С недоспалата ни ЮНСКА мама, спим по парковете двама!

• 10 676
  • 280
  •   1
Отговори
# 255
Момичета относно диетите и отслабването имам въпрос към мамите родили секцио почналаи листе да правите упражнения за корема? На мене ми остават да сваля 5 кг но корема ми е много виснал аз и преди си имах коремче но поне не висеше така сланинесто Embarassed.

# 256
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile

korneliia_h, мила, изобщо не съм целяла да се чувстваш така, съжалявам ако така се е получило. Просто споделих меннието си, че от диетите ползата е временна и затова по-добре да си се храним здравословно по принцип, а не само когато искаме да сваляме килограми. Което не означава, че аз се храня 100% здравословно - не може да си представиш колко ми се яде шоколад например и си го позволявам.   bouquet

sisku, и аз родих секцио, но нещо коремът ми още не се е прибрал съвсем. Имам да свалям около 6 килограма, за да се побирам в дрехите си. Коремът ми не е отпуснат, а изглежда така сякаш съм преяла  Embarassed Но какво да се прави, сега си хапвам редовно заради кърменето. А упражнения не правя, даже и ластични гащи не нося - побъркват ме, чувствам се като в затвор с тях. Пък и така запарват... ужасни са. Надявам се постепенно да върна формата си. Някои казват "9 месеца качваш, после 9 месеца сваляш". Но не зная дали е вярно.

Хубав и прохладен ден ви желая  Hug

# 257
Здравейте и от нас  bouquetЯвно нещо ни е тръгнало на боледуване,аз от неделя съм с гнойна ангина,ама такава че нито можех да говоря нито да ям,днес съм по добре.пия си антибиотика и така.danidji осцилококцинум може да се дава спокойно на бебе,аз давам на Преслава по една доза през ден откакто съм се разболяла,дава  се така както ти е казала Мимозата.
Аdella по принцип май от всички млека бебетата наддават повече,ама чак да дебелеят незнам newsm78,ние сме на Нутрилон Омнео 1 и аз съм доволна от него,но за запека не ни действа,та затова ще захранвам със сокчета,иначе ще си го пием тоя Дуфалак....
Ние в къщи снощи така се ошашкаме с малката  #Crazy #Crazy,изкъпахме я към 21.30 и оставих баща и да я облича  а пък аз да правя млякото,в един момент мъжа ми вика ела тука веднага,на гърдичките на Пресито точно до зърното имало нещо черничко,той помислил че прашинка и потъркал с нокът и то се отчекнало и прокървя,леле че като се шашнахме да не е кърлеж #Crazy #Crazyнезнам откъде кърлеж да попадне на едно бебе при това добре пазено,но знае ли човек,бегом на  спешния кабинет оттам казаха че не може да е кърлеж,ухапването било специфично,а пък на нея вече нищо и нямаше,сложиха ни онова нещичко в едно шишенце,гледаха го под лупа и пак потвърдиха че не е кърлеж,за по сигурно го занесохме на педиатърката днес,слава богу и тя каза същото,обаче ние така се ошашкахме че нямам думи.Било крустичка някаква Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 17 авг 2006, 15:00 от Ива78

# 258
  • Пловдив

Пловдивските мами, днес ви видях в сп. "Тема" и много ви се зарадвах, много сте готини кърмещи  smile3501

Tatalina, мила, тъй като в Пловдив не открих въпросното списание, ще можеш ли да сканираш или снимаш страницата с пловдивчанките и да я сложиш в албумчето.

Благодарности   bouquet

# 259
  • София
Peppita, не се бях сетила, че мога да я снимам страницата. Тези дни ще гледам да го направя, ти само кажи къде точно в албумчето да сложа снимките. Simple Smile

# 260
здравейте мили мами,

не съм писала от доста време, дори не съм ви чела, а толкова много ми липсвахте. Таткото ни излезе в отпуск и  взехме , че отидохме в Самоков на хладинка. Там си изкарахме чудно, Божана както че усешташе чистия въздух и спеше ли спеше...От два дне сме си в София и не смогвам да ви изчета.

# 261
  • Пловдив
Peppita, не се бях сетила, че мога да я снимам страницата. Тези дни ще гледам да го направя, ти само кажи къде точно в албумчето да сложа снимките. Simple Smile

Мерси миличка   bouquet Сложи я в албумчето "Пловдивските мами и бебоци"

Лека нощ на всички, нека бебчовците спинкат повечко  Wink

# 262
  • Ямбол
Здравейте и от нас!
И аз не съм писала няколко дни, но при нас нищо ново.Но постоянно чета.
През деня почти не спим.Но вечер заспива към  21,00-21,30.събуждам я в 12,00 да яде и после тя сама се събужда в раамките на 5,00-6,00 часа.
През деня иска постоянно да си "говорим", пускам музикалната кутия на креватчето или много обича да стои в люлката си.Там е винаги много щастлива и си приказва.Аз пък докато е в люлката си свършвам някои задължения.Та това са ни заниманията. Правим и упражнения/масажчета/ от 1 книжка.
Пожелавам по скорошно оздравяване на Ива 78.
Относно млеката-ние сме на Милумил.
Приятна вечер на всички мами +бебоци!

# 263
  • София
Момичета, ето тук може да видите статията за кърменето в сп. "Тема", в която се разказва и за форума, а има снимка и на пловдивските мами - нашата гордост Simple Smile :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=43972&photo=10

Едната страница на статията успях да сканирам, но на скенера май му е горещо и отказа, та се наложи втората страница да я снимам с фотоапарата и качеството не е много добро.

Ива78, стискам палци да оздравееш скоро!

Ние с Ени за няколко дни отиваме на хлад в Симеоново, че да можем да се наспим спокойно.
А на вас желая свежи дни и спокойни нощи   bouquet

# 264
здравейте мили мами!
и аз ви чета всеки ден,но нямам настроение да пиша.Моето малко сланчице  има много лоша алергия-кам куче.Понеже живеем с родителите на мъжа ми,а  те имат куче.Докато бях бременна се говореше че ще го махнат-всеки ден,и колкото повече наближаваше времето да раждам,толкова по малко се говореше на тази тема.След като се прибрахме в къщи и го видях ми се дорева.Ограничих достъпа на свеки до максимум,заради космите и мръсотията.Тя не рабра ,защо го правя и започнахме една война-ужас.Строших много нерви докато си извоювам свободата-да си пера и гладя детето сама(че тя в желанието да помага се улива).Преди 2 седмичи нослето и се запуши и я заведох на лекар,но понеже нашата док излизаше в отпуска и се насочихме към заместващият я.Той се  оказа мнг добър-и като човек като спец.Оказа се алергия(както споменах вече).4 дена човека следи състоянието й и каза че ако не махнем кучето няма да стане.Казах в къщи как стоят нещата,но ку4ето си е още тук,свеки влиза с кучешките дрехи в стаята ни-а реве 4е има алергия    #2gunfire   #2gunfire   #2gunfire  направо.След  това нашата док се върна и каза че нямаме алергия и и изписа проспан-а тя е напълно здрава  #Crazy и свеки мнг се зарадва.-поне аз така виждам нещата.
и така утре сме на док-при 3-ти педиатър-че съм на ръба на нервна криза от притеснение.
съжалявам за дългия постинг,но наистина се побарквам вече.
Много е страшно с тази алергия,за6тото следващия стадии е хроничен бронхит и асма  Cry  много ме е страх,а не можем да намерим квартира -сякаш вс е срещу нас  Sad  

Последна редакция: пт, 18 авг 2006, 15:06 от adi_5

# 265
  • на брега на Дунав
...
korneliia_h, мила, изобщо не съм целяла да се чувстваш така, съжалявам ако така се е получило. Просто споделих меннието си, че от диетите ползата е временна и затова по-добре да си се храним здравословно по принцип, а не само когато искаме да сваляме килограми. Което не означава, че аз се храня 100% здравословно - не може да си представиш колко ми се яде шоколад например и си го позволявам.   bouquet...
Tatalina бързам да ти кажа, че не си виновна миличка, явно не съм се изразила добре. Това, което написах беше и леко в кръга на шегата, защото обикновено който иска много да спази някоя диета за да свали килца те са доста повечко от 6-7 както е при нас, пък и ние сме родили преди 2 месеца все пак, така че ние  позволено да сме малко налетички  Laughing. Ама тази суета и притеснението да не започнем да качваме вместо да сваляме ни изиграва такива шегички. Тъй че спокойно  Peace  няма проблем, аз затова и после написах , че мойта работа стана гузен негонен бяга.
Иначе ние още по-упорито започнахме да не искаме през деня да се мъчим да дърпаме от мамината цица и незнам какво да го правя моя юнак. Опитвам да се поизцеждам ама трудна работа това  ooooh!. Иначе, тази вечер се сдобих с едно фенче на мойта кърма. Четири годишната ми дъщеричка Еми вкуса и реши, че и харесва, та като се поизцедих след като нахраних Сами и я дадох на нея, да си пийне детето. Тъй, че сега си имам две кърмачета  Joy. Това е за сега лека вечер мили мами.

# 266
  • София
Аз щях да си лягам, но определено съм пристрастена към форума и още не мога да се откъсна от тук.

adi_5, искрено ти съчувствам и стискам палци кашлицата на твоята принцеса да не е от алергия. А за свекърва ти не зная какво да кажа, нямам думи за човешката несъобразителност и дебилност. Ама това е нейното внуче бе, не й ли пука какво му причинява?! А защо мъжът ти не говори с тях, те са негови родители и би трябвало да разберат. Пък и най-добре нещата да се казват директно, щото ако чакаш те да се сетят... забрави. С такива хора подходът трябва да е по-рязък. А защо вие трябва да ходите на квартира, не може ли кучето да отиде на квартира?! Дано нещата да се наредят за ваше добро!   bouquet

korneliia_h, скоро в кърмаческия форум имаше тема за това как 2-годишното дете на една мама изведнъж проявило интерес към кърменето. Така че това явно е нормално. Simple Smile

Уф, пак се улях.... лека нощ!

# 267
  • Велико Търново
Добро утро,мили мами!
  Adi_5,това което трябва да търпиш наистина не е приятно.Дано бързо намерите разрешение на проблема.Когато бях бременна,много ме беше страх бебето като се роди да не развие някоя алергия към коткато,която имаме.За сег а всичко е наред/да не чува дявола/.
  Корнелия,тя нашта с диета няма да стане май сега/поне за мен/,защото аз се прибирам вечер от разходка кър девет без нещо,а то нали последното хранене трябва да е в 19.30.Като спрем да кърмим тогава ще правим разни диетки,а до тогава ограничения на храните ще е.

Много мами се загубиха!Пишете да не ви мислим!

Лек ден от мен и приятни разходки!

# 268
Здравейте мили мами,
с риск някой да ми се присмеят или да ме сметнат за тъпа искам да ви споделя следното!
Омръзна ми навсякъде да чета за това как кърменето е най-хубавото нещо в живота как това е най-добрия старт за бебето как така то ще расте по-умно и по-здраво. Писна ми защото аз не кърмя, и не кърмя не защото не искам а защото не мога, Хера /от кърмаческия форум/ ми е свидетел че опитах какво ли не но не стана. И сега като чета ви като гледам снимките се чувства все едно съм най-лошата майка на света сравнение с вас. Не мога да ви забраня да си говорите на тая тема, нито да ме разберете щото едва ли можете, просто няма да чета тук повече за да не се измъчвам, ще си чета Клюкарника и Красива мама а на вас пожелавам всичко хубаво

# 269
  • София
denit , не си сама тук - аз също не кърмя, не се смятам за лоша майка.
Това, че не кърмиш има и свойте добри страни - човек не знае каква ще му е кърмата, дали ще успява бебето да се наяде и т.н.
Освен това, можеш да се лекуваш ако се разболееш, не се съобразяваш какво ще ядеш и пиеш..
Кърменето е най - доброто без съмнение, но не всеки може да го прави по независещи от него причини, така че, моля те, не се измъчвай а си чети тук - аз ще пиша повече. Hug  bouquet Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт