СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 8

• 32 718
  • 772
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Много ме озадачавате с тези легенди. Едно, че за първи път ги чувам, второ, че абсурд да са истина.

# 571
  • София
Аз си мисля, че най-голямото разминаване между НВО и училищните оценки се получава в математическите паралелки. Предполагам, че всички деца в СМГ са подготвени като да изкарат отлични оценки на НВО, а в същото време учителите трябва по някакъв начин да разграничат децата и пишат на някои и по-ниски оценки.
Е, защо да трябва да ги разграничават. Щом на НВО са изкарали точки 6, значи са за 6 и в СМГ, със сигурност там решават по-сложни задачи.
Ако искаха да ги разграничават, да си променят условията за прием и след 7 клас.

# 572
Реално не трябва, но ръководството надали ще възприеме шестици за цял набор. А и на контролни се дават доста по-трудни задачи. Разликите се получават така.

# 573
  • Някъде в Европа...
Добре де - НВО е един ден, доста преди края на срока..Приемаме, че добре подготвено дете по някаква причина изкарва малко точки..обаче има още почти 3 седмици до края на срока и то си затвърждава по-високата оценка в училище - получава се ясно разминаване между двете положения...Предполагам не са единици и случаите при по-посредствено представяне на НВО от по-посредствени ученици, изкуствено да се повишава успеха по дадения предмет, точно в тези 3 оставащи седмици до края на срока...

Последна редакция: нд, 19 яну 2020, 22:12 от AIR

# 574
Реално не трябва, но ръководството надали ще възприеме шестици за цял випуск. А и на контролни се дават доста по-трудни задачи. Разликите се получават така.
По друг предмет се случва и очевидно няма проблем. Защо ако всички са усвоили училищна математика, която не е кой знае колко много над издържаното далеч по-сложно омт в 4ти клас, да нямат 6? По иуч математика може и да нямат всички 6, но редовната математика е нещо очаквано всички да я могат.

# 575
Мария, вие си знаете какви контролни и класни дават на децата. Предполагам, че дори и в редовната математика се залагат някакви капани и надали задачите са с трудност НВО. Това се прави с цел отсяване.

# 576
Ако срочната оценка е неоснователно ниска /заради необективен учител например/, има ли как детето да се яви на повишаване пред комисия или някакъв друг вариант?

# 577
  • София
Ако срочната оценка е неоснователно ниска /заради необективен учител например/, има ли как детето да се яви на повишаване пред комисия или някакъв друг вариант?
Интересен въпрос, не знам дали има време да се случи това, преди да се завърти машината с кандидатстването.
Може обаче годишната оценка да не е средно аритметично на 1 и 2 срок. Миналата година детето ми имаше съответно 4 и 6 и годишната е 6 (в гимназията). Признавам бях изненадана от това.

# 578
Има предвиден вариант за промяна на годишна оценка.

# 579
  • София
Има предвиден вариант за промяна на годишна оценка.

Съжалявам, че питам тук, но няма опция за ЛС.
Четох по въпроса, но не ми стана ясно как реално се случва.
Как се организира в самото училище? Учителят участва ли по някакъв начин?
Как се определя сложността?

# 580
Учител, който си промени оценка на ученик, за да я напасне към НВО резултатите му си плюе на собствената система за оценяване.
НВО е като контролна в един ден, а учителят теоретично цяла година е тествал в различни формати, различни умения и материал.

# 581
  • София
Подписах петицията, но съм скептична, че нещо ще се промени като ги гледам какви са дървени глави в МОН. Но надеждата последна умира все пак.

# 582
  • София
Миналата година май също родителите подписваха нещо да се промени в последния момент и успяха. Но не съм следила кога и за какво е бил техния протест. Може и да имаме шанс.
Според мен ще е добре да върнат варианта с втора състезателна част от 5 задачи за който иска и първа задължителна за НВО.

# 583
  • софия
За телбоТирането на листовете за чернова. Тази година ще може ли да се отделят за по-лесно пренасяне или пак ще се борим? Признавам, че не съм чела указанията Relaxed

# 584
Звънче, тази година ще телбоТират и 4-токласниците, та какво остана за нашите деца.
Относно пряката зависимост НВО - годишна оценка и нашите учителки обяснили, че независимо от оценките през годината ако изкарат 90+т на НВО щели да им пишат 6.

Общи условия

Активация на акаунт