С недоспалата ни ЮНСКА мама, спим по парковете двама!

• 10 683
  • 280
  •   1
Отговори
# 225
  • София, ж.к. Стрелбище
Привет и от мен!
Сега се върнахме от разходка в Южния парк, Ники огледа дърветата (голяма страст са му), хапна и сега се надявам малко да поспи, за да мога да погладя.
От утре съм решила и аз да съм на диета - онази нисковъглехидратната, че вече не мога да се търпя, но ще видя дали ще успея - стискайте палци. А може и да си купя и от онова кафе - Витаголд, но още се чудя дали да рискувам. Казват, че приличало по вкус на разтворимо кафе, а аз не го долюбвам много.
Отивам, че бебо се сърди.
Целувки на малките бебешорчета и поздрави на мамите

# 226
  • на брега на Дунав
Привет мамчета. Добре дошла Нина и малък Ники, дано да се чувствате добре при нас. Ние с акането сме същата картинка. Уж дохранвам с мляко с пробиотици, почнах да давам и сокчета от круши, ама не. Термометъра си играе в дупенцето по-често отколкото ми се иска. Ама моя човек не може да изтрае повече от 2 дни без да е акал. Става неспокоен, постоянно пръцка и да не ви казвам с какви аромати  Sick въобще не е добре положението и се принуждавам да помагам по малко.
 Иначе aqne6a siska 79 аз премислих два дни за диетата дали ще става за кърмещи мами и си мисля, че не би трябвало да има проблем. Като се замисля аз тогава май-по-здравословно ще се храня отколкото сега  Embarassed. Така, че аз категорично започвам от утре и дано да имам успех. Ако сте с мен почваме и няма връщане, че започвам да се притеснявам вече за сланинките, а и само така ще спра да мисля постоянно за сладко.
Нина аз тази диета съм я правила (НВД), но варианта - За кратко  време  с пълно изключване на плодове и захар. Определено има ефект, но ако кърмиш незнам дали ще е много подходяща, освен ако не правиш варианта  - дълго време с малко количество плодове . Аз дори мислих да почна нея понеже въобще не очаквах, че до този момент все още ще кърмя, но сега няма как трябва нещо по безобидно.
emsy, миличка дано скоро си решите проблема с повръщането, че да се поуспоките и да се радвате с бебчо един на друг.
Свършвам вече, че пак се отнесох пък и Сами май огладня.

# 227
  • София
emsy, ние ядяхме по едно време такова мляко. Казва се Nutrilon Omneo 1, ако искаш пробвай, но първо попитай док. Ох ние днес бяхме на ДТК ваксина и да ви кажа честно аз ревах повече от него  Embarassed Час след ваксината все едно не беше моето дете... един унил, без настроение, не се смееше на никой дори и на мен  smile3518, сега е страшно неспокоен...милото ми детенце... много ми е мъчно. Аз изпитвах голям страх от въпросната ваксина, защото като малка съм давала много тежка реакция към нея, чак се е стигало да Пирогов. Много ми е притеснено, дано не се е метнал на мен.
Добре дошла на мама Нина и бебе Ники   bouquet

# 228
Здравейте от мен и малката Радина! Да ви се оплача ама ние май въобще не излизаме от този бум на растежа - сега отново ядем пез 2 часа + събуждане през нощта - в 2 и 5 ч. Направо две не виждам от умора Confused При това ядене обаче нямаме проблем с акането, пу пу - по няколко пъди на ден. Относно захранването - след 6-тия месец, въпреки че и майка ми ме подпитва няма ли да давам сокчета вече. В тази връзка има ли някой яснота  по въпроса как точно става късното захранване, че сякаш това което съм чела в нета не ме осветлява напълно. Иначе бебата се къса да реве на кърменето вечерта след бянята - цока 3-4 мин. и рев... давам й изцедена кърма с биберон - хитрушата яде ooooh!Май не съм сам аз с такъв проблем, дано обаче това да се случва само вечер, че инъче... #Crazy.
Между другото, ние с мъжа ми днес имаме годишнина от сватбата и смятаме на празнуваме, а беба ще я гледа баба Laughing Чао и приятна вечер и на вас мами  bouquet

# 229
Е,да се отчета преди окончателно да сме хванали гората-но чакаме татито да се прибере от работа,пък и да се поизмести малко слънцето,че ще колабираме по пътя/минава през една кариера за камъни и като са напечени е направо страшно... Sick/
AniKar,честита ви годишнина-дано още много да посрещнете заедно и да се радвате и на още дечица...не се плаши от честото кърмене,може и да не е бум на растежа,а просто повече да ожаднява в жегите и така да компенсира/с кърмата си утолява жаждата/...и ние сме така-начесто,по малко... smile3521..а май и покрай жегата не искат да спят...ама то като се замисля,ние неможем..та те ли newsm12 Само да ви предупредя,че оня ден четох една статия за вредата от претоплянето и ако знаете какви страхотии пишеше-че при прекомерно обличане и излагане на слънце може децата да получат мозъчни увреждания,както и т.нар.синдром на внезапната смърт...така,че внимавайте-не ги обличайте и завивайте много/въпреки съветите на разни баби и лели/ и ги дръжте повече на сянка някъде на проветриво място...и внимавайте с гюруците на количките,че вместо да правят сянка,ако са плътни добавят още няколко градуса...То и с климатиците е добре да се внимава,че там пък от разликите в температурата също има голяма опасност от настиване...
Zzz,дано да няма други последствия от ваксината-ние също си проспахме деня след тнея...но лошо е ако и температурка вдигне...ако те се случи и това давай ефералган на свещички/в аптеката ,обаче, кажи колко кг е детето,че се дава на кг тегло/
Е,това от мен засега-като се поразхлади повече...
Прловдивчанки,съжелявам,че неможахме да се видим,но от другата седмица ще съм редовна...И  само да ви кажа,че тия дни щели да пръскат с/у комари и разни насекоми/май заради хепатита/,та гледайте да избягвате седенето по парковете...
Чао  от мен ,Ивчо и Сами

# 230
  • София, ж.к. Стрелбище
Здравейте отново. Днес ще ходим с мъжа ми на имен ден и ще оставим Ники на баба му (той е на АМ от един месец и няма проблем), много ми е странно, че довечера няма да си правим ритуала къпане, масаж и маникюр  Laughing. Това май са ми най-любимите мигове - когато и тримата сме заедно.
korneliia_h , тъй като не кърмя няма проблем да я направя. Аз я правих преди 2 години и свалих 15 кг, които ги възстанових за година и половина. Консултирах се и с ендокриноложката ми относно тази диета и тя каза, че мога да правя два пъти в година, за по 25 дни. По-честото спазване на НВД водело до проблеми при жените (нещо свързано с менструацията). Не знам дали е права, аз съм я правила само 1 път и нямах проблеми.
Zzz , стискам палци Марти вече да е по-добре. Аз след ваксината му направих компрес с риванол и си купих Панадол, който не се наложи да му го давам. На моята приятелка бебето беше като твоето първия ден, на втория също беше малко кисела, но на 3 ден нямаше и помен от ваксината. Дано и при вас да се размине само с киселяк и много сън.

Момичета, благодаря ви за топлото посрещане

# 231
  • Велико Търново
Здравейете мили маминки!Днес с Божидара направихме такъв преход и се прибрахме както е препоръчително около 14.30/когато слънцето е най-кофти/,ама толкова ми е акъла.Обаче,това беше едно добро начало към диетата,която ще спазваме с Корнелия и Aqne6a.Както сигурно знаете Търново е разположен на три хълма,което означава баири,баири и пак баири.Та сега си представете следната картинка:моя милост бута количка 18кг.плюс бебе близо шест,ама такъв баир,по който не мога да слезна надолу,защото е мн.стръмен и забележете една бременна приятелка,облякла се нарочно като за зимни олимп.игри за да отслабва и пухтим така по баирите-аба смешна и жалка картинка,ама то в името на красотата си заслужава.Прибрахме се и моята Божидара както не е фен на следобедния сън така спи и до сега.
   Та ходихме и на църква,която беше пълна.По този повод честито на всички празнуващи днес или на техни близки.
    Честита годишнина на AniKar!Дано сте много години щастливи!

# 232
  • София
...........
Zzz,дано да няма други последствия от ваксината-ние също си проспахме деня след тнея...но лошо е ако и температурка вдигне...ако те се случи и това давай ефералган на свещички/в аптеката ,обаче, кажи колко кг е детето,че се дава на кг тегло/
Е,това от мен засега-като се поразхлади повече...
Прловдивчанки,съжелявам,че неможахме да се видим,но от другата седмица ще съм редовна...И  само да ви кажа,че тия дни щели да пръскат с/у комари и разни насекоми/май заради хепатита/,та гледайте да избягвате седенето по парковете...
Чао  от мен ,Ивчо и Сами
Ох и температура вдигна, ей сега я премерих 38.2 и май ще хвърча до аптеката, че нощно време знам, че се вдига по-висока. На Никол (разбойничката на сестра ми) когато й биха ваксина нямаше чак такава Т. Мерси за съвета   bouquet
...........
Zzz , стискам палци Марти вече да е по-добре. Аз след ваксината му направих компрес с риванол и си купих Панадол, който не се наложи да му го давам. На моята приятелка бебето беше като твоето първия ден, на втория също беше малко кисела, но на 3 ден нямаше и помен от ваксината. Дано и при вас да се размине само с киселяк и много сън.
Момичета, благодаря ви за топлото посрещане
Колкото до Риванола и аз направих компрес, пък да видим ефекта.
НиНа, мерси за стискането на палци   bouquet

# 233
  • Пловдив
Здравейте мами,

Ако се чудите къде съм се покрила, недейте. Тук съм си, но с малкия много скитаме и нямам време да пиша във форума, но постоянно ви чета. Вчера бяхме на консултация. Дребосъка е наддал 900гр и сега тежи точно 5 кг. Ваксината я понесохме много леко, без температури и отоци. Дадох на малкия едно хомеопатично сутринта и друго тази сутрин (Кабрнска, благодарности   bouquet) Ще ги напиша, ако някой иска да ги ползва при следваша ваксина.

В деня на ваксината или предната вечер Туя 5СН или 9СН 5 хапченца разтворени в 10-15 мл преварена вода. (Ако детето ви не пие вода като моето, разтворете ги в шише и му ги дайте с лъжичка)
В деня след ваксината Сулфур 5СН или 9СН, даден по същия начин.

След малко ако ми остане време ще сложа още информация под списъчето.
Приятна вечер от нас и много послушни бебоци  Hug

# 234
  • София
Мартин получи и разтройство, започна и да кашля......... направо не знам ще се побъркам. Ще следя много стриктно температурата, и ако я вдигне още малко звъня на Бърза помощ... така съм се шашнала, че просто няма на къде  smile3514 newsm45 smile3514

# 235
 Здравейте мамита и от нас с бебче Руми!
Влизам за малко за да ви пусна линк със снимки- http://www.snimka.bg/album.php?album_id=47587. Най после ми остана време и за това Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile.  Ще пиша пак като се поосвободя.

# 236
Здравейте мили мами.ние сме добре.Мойта принцеса вдигна 38.2 преди две седмици като и биха ваксината,дадох и панадол и на другия ден нямаше и помен.надявам се другите две да ги понесе по-леко.иначе не е голям фен на дневния сън,но поне нощно време спинка,преди 3 дена даже удари сън от 12 часа,пу-пу да си продължава така.И ние днес излезнахме към 15.30,в жегата ама какво да се прави.Все пак трябва да внимаваме.Благодарим за съветите на Кабранска.Целувки от нас.

# 237
  • София
Малката ми принцеса тази вечер беше значително по-спокойна и заспа по-лесно, та имам време набързо да пиша.

AniKar, за късното захранване може да прочетеш в кърмаческия форум. В библиотеката има интересни и полезни неща. Порови се и ще намериш каквото ти трябва.

Момичета, виждам че мислите за диети и начини за сваляне на килограми, но моля ви не се поддавайте на реклами за разни кафета за отслабване и тем подобни щуротии. Преди да си купите каквото и да било четете съдържанието и мислете! Въпросното кафе си е най-обикновено, само дето вътре са сложили и сена, която действа разхлабващо. Ето това му единственото действие. А въпросната билка може да си я купите от всяка аптека и няма да ви струва 10 лв. колкото е една опаковка от "кафето за отслабване". Въпросът е идентичен с почти всички рекламирани лекарства и т.н. Гледайте съставките, а не търговското име на даден продукт.
А по въпроса за диетите - ами те са без особен смисъл, защото са временни. Далеч по-разумно е здравословното балансирано хранене, съчетано с повече движение и положително мислене! Казвам го като човек, който цял живот не е харесвал достатъчно тялото си и е пробвал какво ли не. И още нещо - човек изглежда така както се чувства отвътре. Така че промяната трябва да започне първо на психологическо ниво.

Уф, съжалявам за философското си отплесване, но тази тема ми е болна. Желая ви от сърце да се чувствате добре в кожите си и да се обичате повече!   bouquet

# 238
Tatalina и аз те подкрепям в изказването за килограмите.Аз самата не съм имала проблем с наднормено тегло до ...сега или по-точно докато забременях.Момичета всички сме качили по нещо.Аз например 20 кила Embarassed+4 излишни от преди това та общо 24 Rolling Eyes Embarassed Embarassed Embarassed.От тях ми остават да сваля 10 и няма да го направя с диети а със здравословно балансирано хранене.Вярно досега нямах възможност да се храня както трябва от висене по парковете но от утре започвам -заминавам при мама живот и здраве да си почина повече и да ям по-добре.Обещах си го и се чувствам страхотно Heart Eyes
От мен до...септември.Решила съм да си почина изцяло.И аз като някое от мамчетата не помня кое беше  Embarassed съм на около двучасов режим на хранене +2 нощни кърмения , но съм и щастлива и уморена защото е важно беба да има апетит и да е добре.
Кабранска мерси за инфото както за претоплянето така и за всичко друго  bouquet
Много ще ми е мъчно за вас CryТози ми постинг ми напомня за оня които пишех сутринта преди да вляза в Шейново , не знам защо newsm78 странни са човешките асоциации.
Е, ако много ми примъчнее ще отида в най-близкия Интернет клуб да ви попрочета как сте. Joy
Целувки че се олях в писане  Hug  bouquet Grinning

# 239
  • Вече с постоянно местожителство на село...
 Здравейте и от нас   bouquet

Вчера се видяхме с Вили и още една от майчетата ни но не си спомням коя беше  Embarassed докато си взимахме помощите  Mr. Green .Блазе им обикалят по цял ден парка и са две  Confused .Трябва и аз да проуча най-удобния маршрут до парка Герена и да се видим с Емси някой ден Party Вчера обикалях магазините и кошмар не мога да си намеря нищо подходящо поне успях да си купя един спортен панталон на любимата ми марка и сега се глася да го навличам и да излизам с малкия докато е хладничко.Съвсем ме наплашихте със тая ваксина нека майките на бебенцата които са им поставени тези ваксини да споделят къде им ги сложиха във ръката или гръбчето моля споделете за оставащите да се подготвим със търпение  Praynig

Последна редакция: ср, 16 авг 2006, 09:07 от Nushinka

Общи условия

Активация на акаунт