, хем не се чувства като при паник атака, ами плаче като при отчаяние, което в паник атаките не се случва.

И накрая объркал се е ... Дам, объркал се е, че ти се е доверил. Не си му приятел и не трябва да ти звъни. Освен, че бъркаш много диагнозите, дори и симптомите на диагнозите, не си и на страната на това момиче.

Фалшива приятелка си Елинор и най-доброто, което можеш да направиш е да се махнеш от живота на това момиче. Тя няма нужда от повече фалшиви приятели, ако е тя.

# 12
 • София
 • Мнения: 3 293
Ще й помогнеш, ако не чекнеш темата. Не я натискай да ти дава примери. Просто я изслушай, ако иска да сподели. И й вярвай, не се съмнявай в думите й. За емоционалните манипулатори е характерно да изглеждат симпатяги в очите на всички извън дома им, но какво се случва в дома им знаят само те и жертвата.
Искаш мнение от някой, преживял връзка с емоционален манипулатор? Бившият ми мъж е емоционален манипулатор. Само аз си знам какъв ад беше да живея с  него и не изпитвам необходимост да убеждавам никого. Още по-малко приятелки, които се съмняват в думите ми.  Вече се отказах , че някога някой от познатите ни ще ми повярва. В техните очи аз съм гадната кучка, която напусна горкото добро момче. Не им се сърдя, защото той се прикрива много добре. И аз му се вързах в началото. Бях лудо влюбена в него. Оплете ме в мрежите си и чак когато забременях показа истинската си същност. Ако преди бременността ми някой ми беше казал нещо против него, щях да го защитавам до смърт. Накрая се стигна до там, че трябваше да се спася при родителите ми с новороденото бебе, защото миличкият татко вече взе да го избива и на физическа агресия. Но в реала това не го споделям на никого от общите ни познати, за да си спестя погледите от типа "тази какви ги дрънка".

# 13
 • Мнения: 193
Социопат, не означава ненормален. Това е човек с асоциално поведение, трудно изпитващ по- дълбоки емоции, показва повърхностни такива, липсва му емпатия, често лъже и манипуира с определена цел. С такъв човек се чувстваш като във филм, общо взето и постоянно си задаваш въпроса; Какво не е наред?! ...

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 22:42 от Bonbone

# 14
 • София
 • Мнения: 10 883
Темата в пързалка. Напълно възможно пусната от такъв човек. Не се хабете. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт