СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 8

• 33 272
  • 772
  •   1
Отговори
# 465
Моят утре е на ПИ по математика. Ще видим какво ще дадат, после ще кача и теста в групата. В училище са взели първите 3-4 урока от геометрията. Това, по негови думи, аз още не съм оглеждала какво в крайна сметка се включва в тези уроци и какво той е схванал.
В един от тестовете, които решава вкъщи преди седмица, имаше задача от ъглополовящи. Още не бяха я учили и аз му обясних за какво става въпрос, за да може да си реши задачата.

# 466

По  принцип проверката се заплаща-две проверени работи са 1 лекторски час,но си зависи и от директора.

[/quote]

Е, сега вече всичко си идва на мястото.

# 467
Винаги крушката си има опашка...

# 468
  • София

По  принцип проверката се заплаща-две проверени работи са 1 лекторски час,но си зависи и от директора.

Е, сега вече всичко си идва на мястото.
[/quote]
Нашата учителка по БЕЛ пък не позволи на деца изявили желание да се явят на БЕЛ или поне ги посъветва да не го правят. Отделно теста е бил доста труден като за първи кръг и съответно броят класирали се деца е нисък, което ако има и субсидиране за брой явили се отново няма смисъл.

# 469
Търся отзиви за подготовката за матурите по БЕЛ в учебен център "Милениум". Всички мнения, както и препоръка за преподавател бих оценила!

# 470
  • у дома...
В училището на Ангелина всеки петък след часовете, по инициатива на учителката им по БЕЛ, остава по час и половина - два и решават тестове по едно помагало за НВО. Отделно от това, госпожата им дава и допълнителни преразкази и тези. И, може би заради това, щерката в момента грам не се притеснява за НВО-то по БЕЛ. Чисто психически е спокойна, но тя обича да пише. А и на база резултатите на випуска преди нея при същата учителка, децата, които не бяха ходили на допълнителни уроци, изкараха по-добри резултати от тези, които ходиха на частни уроци.

# 471
  • sofia
По принцип ходенето на курсове не е панацея, но зависи от конкретните цели - за едни деца добри резултати са 80 точки, за други са 97 точки, защото толкова им трябват за желаното училище. Иначе за мен всичко над 75 точки са добри резултати при тази хаотична образователна система и работа под стрес на НВО.

# 472
Знам какви са критериите на нашата учителка по ИИ-“ Не ми харесва, не е в мой стил”.
Точка.
Хаха. Това ми напомни как преди две години на заданието да рисуват планина учителката беше захвърлила всички работи на децата с думите - "нищо не става от вас", и им нашляпа двойки на целия клас. Децата бяха разстроени, все пак още бяха силно чувствителни, сега вече обръгнаха Simple Smile И като наскачаха родителите, та родителска среща с нас, с учителката и директора...на мармалад я направиха по-устатите майки, че тя се разрева. Което още повече ѝ утежни положението , беше обявена за емоционално нестабилна...пълен ужас беше тази родителска среща.
Тогава му показах и разказах на Митко за "Черният квадрат" на Малевич и приключи с притесненията Smiley

# 473
Дикси, как хубаво ми даваш идея да го покажа на Моника! Не бях се сетила.
А колко малко им трябва на децата, за да им поникнат крила. Една похвала,  една добра дума за кураж...
Дефицитна стока е това ..

# 474
  • гр.София
А "нашият" учител по рисуване им пише шестици на килограм-само защото изобщо рисуват. Докато рисуват им е разрешил да си говорят и слушат музика .

# 475
  • София
А "нашият" учител по рисуване им пише шестици на килограм-само защото изобщо рисуват. Докато рисуват им е разрешил да си говорят и слушат музика .
И нашия така, та и да не рисуват, пак. Кара ги за Коледа и Великден да правят големи картини за някаква организирана, благотворителна изложба и това е.

# 476
  • sofia
  Ами да, за изкуството трябва и атмосфера и освободен дух!😀

# 477
На ПИ раздават ли листи с формулите?

И при нашите часовете по рисуване протичат лежерно. Почти винаги рисуват каквото си искат. Дребният е насъбрал сигурно 7 шестици, не че е кой знае какъв художник, но рисува с голям ентусиазъм и се получават много интересни рисунки. Наборът пък е с две леви ръце и пълна липса на умения точно в тази област, но понеже все пак успява да надраца нещо, получава също шестици.

# 478
  • София
При нас класната е по рисуване. Много симпатична жена. До миналата година рисуваха, учеха техники, организираха училищна изложба в един софийски музей.
Тази година обаче ги е оставила без особени ангажименти по предмета. Май често ползват часовете за да си говорят за дисциплина. Но аз лично нямам възражения.

# 479
Формули по мат не даваха на пробните в смг учители.

Общи условия

Активация на акаунт