СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 8

• 32 740
  • 772
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте момичета!
Надявам се да ме приемете в вашите редове и аз съм майка на 7-класник
Аз имам много въпроси за кандидатстване...

Как се прави подреждане...
ако бала не ни стигна за 1,2,3 желание, то 4-тото ли да се смята за 1-то желание?
И мноооого други. Ако има накаква "литература" за да намеря тези отговори - да ми препоръчате..

Благодаря!

# 526
Системата класира ученика на най-високото място ( желание) от заявлението, за което му стига балът.
И да допълня нещо по своя инициатива. Ученик с по-нисък бал, не може да измести ученик с по-висок такъв, , независимо от това, че този с по-нисък бал е посочил паралелката като първо желание, а този с по-високия бал - примерно като пето.

# 527
  • София
Здравейте момичета!
Надявам се да ме приемете в вашите редове и аз съм майка на 7-класник
Аз имам много въпроси за кандидатстване...

Как се прави подреждане...
ако бала не ни стигна за 1,2,3 желание, то 4-тото ли да се смята за 1-то желание?
И мноооого други. Ако има накаква "литература" за да намеря тези отговори - да ми препоръчате..

Благодаря!
Добре дошла сред нас! Литература не знам дали има, по - скоро чети тук и погледни последните теми на предходния випуск седмокласници, където точно това е най - обсъжданата тема в майските и юнските им теми. Едно обаче е ясно и трябва да знаеш - подреждат се желанията наистина според най - голямото такова и другите във низходящ ред. За да отговоря на въпроса ти - ако не ви приемат по 1, 2 или 3 желание, да, ще бъдете приети по 4, защото за там ви стига бала. На практика това ще бъде евентуалния сценарий за вас на първо класиране. Оттам нататък на второ класиране може да мърдате напред, но не и назад. Т.е. риск няма. Рискът идва на 3 и 4 класиране. Дано съм го обяснила коректно, но и другите момичета са много компетентни и могат да помогнат. Затова се казва, че подредбата на желанията е много важна.

# 528
  • у дома
Добпе дошла атново! Аз те помтя от предучилищната и 1 клас,после се загуби...нали не бъркам и ви пращах престилка за рисуване-май бяхте в такава паралелка?
На въпроса-при по нисък бал просто се пишат повече желание от по-желано към по-нежерано и комп определя  къде стига бала.

# 529
Моят по БЕЛ е твърдо шест, но пък точно тази оценка няма да му трябва при кандидатстване. По математика допусна една петица. Основно наблягам на математиката. За разсейко като моя, това ще се окаже по-трудния изпит. По БЕЛ правят страшно много подобни на НВО тестове в училище и не го мисля особено. Всяка седмица правят и преразкази. Учителката им се е амбицирала да ги подготви максимално добре.

# 530
Къде не влиза бел? Не влиза ли поне веднъж?

# 531
Къде не влиза бел? Не влиза ли поне веднъж?

За паралелките, които той иска не влиза училищната оценка по БЕЛ. Резултатът от НВО по БЕЛ влиза.

# 532
Отивам да гледам паралелки ...не ми е правило впечатление да има такива, ама явно  са магнит за момчета Joy

# 533
  • София
Очаква се да е лесно НВО по математика, по информация от преподавател.

Аз на мястото на преподавателите не бих си позволявала такива изказвания. Те нямат никаква информация в повече от нас, така че очакванията им могат да са само на база личните им прогнози, а те са достоверни точно толкова, колкото и нашите прогнози тук.

# 534
  • София
Медиите надушиха, още преди да сме пуснали съобщение за исканата промяна в НВО по МАТ:

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/roditeli-iskat-promiana-na … edmi-klas-2207331

Браво на Дарик, много са бързи!

Последна редакция: нд, 19 яну 2020, 15:20 от jam

# 535
... Лошото е, че сам разбра, че за МГ в балообразуването не влизала оценката по БЕЛ (миналата година) и не му пука вече ..Аз криех тази инфо от него..
AIR, Коя е тази МГ, в която не участва НВО по БЕЛ в балообразуването? Аз не знам такава. Още повече, че всички гимназии с прием след 7-ми клас формират бал по една от схемите, посочени в НАРЕДБА № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в учи … щното образование (вижте по-специално чл. 57 в нея).
Ще споделя впечатленията си "отвътре" (СМГ): при положение, че болшинството кандидати при нас са много добре подготвени по математика и оценките им на НВО по математика са близки до максималните, оказва се, че решаващо за приема им е оценката на НВО по БЕЛ, макар и тя да участва само веднъж в балообразуването. Парадоксално, но факт!

# 536
Май става въпрос за оценката от свидетелството по бел, а не от нво бел. Поне аз така го разбрах.

# 537
  • София
Говорите за завишени оценки по предметите, но в нашето училище вече два пъти казаха на родителска среща, че преди изпитите учителите по съответния предмет трябва да "предположат" каква оценка / колко точки ще изкара всеки ученик и разликата с реалния резултат не трябвало да бъде голяма (забравих колко точно е допустимо).
Това дали е директорско решение? Сигурно, иначе няма как се да завишават оценки масово.

# 538
Много ми липсва хилещ се бутон в мамата.

# 539
  • Някъде в Европа...
... Лошото е, че сам разбра, че за МГ в балообразуването не влизала оценката по БЕЛ (миналата година) и не му пука вече ..Аз криех тази инфо от него..
AIR, Коя е тази МГ, в която не участва НВО по БЕЛ в балообразуването? Аз не знам такава.
Не сте ме разбрал..В контекста на целия пост говоря за срочните оценки по БЕЛ и МАТ. Имам впредвид, че в балообразуването не влиза оценката по БЕЛ от седми клас от свидетелството, а не НВО по БЕЛ. В МГ - В. Търново от свидетелството се вземат оценки по МАТ и ИТ (+ 3 НВО Мат; +1 НВО БЕЛ) и затова синковецът много-много не се вживява каква оценка ще има по БЕЛ в училище, в свидетелството. Иначе ходи на школа по БЕЛ.
П.С. редактирам си предния пост и добавям "от свидетелството", за да е напълно ясно 😉

Последна редакция: нд, 19 яну 2020, 16:04 от AIR

Общи условия

Активация на акаунт