Емоционален манипулатор

• 22 434
  • 412
  •   1
Отговори
# 210
Аз имам много близка жена с подобни отклонения.
Ако на някой му трябва пример, че съществуват и подобни жени.
Не разбирам, защо от тема, в която всеки си разказва лична история, непременно идва мъж или някоя, която винаги е на въпреки, да убеждава колко големи гадини сме жените.
Аз говоря от личен опит. За човек, с който съм имала отношения.
С жената не съм живяла, за да разкажа конкретни факти, но и тя спада към подобни типажи.
Сега по-правдободобно ли звучи😉

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 22:12 от Judit Becker

# 211
  • София
С риск да ме награцате, ама как почти всички страдате от паник атаки?
Модерно ли е, признак за емоционална "възвишеност" ли е? newsm78
Едно време, признак на изтънченост са били припадъците при по- силно вълнение, поради което дамите са си носели шишенца с амоняк за освестване.
Що не пробвате и вие?

# 212
Модно е. Според мен. Така се получава съчувствие и внимание, издигат се до статус на безпомощни жертви, страдалчици. И не са паник атаки в повечето случаи, а пристъпи на тревожност.

# 213
Да, тревожно разтройство му се казва.
Ако живееш в постоянен стрес и на работа, и вкъщи се случва.
В подобен период отслабнах рязко. Не съм припадала, но пък се чувствах зле психически.

# 214
Айде сега разяснете що е то паник атаки?

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 23:20 от anonymiss

# 215
Не знам кое е модерно, но не е никак забавно да привличаш внимание така. Едно е тревожност, ПА при мен бяха ад - тялото ми имитираше симптоми на задух, развих страх от задавяне и алергии. Отслабвах по килограм на ден, отделно ми поставиха погрешна диагноза анорексия. Нашите вече мислеха, че си отивам. Не можех да излизам, да се храня, да пия вода. Или спях, или бях в криза.
Никой не чуваше какво точно изпитвам, лекарите искат само да изпишат хапчета. Аз се справих без лекарства, без терапия, с безумната подкрепа на близките ми и ММ.
The Catcher in the Rye, аз се закачах, моля да ме извините. Знам, че много хора злоупотребяват с тези състояния. Имам наблюдения върху няколко случая в изминалите месеци.

# 216
  • София
Тайчо, радвам се, че си се оправила. Simple Smile

# 217
Твойто си е било ПА. Физически симптомите са що годе едни и същи. При ПА хване ли те може с дни да не пуска, нито да отслабва. При пристъпи на тревожност е провокирано от мисъл, ситуация, хора и ако стресът се премахне се намалява и тревожността. При ПА се губи връзка с реалността, с това кой си, коя си, жива ли си.

Ето тук е обяснено по-научному: https://www.healthline.com/health/panic-attack-vs-anxiety-attack#symptoms

# 218
Как точно го получаваше тоя инфаркт, че ми стана интересно? Някакви схващания ли имаше? Какво точно правеше, по време на този инфаркт? Grinning

Имам познати диагностицирани с паник атаки и това не е нещо с цел привличане на внимание. Случва се и когато няма хора около тях, някакъв страх до колкото разбрах, поради натрупан стрес. Иначе не съм и аз много наясно, ако може някой да обясни, защото чувам твърдения, че повечето хора имали паник атаки, но не знаели, че това са паник атаки. Малко ме съмнява това, но знае ли човек.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 22:25 от rainbow90

# 219
При мен се прояви деня след абсолветския ми бал, което беше абсурдно, защото бях безумно щастлива - наградиха ме за отличен успех, бизнесът ми вървеше, с приятелите ми се забавлявахме, всичко вкъщи беше спокойно. Нямаше никаква видима причина. Легнах си започна да ми става трудно да преглътна, до половин час не можех да дишам на път за Пирогов.
Между другото, случва се да има симптоми на инфаркт (чела съм много по темата, на мен само веднъж ми се случи, но вече знаех какво е) и при изледвания няма признаци на заболяване.

# 220
Рейнбоу, държеше се за гърдите и от време на време се сещаше, че може да му се "схване" крака или гърба. Импровизираше като цяло. Беше гарнирано и със сълзи (от яд, че не се връзвам най-вероятно). Flushed

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 22:30 от anonymiss

# 221
  • София
Тц, при паник атаките има усещане за изскачане на сърцето, но шри инфаркт болката е непоносима, нямаш време да се оплакваш и да обвиняваш другите, че са ти докарали инфаркт.
Същите филми много хора сме ги гледали.

# 222
А, ясно, играл е театър. На мен ми стана интересно, защото един ме лъжеше по подобен начин, че има паник атаки и аз му вярвах, защото не знаех какво това. В последствие се оказа, че е хистеричен припадък. То не е едно вече.

Цитатът го няма вече.

# 223
Паник атаките са сериозно нещо. Те са неистов, неописуем страх и чувството, че умираш. Тревожните пристъпи са на нещо, което се е задействало в следствие на ситуация на уплах в миналото.

Например, ако като малък са ти казвали, че нищо не става от тебе всеки път като си донесъл двойка вкъщи, като пораснеш голям в ситуации, където трябва да ти пишат оценка или да ти оценят възможностите ще се притесняваш мноого, а ако получиш лоша оценка ще изпаднеш в пристъп на тревожност.

Паник атака е (истински случай) ако бременността ти протече добре и чак при раждането се види, че на детето му липсва горната устна и ти това го видиш. Това е такъв шок и ужас, че жената със седмици не знаеше къде се намира.

# 224
Да имаш паник атаки или т.нар. тревожно разстройство е често срещано състояние при по-чувствителни хора, хора с някаква травма и т.н.

За съжаление нарциси, психопати и т.н., от по-хистрионния спектър, обичат да спекулират, че и те са болни от това, за да получават внимание и да става "на тяхната".

Има все пак някаква разлика.

Иначеее, за жените психопати, разбира се, че има и такива. Просто темата не е за тях. Но един от най-лошите хора, които познавам, и който според мен е доказан психопат, то това е именно жена!

Общи условия

Активация на акаунт