С недоспалата ни ЮНСКА мама, спим по парковете двама!

• 10 703
  • 280
  •   1
Отговори
# 195
  • на брега на Дунав
Здравейте и от мен. Гледам, че сте отворили тема за ваксините, та да се включа и аз. Не ми е много ясна цялата работа, ама мен за ДТК-то все ме питат къде искам да я бият в ръчичката или в гръбчето. Е,  никой не обяснява каква е разликата и аз вдигам рамене в отговор на този въпрос. На нас ни я биха в гръбчето. Слава Богу нямаше никакви проблеми, дори температура не вдигна. Питам аз педито дали да не вземем с мъжа ми от купените ваксини, а тя ми обяснява, че разлика нямало никаква между купените и тези от здравната каса. Пък всички препоръчват купените като по-безобидни. Аз и брушурки си взех да чета, да се образовам. Е, незнам какво да мисля вече. Що ми рекламират тези отпуснати от касата, като не ги плащат те (педиатрите). Ако имам желание да дам някой лев в името на доброто на детето, защо аджеба не ми обяснят кое е най-доброто и да спрат с тези реклами колко всичко което държавата отпуска е супер.
 Вили 1 наистина супер информация си поместила в постинга си. При мен проблема с кърмата се реши донякаде, ама моя мъник какво е решил тука от два дни, че не иска да се мъчи много много да дърпа от цицата. Почва силен в началото и след като си изсмуче началната доза, за която не е необходимо да дърпа много почва да се цупи . Захапва ме яко и като почне да си дърпа главицата назад направо ще ми откъсне зърното. верно, че дохранвам с шише ама до сега разлика въобще не е правил. Пробвах да го излъжа да не ме оставя толкова бързо ама човека не ще много много. Ако това не престане както не мога да се цедя пак ще имам проблем с кърмата  Cry. Пък все още  като се наложи да дохранвам давам по-около 60 мл и ако опитам с лъжичка ще ми се разкаже играта. Аз толкова се постарах да имам кърма, и тъкмо светлинка в тунела сега пък това. хайде стига съм писала, че се престарах. До скоро мамчета.

# 196
Момичета, сега забелязах, че фонтанелката на бебчо е ужасно хлътнала.  Cry Това пък сега какво е?Защо е така? Пак ли нещо се обърка при нас?

# 197
emsy аз знам че това се получава  когато не достига вода в организма-но нека и др да кажат

# 198
  • Вече с постоянно местожителство на село...
 Здравейте и от нас мамчета   bouquet

Ние нямаме проблем с акането (да чукна на дърво) един ден така не можа да се изака и изместихме едно хранене със вода и бебока бързо свърши работата.Поне при нас действа така разхлабващо, но и той си пие доста водичка нещо през ноща не можем да го излъжем само на вод та се налага да го храним рано рано Joy .Аз си взех хапчета за отслабване та да видим какъв ефект имат, и дали изобщо имат ефект Whistling .Нищо ново при нас няма засега, водя го на разходка гукаме усилено е се въртим наляво надясно водим го по заведения  Mr. Green .Това е от нас цунки и гунки на бебоците  sling

# 199
Здравейте мили момичета,
аз също не смятам да давам сокове преди 6 месеца въпреки че сме само на адаптирано мляко и то против повръщане запек и колики!!!
Аз да питам мамите които не кърмят, че нещо взех да се притеснявам, дали има някоя на която вече и се е възобновил цикъла???

# 200
  • на брега на Дунав
... .Аз си взех хапчета за отслабване та да видим какъв ефект имат, и дали изобщо имат ефект Whistling ...
Nushinka виж това много ме заинтригува. Какви хапчета си взела за отслабване. След първата бременност толкова ме беше избило на сладко, че за малко време качих едни килограмчета с които си започнах втората бременност. А сега от втората има да свалям още 2 кг и стават доста май. Искам да почна някоя диета, която да не ми пречи на кърменето и мисля, че намерих такава. Ама я кажи повече за тези хапчета да имам инфо и за тях. Между другото има ли желаещи мами за диета да се подкрепяме в начинанието. Тази, която аз си избрах е мисля подходяща и за кърмачки   newsm78 защото дефакто си ядеш всичко без сладко и не се ограничаваш много, само се спазват определени правила. Все пак дайте мнение и вие да не взема да объркам работата, ето я диетата:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119717.0

# 201
Аз да питам мамите които не кърмят, че нещо взех да се притеснявам, дали има някоя на която вече и се е възобновил цикъла???
На мен вече си ми идва редовно #Cussing out и е супер обилен цикъла и е с ужасно главоболие придружен. Никога до сега не ме е боляла глава по време на месечно щастие, носега ме къса. От както родих вече за втори път ми идва изключително обилен с огромни съсиреци. Първия път се стреснах и се обадих на доктора и той ми каза , че е нормално да е много обилен първите няколко пъти.

Относно захранването.... ами аз захраних малката вече със сокове .... тоя месец ще включа и пюрета. Всеки си избира "тактиката" на отглеждане Simple Smile

# 202
Здравейте и от нас.
За захранването и аз мисля да изчакам до навършване на 6 месеца, до тогава на кърма, дано да има ... иначе педиатърката е за ранното захранване, но наистина всеки си избира сам.
За цикъла - толкова се надявах да не ми дойде докато кърмя, но нямам късмет и от три дни имам.
Иначе за Боби не се стърпях и отидохме да ни претеглят 10 дни преди ваксината, че нали първия месец с качването бяхме на границата. Сега сме 4 500 кг., а тя се роди 2 600 кг. Втория месец е качила по -добре, дано така върви. В тази вразка спирам дохранването пък да видим ....
Това е за се га от нас. Лека вечер.

# 203
  • София
Здравейте мили момичета,
аз също не смятам да давам сокове преди 6 месеца въпреки че сме само на адаптирано мляко и то против повръщане запек и колики!!!
На мен ми свърши преди две дни - ужасно обилен със съсиреци Confused, не се притеснявай, доктора ми каза, че е нормално.

# 204
  • на брега на Дунав
Относно цикъла и на мен уж ми дойде ама и аз незнам вече. Прокървя ми един ден когато усетих, че кърмата ми намаля, но за моя изненада на другия ден нямах абсолютно нищо.  newsm78 После след около седмица пропуснах едно кърмена през деня и отново ми прокървя вечерта, на другия ден пак нищо. И до сега нищо няма. Така, че и аз незнам всъщност дошло ли ми е или не. Ама то докато кърмиш по принцип има такива аномалии така, че не се притенявам.

# 205
Здравейте мами,

Гледам тука повечето мами се оплакват от това, че бебчовците им имат запек. Искам да питам има ли мами и с обратния проблем. Моята беба например ака по n-брой пъти на ден и акото и е много рядко което взе да ме притеснява. Ние сме на смесено хранене - дохранвам по малко с Аптамил. Но акито си и е такова от самото начало... лекарката ми каза да и давам оризова вода - за мое учудване тя я пие макар, че не е сладка, но за сега няма ефект.

korneliia_h ние сме на същото дередже като вас. Малката ми Лери биде захранена от грижовните лекари в родилния дом с шише и може би по тази причина още от началото не изсукваше всичко и кърмата ми започна да не и достига. Почнах да дохранвам и тя в един момент зацепи че може да не се мъчи да суче и правеше точно по същия начин смукне малко от мен и после е едно тръшкане един рев - цялата почервеняваше и ми ритка само с едното краче имах чуството, че ми тропа с крак (то тя това и правеше де) Аз бях решена да победя и два дена не и давах нищо друго освен цица уж позабрави шишето ама накрая на втория ден пишеше неистово от глад и пак започна да не иска да суче (щото гърдите ми си бяха общо взето празни)  Така че ние сега сме на системата - цедя се и и давам изцеденото и я дохранвам когато има нужда. Открих, че така я дохранвам много по-малко отколкото когато тя сучеше и не знаех какво изсуква (а и тя никога не изсукваше всичко до край - явно че като и стане трудно се откаваше),  храним се за последно в 21 ч. а пък през нощта когато се събуди (обикновено 2 пъти) я взимам в леглото и легнала я кърмя докато си заспи (интересното е че тогава въобще не се противи) През деня ако случайно поиска да суче пак и давам, но то е обикновено колкото ей така да се каже че е сукала.
Повярвайте ми поне се опитах да направя всичко да си увелича кърмата - може би имаше някакъв ефект, но не съм убедена, че всяка майка може да си кърми бебето стига да иска. Аз пия лактогонен чай и рицинус, цедя се през час и половина винаги когато мога и все пак не мога да си кърмя бебето въпреки че много искам.
Последния номер който бебка ми врътна (имам чувството, че всеки ден измисля нещо ново) беше, че отказа да пие АМ. Изцедената кърма си я пие, но АМ плюе... ами сега ... издирих в интернет банката за кърма, където срещу бележка от лекар можеш да купуваш кърма (от друга майка - дарителка) по 1.80 за литър (така поне пише в страницата) Искам да питам всички мами и специално тези чиито деца са на АМ какво мислите за това?

Emsy това което и аз знам за хлътнала фонтанела е, че се дължи на обезводняване.

Поздрави на всички - Sorry а дългия постинг

# 206
  • София
Здравейте мами и сладки дребчовци,
Ние с Марти сме горе долу добре като изключим постоянното църкане. Да се похваля днес ставаме на цели 3 месеца. За протокола сме 6150 гр. и 63 см., а се роди 2850 (уж едрото бебе Crossing Arms) и 50 см. висок.
Целувки от нас за вас!!!  Hug  bouquet

# 207
  • Варна
Здравейте и от мен майчета и бебоци!
И ние като повечето сме проблемни с акането.Вече незнам какво да го правя.Давала съм какво ли не и ефект никакъв.Приемам всякакви съвети само бебо да започне да ака редовно.

Ние понеже не сме си във Варна сега ваксината ще ни я бият на 24-ти и като ви чета разбирам, че мога да избера къде да ни я бият. Ако може да ме посъветвате къде да избера?

Относно цикъла аз нищо не мога да кажа, все още не съм имала.

korneliia_h аз  бих правила диетата и ще ми е приятно да коментираме коя колко е свалила. Ако се включат повече мами ще има по-голяма база за сравнение Peace

За захранването и аз като повечето смятам да изчакам(дано да имам кърма по-дълго време Praynig)

# 208
  • Вече с постоянно местожителство на село...
 Здравейте майчета    bouquet

Корнелия хапчетата които пия са противопоказни за бременни и кърмещи въпреки че са на билкова основа и съдържат доста витамини.А относно цикъла аз взех да се притеснявам че го няма никакъв и на 7 цъфнах та чак завързах имах обилно течение (поне за мен е такова като се има предвид че при мен е слабо една превръзка ползвах за целия ден  ooooh! ) точно 5 дена колкото си ми траеше цикъла и преди без болки и други.Моя Боби нещо си промени графика и пак увеличихме храненията на 7  #Cussing out явно ще трябва да увелича дозата знам ли  newsm78 .Ние сме чаааак на 23 на консултация  #2gunfire

Приятна и успешна седмица майчета  Hug на бебчовците и много цунки

# 209
  • София
Здравейте, момичета.

С Ени сме добре. Кърмя я понякога 5, друг път 6 пъти на ден. Напоследък с радост забелязвам, че вече и половин час й стига. А преди папаше по около 50-60 минути на хранене и зърната ми ме боляха повече. Сега е поносимо. Надявам се болката съвсем да изчезне.

На мен още не ми е дошло, но предполагам, че е заради кърменето.

Момичета, вие как се пазите? Аз родих със секцио и лекарката ме предупреди да се пазя от забременяване поне 2 години. Та се чудех кое ще е най-подходящото противозачатъчно средство за мен. Четох, че спирала може да се постави 4-5 месеца след раждането.  newsm78

Бебешки целувки и усмивки от нас   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт