Анемия в 5-ти месец от бременността

• 1 976
  • 32
  •   1
Отговори
Здравейте! Както става ясно от заглавието, бременна съм в 5-я месец. Днес бях на лекар за ежемесечните прегледи и гинеколожката ми назначи кръвни изследвания и урина. Разбрахме се да ѝ пратя резултатите по Viber, след като ги видя ми написа, че имам анемия, но след празниците ще ми пуска изследвания каква точно анемия имам. Отделно утайката ми е висока, според нея било нормално от бременността. Излишно е да ви казвам каква паника ме хвана точно в този момент, вместо да се приготвяме за довечера. С първата си бременност не съм имала никакви такива проблеми и ми идва малко шоково. Реално, освен, че се задъхвам много лесно и получавам сърцебиене при по-интензивни движения, нямам други оплаквания. Продължавам да си повръщам по 2-3 пъти на ден, пия много вода, храня се мисля  нормално, като изключим може би факта, че откакто съм бременна месото ме отвращава и изобщо не съм в състояние да го ям. Качила съм около 3 кг от началото на бременността. Не знам дали тези неща имат някакво значение. Единственото ново е, че онзи ден ми се цепна болезнено ъгълчето на устата и кожата ми стана много суха, но го отдавах на времето. Ако някоя от вас е минала през нещо такова, моля само за съвет какво да променя в храненето си или не знам, като цяло, че докато минат тия празници да се видим с лекарката, може и да превъртя.

# 1
Предполагам,че от липсата на месо ,се е получил дефицита.Не е много нисък ,та не се притеснявай.

# 2
Спокойно! Посрещнете си новата година без стрес, нищо страшно няма. През бременността нивото на хемоглобина си е традиционно по-ниско. 100-110 са нормални стойности.
Не мога да повярвам, че лекар, при това гинеколог, не е наясно с това.
На ваше място бих потърсила второ мнение и бих сменила лекаря.

# 3
  • София
Нормални нива като за бременна жена. Купи си Билкова кръв.

# 4
Благодаря ви! Пожелавам на всички весело посрещане на Нова година, здраве, щастие, късмет и любов на вас и семействата ви 🙂

# 5
Хемоглобинът ти е много нисък и аг трябва на вземи мерки. Трябва да се изледва желязо и б12, за да се направи схема за прием и вдигане па нивата. (Взаимно свързани са всичките показатели).
А това, че е традиционно нисък  Хг се дължи на много компетентните лекари. Аз бях с Хг над 130, и почти т толкова излязох слен секциото. Стъпвай на ушите на аг да ти назначи лечение.

# 6
Не я плаши ,не е вярно това.Плюс това ,тя казва ,че и не вкусва месо.

# 7
С кое я плаша? Казвам, че трябва да се вземат мерки, което е истина. Ако аг не обърне внимание, да отиде на хематолог.
В крайна сметка, преди да омаловажавате нещо, хванете прочетете.

Това, че не вкусва месо, не означава,  че не може да си набавя чрез витамини. За да набавя от тях обаче, аз написах още какво трябва да се изследва,  защото са взаимосвързани.

Освен това, дамата е едва в 5 месец, до 9 бебето ще дърпа от нея, с какви стойности ще се окаже накрая? Трябва си действия.

# 8
  • WonderLand
Започни да хапваш месо, зеленолистни, ядки, дроб. Не се панкьосвай излишно, а преразгледай храната си. Вземи си и Билкова кръв. Хубаво е, че АГ ще ти пусне допълнително изследвания, но има неща, които можеш и сама да направиш за да подобриш положението. Нормално е хемоглобина да падне по време на бременността, но трябва да се вземат мерки.

# 9
Според лекарите, в последния триместър често се случва да хемоглобинът да падне повече заради увеличения обем на кръвта(така ми обясни моя лекар). При теб, обаче, малко раничко е паднал до доста ниска стойност и е напълно възможно да се дължи и на неправилното хранене. Смята се, че по време на бременност е допустимо хемоглобинът са падне до около 115 и обикновено, при по-нисък изписват желязо. Предполагам, че лекарката ще ти назначи терапия.

При мен и двете бременности хемоглобинът падаше лека полека, но към 7ми-8ми месец вече ми изписваха желязо, когато стойността паднеше малко повече.

При теб, предполагам, че от една страна се дължи на самата бременност, а от друга-на неподходящо хранене и в комбинация се е получило драстично падане. Но, разбира се, само лекар може да каже дали има и някакъв друг проблем. Но не е страшно, с подходяща терапия ще овладеете положението. При мен, с прием на желязо, хемоглобинът се вдигаше за 2-3 седмици. И двата пъти го приемах до раждането за да се задържи стойността в норми.

# 10
Билковата кръв е много хубав продук и е натурален. Аз взимах и едни германски "сокчета -разтвори", също натурални към приема на желязо.

Но задължително трябва на се изследва и б12, защото при прием на желязо, б12 спада, а той е изключително важен за развитието на бебето. Можеш да погледнеш в интернет има доста информация относно влиянието на б12 и вит. От група Б през бременността. 

Разбира се, положението не е драматично, просто трябва действия.

# 11
Традиционно съм с нормален хемоглобин, дори към горната граница. Още като забременях гинекологът ме подготви, че ако видя ниски стойности да не се плаша и ако е над 100 е ок. Така и стана, въпреки че не съм си променяла храненето и хапвах достатъчно месо, се движеше около и малко под 110. Успоредно се следях и в болницата, в която раждах (не нарочно, но се оказа, че ако искам да родя там, трябва и да се следя), докторът ми и там каза същото.
Пих само някакви стандартни витамини за бременни, които изписваха на всички. Всичко мина добре, след раждането хемоглобинът ми се върна в предишните граници.

# 12
Започни да хапваш месо, зеленолистни, ядки, дроб. Не се панкьосвай излишно, а преразгледай храната си. Вземи си и Билкова кръв. Хубаво е, че АГ ще ти пусне допълнително изследвания, но има неща, които можеш и сама да направиш за да подобриш положението. Нормално е хемоглобина да падне по време на бременността, но трябва да се вземат мерки.
Не трябва да яде дроб, има много витамин А и не е добре за бременността.

Не взимай нищо, което си прочела в сайт, може твоя организъм да е различен, само лекар може да ти каже. Нормално е да е по-нисък хемоглобина. Има храни, които ще ти го нормализират, прочети в Интернет кои са.

# 13
  • София
Здравейте, аз се сблъсках със същия проблем. Препоръчвям Биозин мама и Фоливит феро,  това помогна при мен, като добавка към диетата. Никога не съм била с блестяща ПКК, но подейства и качих хемоглобин до 115, като влезнах в бременността с 93. Лекарката, която ме следи сподели моите наблюдения - Ферофолгама и Малтофер от няколко години нещо не действат. Според мен е важно и да се съобрази приемът на горните с прием на други добавки, кафе, млечни..

# 14
При мен Малтофер подейства. Wink

Общи условия

Активация на акаунт