Емоционален манипулатор

• 22 458
  • 412
  •   1
Отговори
# 120
Да, друго, което е характерно е - опит за контрол на всеки аспект от живота на жертвата и селективна памет. Те унижават, за да се почувстват силни, но после са: Кой, аз ли, няма такова нещо. Объркала си се.

# 121
То животът ще свърши, докато се озъртате за патологии, социопати, и се чудите дали да вярвате или да не вярвате, че не всички са като бившите с отклонения.

# 122
То животът ще свърши, докато се озъртате за патологии, социопати, и се чудите дали да вярвате или да не вярвате, че не всички са като бившите с отклонения.
Joy !!!
За бившите не съм сигурна, но аз определено вече съм с диагноза.  Grinning

# 123
Дренка, тук се споделят сходни истории.
Ти, какво предлагаш? 🙂

# 124
Тя е осъзнала. Не и трябва помощ. Напуснала го е.

Има такива хора - манипулатори и психопати. Живеят сред нас. Имала съм и отношения с такъв човек. Като си отвориш очите изведнъж за всичко, мислиш, че повреме на отношенията си бил под хипноза.

Пийте хубаво вино, яжте хубава храна. Пуснете си хубава музика. Нека ти разкаже всичко. И после ще продължи напред.
Бих добавила като термин - нарцисисти. ( не, това не са онези, които се гледат в езерото и цъкат колко са красиви) Също доста срещано като проблем в днешно време. В по-голямата си част са мъже, по-рядко жени. Щом жената го е напуснала няма какво да се направи повече. Ако не се чувства добре може да поработи върху самооценката си, защото това всъщност е нещото, което най-много страда от една такава връзка. Често хората измъкнали се от влиянието на нарцисисти не знаят "кои са" след това.

# 125
Като ви чета, не останаха нормални. Какво  се хабите? Simple Smile Когато човек се позовава на опита си, и вярва на себе си, вместо на другите, ровейки за признаци и симптоми, не би било толкова драматично миналото, та чак пренесено в сегашното.

# 126
  • София
Ти пък е време да престанеш, Дренке. Нова година, нов късмет. Какво само критикуваш хората що писали, що коментирали, колко са те зле. Аман.

# 127
Де да знам,  прекаляваш със специализираната литература ли, ама толкоз да се взираш в психопатологиите на хората, даже там, дето ги няма, и да се фокусираш върху петносването на личността, когато иде реч за проблеми на отношенията...

Последна редакция: пт, 03 яну 2020, 18:20 от Дренка

# 128
Психопатологиите на хората са толкова разпространени, че е хубаво да се разпознават и разграничават от нормалните, човешки недостатъци, както и да не се мълчи по-въпроса.
Много хора се чудят от'де идват проблемите в отношенията им при цялото им старание и отдаденост, а то било от психопатологията на партньора им, което колкото по-рано разберат, за да се отърват - толкова по-добре. Simple Smile

# 129
Дренче, Дренче, в грешната тема пускаш газове, Дренче. Ако това са твоите мечти за смачката и обезверена жертва ... ще го кажа грубичко, но ясничко: при лош секс сменяме мъжа, не отказваме секса Wink

# 130
  • София
Де да знам,  прекаляваш със специализираната литература ли, ама толкоз да се взираш в психопатологиите на хората, даже там, дето ги няма, и да се фокусираш върху петносването на личността, когато иде реч за проблеми на отношенията...
Интересно ми е, честно казано. А много често патологиите на даден човек са в основата на кофти отношенията. Да, другият играе своята роля, участвайки и стоейки, за да се получи "и двамата имат вина", но е ясно кой е катализаторът.

Аз не петносвам никого, някои са си петносани по рождение.

# 131
Човек става ли социопат под влияние на друг социопат ?
Също ми е интересно ако някой се държи като нарцис или емоционален манипулатор възможно ли е след време да осъзнае, че поведението му е грешно и да се поправи?

Възможно ли е под натиск на средата някой да показва нарцистични черти, за да заблуди и да изглежда силен и мачкаш другите, за да не го мачкат там? Имала съм колега, който показваше тези черти в работна обстановка, но извън тази среда беше мил и добър човек.

# 132
Задаваш грешни въпроси.

# 133
Според мен всеки малко или много се държи по-различно в работна среда.

# 134
Дренче, Дренче, в грешната тема пускаш газове, Дренче. Ако това са твоите мечти за смачката и обезверена жертва ... ще го кажа грубичко, но ясничко: при лош секс сменяме мъжа, не отказваме секса Wink

Жертви, мечти, секс? Какво кво точно искаш да кажеш, и защо към мен се обръщаш?
Catcher, много зе да ти стяга рамката, ама сили трябват, да я поразчупиш.
Wink

Общи условия

Активация на акаунт