С недоспалата ни ЮНСКА мама, спим по парковете двама!

• 10 702
  • 280
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте Красавици!
Ние сме супер добре ... проблеми никакви... пу - пу Praynig беба папка по 130 грама и разрежда сама храненията на 3.5 - 4 часа. Нощно време и до 6 часа стига понякога. Приспивам я в люлка с моторче и с въртящи се неща над главата й .... много я харесва и много лежи в нея, като заспи в нея и след 20 мин я премествам в креватчето й .

Mucunka, ортопеда ме посъветва до 3ти месец да не слагам бебка в кенгуру, защото се получавали гръбначни изкривявания , защото мускулатурата на гръбчето е неукрепнала.

Целувки и прегръдки от нас двечките  bouquet

# 16
Пепитка, как да ти пратя снимка и на моята принцеса, че гледам че сме едни от липсващи на заглавната страница?

# 17
  • на брега на Дунав
Здравейте мамчета. От няколко дни не съм писала и ето, че вече си имаме нова темичка. Супер си го измислила отново pepitka. Не мога да се вредя да седна на компа, пък когато стане нета хич го няма . Моя бебчо реши, че страшно му харесва вечер преди последното ядене да си поспива по коремче върху моето и така се закотвям за доста време. Та при това положение съвсем не мога да пиша. Като си помисля, че и снимки от рожденния ден на  Еми обещах да пусна и направо ме хваща срам колко съм несериозна тези дни  Embarassed. За запитването за приспиването за вечерта ли става въпрос. Ако е така ние май не се приспиваме. Общо взето  Сами си заспива сам, но обикновено към 23:30 часа. Просто последното ни ядена все още е доста късно. Аз исках да ви питам за тези ваксини за които пишете. Не си спомням кой точно спомена. Въпроса ми е защо прибягвате към тях и срещу какви болести са. С моя мъж мислим по въпроса дали да не купим защото разбрахме, че тези които се отпускат от касата са били най-големите боклуци. Колко е вярно незнам, ама искам да се информирам за друга алтернатива за всеки случай. Иначе ние също май скоро няма да сме на кърма. Колкото и да опитвам да удължа процеса на кърмене не става. Явно някой мами не са направени да кърмят дълго време  Cry. С всяка седмица увеличаваме броя на храненията с адаптирано мляко, че бебо дърпа от гърдата и като почне да пуска капка по капка става неспокоен а покрай него и аз. Ами какво да се прави, колкото толкова. Да са здравички бебките пък другото  айде ... Ох, направо се разписах за всички дни които не съм писала ама кой знае кога ще пиша пак. До скоро мамчета.

# 18
  • на брега на Дунав
Емси забравих да се обърна и към теб мила. Не се притеснявай ще се моля за бебчо всичко да е наред. Ти само бъди колкото се може по-спокойна и всичко ще се оправи.

# 19
Благодаря Корнелия! Hug
За съжаление патилата ни не свършват! CryСъжалявам че влизам само за да пиша лоши неща, и може би ви натоварвам, но все да си споделя.
И така след като ни откриха и пъпна херния след ингвиналната и ни залепиха пъпчето, днес на обед се появи ужасен мехур от нея. Оказа се че му е чувствителна кожата и му я махнаха и мехура се спука.
Сега се чудя какво да правя за да не реве и да не надува пъпчето и пишката. А тя, пишката пък се оказа зачервена. ooooh!/Мия го на всеки сменен памперс/
Изписаха ни Фризолона, за да намалим повръщането.
И ни отлагат първата ваксина заради многобройните проблеми и ме е страх че много ще закъснеем и изостанем.

# 20
  • Велико Търново
Здравейте и от мен!Ама много слаба активност,по-вечето мами изобщо не пишат ,що така-почивките ли са причината?
   Emsy,миличка няма как да помогна,но ще се помоля всичко бързичко да отминава и Божидарчо да е добре и нищо да не го боли.За ваксината,че са я отложили не се притеснявай,щом лекарите така са преценили.Пък и свеки ми каза,че няма проблем да се закъснее.А и изобщо не натоварваш никой-нали затова пишем да споделяме радост и проблеми.
   Ние да не чува дявола сме добре-храним се през четири часа,вечер заспива към 22.30 и сутрин къв 06.30 се събужда  за храна,това носене на ръце не го знае какво е,коликите ни пропуснаха,като заплаче на кафето всички са учудени,обаче имаме запек и се налага да играе термометъра.
   В началото на другата седмица ще я имунизират и да видим тогава какво ще сме приключение.
  Ами това е от мен за тази вечер!Целувки по дупетата и пишете!

# 21
  • Пловдив
Пепитка, как да ти пратя снимка и на моята принцеса, че гледам че сме едни от липсващи на заглавната страница?

26, мила, всички които имат сложена снимка са направили албумче на бебчето си в общия албум. След като направиш и ти ще имаш снимчица с линк към албумчето.

Лека нощ на всички от нас. Ще лягам да се наспя, докато малкия спи  Wink

# 22
Добър вечер от нас,наистина много малко пишем ама пусто то не остава време,особено сутрин съм много зле,да се погрижиш за единия да нахраниш другия(имам предвид Преслава,че тя е винаги гладна),слетобед госпойцата е по спокойна,та си почивам и си върша спокойно домакинската работа,въобще не искам да ми свиква на ръце  че после отърване няма.
Tatalina  какво ли не пробвах,но не се увеличава кърмата,иначе на всяко хранене я кърмя и след това дохранвам,вечерно време пък е изцяло на кърма,ще й давам докато има,пък важното е тя да е добре.Коликите взеха да намаляват,обаче пък се запичаме,ака на два дена,това от нас.лека вечер.  bouquet  

# 23
  • София
Ива, да си призная за увеличаването на кърмата на мен най-много ми помага мъжът ми...  Embarassed Не се смейте, но наистина има ефект...

emsy, стискам палци всичко с вас да се оправи и да сте здрави и спокойни!

Лека нощ, мили мами и сладки бебоци!  smile3524

# 24
Ива, да си призная за увеличаването на кърмата на мен най-много ми помага мъжът ми...  Embarassed Не се смейте, но наистина има ефект...
Извини ме за глупавия въпрос, но как точно ти помага мъжа??? newsm78

# 25
  • Вече с постоянно местожителство на село...
 Здравейте и от нас  Hug Пепитка страхотно затлавие и оформление на темата благодарности   bouquet

Емси горката ти няма ли кой да ти помага??В реването не помага ли като излизаш навън или пускай му музика гали го по гръбчето прави лек кръгообразен масаж на коремчето, или го погалвай леко по главата зад ушето.За тези техники се сещам за приспиване и успокояване.Също знам бутилка с топла вода му я давай да я гушка.Проблема ти идва от пъпчето така предполагам, китайците най-много си пазят коремите и пъповете защото от там най-бързо се разболяват.Пробвай нещо та се надявам хем него да го облекчи,хем теб да те отмори малко,и му давай леко топла водичка със захар помага и при акането при бебчовци.Ще чакаме добри новини и малко по ведро   bouquet
 Ние днес сме на ортопед пък да видим какво ще каже доктора Wink

Приятен и усмихнат ден от нас с Боби Hug

# 26
  • София
Здравейте, мамчета. Отдавна не съм писала, но чета всеки ден. Просто при нас няма нищо ново.
Порастваме, разхождаме се, плачем...

Момичета, коя ваксина избрахте против хепатит и полиомелит? Тази, която е от здравната каса или тази, която включва и менингит и си я купуваш сам? Другата седмица трябва да ни я бият и се чудим какво да изберем...

Забелязвам, че Мишел изобщо я няма! Някой знае ли нещо, всичко наред ли е при нея???

# 27
  • София
Буболина, има люлка на Чиполино, която е и за хранене на бебето.

Tatalina, аз живея в младост 3 срещу Патиланци и разходките навън са ми направо кошмар - изровени тротоари, дупки, мнооооого прахоляк, по тротоарите паркирани коли, а и където има зелена площ няма нито една пейка... Ужас! Нямаме и парк! Но за съжаление в почти цяла София е така...

Mucinka, на нас ни подариха едно кенгуру, което става за малко бебче, има твърда подложка за гръбчето и главата и бебето е с лице към теб като е подпряно на тази подложка. Но още не съм го пробвала.

# 28
Emsy дано по-скоро оздравее бебчо стискам и аз палци.
От два дни премахнахме и второто нощно хранене от самосеби си. Последно я хряня към 21-22 часа и после чак към 5-6 сутринта, а до сега се будеше в 3 през нощта. Само че като стана интервала 8 часа и гърдите ми се пълнят много и стават много твърди. Може ли някой да ми каже трябва ли да правя нещо - например да се изцеждам през този интервал или не?
Лек ден от нас.

# 29
Емси горката ти няма ли кой да ти помага??В реването не помага ли като излизаш навън или пускай му музика гали го по гръбчето прави лек кръгообразен масаж на коремчето, или го погалвай леко по главата зад ушето.За тези техники се сещам за приспиване и успокояване.Също знам бутилка с топла вода му я давай да я гушка.Проблема ти идва от пъпчето така предполагам, китайците най-много си пазят коремите и пъповете защото от там най-бързо се разболяват.Пробвай нещо та се надявам хем него да го облекчи,хем теб да те отмори малко,и му давай леко топла водичка със захар помага и при акането при бебчовци.Ще чакаме добри новини и малко по ведро   bouquet

Бабите си изчерпаха отпуските и вече съм сама. Когато реве изобщо не мога да изляза, той просто се къса и пищи и нищо не помага. Сега на коремчето никакви техники не мога да прилагам, заради спукания мехур от лепенката, който също го боли. Мажем с един антибиотичен вазелин да заздравее по-бързо но само около мехура. засега нова лепенка няма да слагаме.
Проблем са и двете хернии и рефлукса /като повърне пак реве/ и коликите, защото реве от всичко това, а не мога да му помогна.
Това е засега, криво ляво ще се  справя, но когато мъничето се мъчи направо сърцето ми се къса.
Наближава да правим питката, а не мен не ми е до никакви гости. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт