С недоспалата ни ЮНСКА мама, спим по парковете двама!

• 10 682
  • 280
  •   1
Отговори
# 240
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Ох сетих се с Таби  Embarassed .Леле много съм отвеяна горката  #Cussing out

# 241
  • София
......Съвсем ме наплашихте със тая ваксина нека майките на бебенцата които са им поставени тези ваксини да споделят къде им ги сложиха във ръката или гръбчето моля споделете за оставащите да се подготвим със търпение  Praynig
Nushinka, не се притеснявай от ваксината. При нас проблемът възникна поради няколко причини:
1. педката не го прегледа като хората. (нослето му хъркаше)
2. самата аз съм давала много силна реакция към тази ваксина (фамилна обремененост)
3. педката не ми каза за ваксината Инфанрикс, която не се поема от здравната каса. За следващата ре-имунизация ще знам. Самата ваксина ни я биха в ръчичката.
Иначе аз не спах тази нощ, беше много трудна за мен и детето. Той е една идея по-добре, но не се е оправил съвсем. Преди малко както си спеше се събуди с някакъв страхотен писък и няма апетит. За апетита е супер необичайно за него.
Хайде лек да на всички.   bouquet

# 242
  • Варна
Здравейте мамчета и бебоци от мен и Хрис!
Имам нужда от помощ.Бебо се лющи като гущер и нищо не помага.Нито олиото му, нито захтин.Сега като Клеопатра се къпем в мляко.Една моя приятелка е била с толкова суха кожа и майка й я е къпала в мляко и е имало ефект надявам се и при нас да помогне.Ако знаете нещо друго моля ви помагайте.
целувки от нас

# 243
  • 5 етаж в ляво
Здравейте мами и бебета!Отдавна не съм писала,но чета почти всеки ден.Искам да попитам някоя мама,дали може да се дава осцилококцинум на бебе?В листовката пише,че може да се дава и на  кърмачета,но незнам..... newsm78питам ви защото в момента съм много зле,то сополи,кашлица и стршни болки в гърдите и гърло ooooh!Днес сутринта мъжа ми занесе бебо при мама за да не се зарази,но довечера си го прибирам Cryмного ми е мъчно.От снощи бебето започна да киха,и се страхувам да не е лепнало и то заразата от мен.Та затова ви питам може ли да дам,понеже аз го пия,и също пия и оспамокс;.....

# 244
Момичета, ние от сдружение „Настоящи и бъдещи майки” искаме да ви инфромираме за положителните промени, които Парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване, в частта му за майчинството. Досега майките получаваха 90 % от осигурителния си доход 3 месеца след раждането. Сега този период става 9 месеца. След това майката продължава да си взима 160 лв до 2-годишна възраст на детето, догодина най-вероятно ще са 170 лв. Измененията предвиждат и нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 9 месеца тя ще може да си наеме детегледачка от Бюрото по труда и държавата да й плаща тези 170 лв на нея. Това не означава, че другите варианти - да се взима половината майчинство или да се прехвърли майчинството отпадат. Детегледачката е просто нова възможност. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в протестите и в подготовката им, както и на всички които се подписаха в подписката. Уверявам ви, че тези промени бяха приети и благодарение на нас, което беше публично признато. Надяваме се като видите, че от нас зависи децата ни да имат по-добро бъдеще и че можем да променим нещата да се включите по-активно в бъдещите ни мероприятия. Сега на дневен ред са детските, приемаме всякакви предложения – моля обаче давайте ги във темата “настоящи и бъдещи майки – майчинство, права на майките”
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.0

# 245
Здравейте!
Даниджи-може да се дава осцилококцинум на бебе.Ние по същата причина му дадохме на  нашето по съвет на педиатърката ни,тъй като баткото е болен.Аз дадох 1 доза,но приятелката ми с малко по-голямо бебе даде през 6ч. 3 дози и после още 2 през 12 часа.
Само,че се разтваря в 10 мл. вода и се дава 1 ч след хранене или 15 мин.
преди хранене.Ако не пие вода от шише дай с лъжичка при нас беше така.

Стискам палци  да оздравееш бързо ,а на бебка да и се размине  Praynig

# 246
  • 5 етаж в ляво
Много мерси Мимоза Hug Hug Hug
както винаги ти  ми помагаш.Още тази вечер ще дам осцилококцонум,но да кажа.че до сега не съм давала никакви сокове и нищо друго.Дано няма проблем... Praynig

# 247
И ние сме само на кърма. Peace

# 248
  • София
agne6a, при нас лющенето беше период, който отмина. Лекарката каза, че така се изчиствало детето. При нас мина без да мажа с нищо. Иначе съм чела за разни специални кремчета, май бяха за атопична кожа. И "Чико" и "Мустела" имат такива серии. Пусни търсачка във форума и може да откриеш теми, които да ти помогнат. Стискам палци да се оправи бебчо!   bouquet

# 249
здравейте на всички   bouquet
хайде и аз да се разпиша че отдавна не съм влизала, а и нямам време да пиша  Rolling Eyes  
моята кърма постепенно спира каквото и да правя  Sad вече се дохранваме с НАН-няма как по-добре така отколкото да държа Мартин гладен;а и той е доста лаком и все иска и още и още...Относно сокчетата явно не съм се изказала правилно-аз също съм ЗА късното захранване,тъй като изчетох страшно много инфо в нета.Но около мен няма никой който да е на моето мнение и да ме подкрепя,а даже обратното-всички ме натискат да давам сокчета и ако не го правя-не съм добра майка и лишавам бебето си от витамини  Rolling Eyes толкова много ми го натякват че започнах да се чудя дали съм права  newsm78  е,още нищо не съм дала-само кърма и АМ  Peace държа да подчертая че не желая да отбивам детето си,а дори и да е така,всеки сам си решава   bouquet
искам да питам мамите които дохранват с АМ-с какво мляко сте?Аз взех НАН и засега нямаме проблеми още,но ми казаха(аман от чужди акъли  #Cussing out ) че от него много се дебелеело  newsm78 имате ли някакви наблюдения?
Относно ваксината Марти я понесе много добре.Биха му я в ръчичката и веднага след това заспа.Аз бях толкова напрегната че направо щях да се разрева вместо него  Laughing
хайде спирам до тук че стана много,а и трябва да хапна преди Марти да се е събудил  Laughing  Hug

# 250
  • Вече с постоянно местожителство на село...
 Ние сме на Фризолак 1 така бях и с каката,незнам дали от НАН се пълнее много, ние сме си в нормата за кг и височина.Иначе за коричките на Клоран е много добро кремче.

# 251
  • София
Ние също сме на NAN и то още от раждането, но Елена в никакъв случай не е дебела, дори пълничка не е Simple Smile Но някои деца може би напълняват от NAN... не знам...

# 252
  • на брега на Дунав
Хайде да се включа и аз за малко. Ние днес бяхме много криви. Какво му стана на малкия,  но цял следобед мрънка. Тъкмо заспа сега и аз мисля да го последвам, че ако вземе да се събуди не ми се мисли.
Tatalina и Вики 1 абсолютно съм съгласна с вас за спазването на много диети. Аз лично само веднъж съм правила НВД иначе при качени 1-2- килца просто ограничвах хляба и сладкото и ефекта беше на лица. Сега се навих на тази диета защото ми се вижда много подходяща за мен в момента от гледна точка на това, че първо не се гладува, второ се яде до 19:30 часа (здравословно), и трето не се яде сладко( също здравословно). Аз не искам да правя диети от сорта: отслабнах 10 кг за 14 дни, а бавно но славно да си сваля килцата които ми пречат да се вмъкна в старите си дрешки. С няколко думи казано просто ми трябва да знам, че съм на "диета" за да спазвам тези правила иначе все правя компромиси  Cry колкто и да не ми се иска. Пък след раждането постоянно ми се яде сладко и много, много ми е трудно да се въздържам, тъкмо така след първата бременност за няколко месеца качих няколко килограма и заради тях правих НВД за около 20 дни. Ах, направо се оправдах като ученичка, но исках да изясня защото прочитайки постингите ви се почувствах като някоя дебеланка( пък хич не съм дебела, ама хич, малко сланинки на крачетата и отпусната кожа дето искам да стопя), която не се харесва (общо взето се харесвам, но имам нужда от поразтоварване и малко упражнения) и все си измисля какви диети да спазва (не съм фенка на диетите, ама ако се наложи за известно време да се ограниавам ще го направя). Майта работа стана гузен негонен бяга ама айде  Joy. Целувки на бебките ви милички и прегръдки за вас.  Hug Чао за сега.

# 253
  • София
Здравейте и от нас с Ники!!!

Ние сме добре.Вече сме на 2 месеца Grinning.Вчера за първи път малкия се обърна от коремче по гръб Simple SmileОтносно диетите /ние сме само на кърма/  аз хапвам  всеки ден овесени ядки,плодове и пълнозърнест хляб и има ефект - остават ми още 5 кг и корема почти се е прибрал,а съм с операция.И на нас още не са ни били ваксина и аз много се притеснявам как ще реагира малкия и съм решила да му дам от хапченцата,които е написала Peppita.

Поздрави и целувки от нас

# 254
  • Варна
Tatalina благодаря за информацията.Това, че е само период много ме успокои.Благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт