С недоспалата ни ЮНСКА мама, спим по парковете двама!

• 10 687
  • 280
  •   1
Отговори
# 180
На нас ни я сложиха тази прословута ваксина да не се яде и не се пие нищо но горкото ми дете е като парцал  Cry Първо два часа след това рева та не се търпеше и аз ревах то няма начин. smile3518 После гръбчето и се поду и слагах риванол а току що прочетох тук че от него е възможно да се предизвикат алергични реакции smile3515сега спи постоянно е сънлива и проплаква насън от 11 не е яла -ще и предлагам цица ! Взех панадол за бебета вместо ефералган  за бебета защото се обърках в аптеката ама после като се върнах и попитах ми казаха споко с един и същи състав са.  ::
Сложих тръбичката , с която се отмерват грамовете които да дам на бебка в стерилизатора и тя се изкриви иде ми да се  гръмна  ама съм проста    а  smile3515 smile3514 и и дадох панадол в една съвсем малка лъжичка дето може и да няма грамажа ,които трябва. :_:Сега чакам баща и да си дойде със спринцовка за да и дам колкото трябва преди да си легне.
Заедно с кърмата и мозъкът ми е изтекъл и ми е едно притеснено за бебка сега та ми иде да ревна с глас! Никой освен мене не ги върши такива простотии а и нито едно дете не е понесло така тежко ваксината като моето и от сърце ви пожелавам да няма други такива.  bouquet
По-късно пак ще пиша как се развиват нещата при нас а ще ходя да питам и майските мами за тяхното ДТК че се плаша #Crazy

Последна редакция: пт, 11 авг 2006, 15:09 от Вили1

# 181
Спокойно бе Вили , ще се оправи детето! Hug
Ми аз като на първата най-безобидна ваксина като тикнах този биберон, за малко да си затрия детето!
И ние май ще ги понясяме зле. Не ми се мисли за втората...
Но да споделя за нас...
Свързах се с д-р Бранков, ръководител на детска хирургия Пирогов. Помолих го по и-мейл за съвет каква лепенка за пъпче да сложим, като сме толкова чувствителни и неговото мнение общо взето бе, че лепенките могат само да ни навлекат неприятности и че може да се направят 2 те операции на куп още преди 3-я месец...
Вие какво мислите, много ме е страх. Не е ли малък бебчо, а и как ще го държа така без лепенка на пъпчето като все се надува да плаче.

# 182
  • Вече с постоянно местожителство на село...
 А нас хваща ли ни новия закон??И как ще се процедира?Аз от септември съм в майчинство и така докато стане 01.01.2007 ли и след това отново болничния?? newsm78 Нещо много ми е объркано и не разбирам  #Cussing out

# 183
  • Вече с постоянно местожителство на село...
 Вили защо не му даваш бебешкия Панадол??При нас има голям ефект веднага се успокоява.И защо и се е подуло гръбчето ваксината нали в ръката се поставя? Спокойно излез с малката на разходка хем ти ще се разведриш хем тя ще се успокои  Hug

# 184
  • София
Нашата ваксина беше Пентаксим и ни я биха вчера в крачето. После пихме Калпол и нямахме никакви проблеми.

# 185
Бебешкия панадол и дадох не знам защо в гръбчето newsm78 първата ни биха в крачето.Вече е по -спокойна е реве ама по-малко и най-важното започна да суче. smile3504
А за майчинството - не съм чела закона ама като разбера ще кажа.Аз се радвам за другите майки , които ще родят през 2007 поне тях ги хваща със сигурност крайно време беше нещо да се направи smile3521
Емси не знам какво да ти кажа този доктор , който си цитирала ми звучи  авторитетно , но ако искаш потърси мнението и на друг специалист. Hug те

# 186
  • Велико Търново
Здравейте!
   Вили като се събуди детето сложи на мястото на гръбчето памук с мед-ще се разнесе отока.Не са бабини девитини.Дано вече да се е успокоило и го целуни от мен и Божидара.
  Тази ваксина се бие в гръбчето!!!
   Emsy,щом така е казал въпросния лекар,така направете.Естествено първо го проучете.
    Мисля,че на предната страница съм писала за болничните-Ние ще се възползваме от 01.01.07-докато децата ни станат на девет месеца.
  Това е от мен засега!

# 187
  • Ямбол
Здравейте!
На нас още не са ни били такава ваксина, но направо вече много се наплаших.
Емси, непременно потърси мнението и на друг специалист, за по-сигурно.
Вили, радвам се, че сте по-добре.
Ние днес сме доста криви, коликите пак почнаха.Мислех, че сме се простили вече с тях.
Приятна вечер на всички мами+бебеци!

# 188
Здравейте на всички   bouquet
Отдавна не сме писали,но нали сме хаймани и все сме по разходки  Simple Smile Много се радвам за пловдивските мами и за това,че се кърмите навън  Peace Аз все още не мога да се отпусна и всеки път тичам с количката до майка,за да нахраня малкия-и то на 3 часа  Rolling Eyes А като стана дума знае ли някой как храненията на малчо стават от 6 на 5 броя  newsm78 не че спазваме точен режим,но поне се опитваме да имаме 3 часа почивка
Забравих да ви се похваля че Мартин е вече 61 см и 5.150 кг (а се роди 51 см и 3.150 кг) Мноооого сме дълги,ще ставаме манекени  Joy Ваксината я понесе добре-заспа веднага след нея.Спа 2 часа,яде и пак заспа #Crazy ама като се събуди в 18ч-един кисел кисел...но не вдигна температура , абе мъжки се държахме,нали сме вече големи  Laughing
Ох аз мисля вече да почна със сокчетата  newsm78 октомври месец почвам училище (студентка съм) и ще ми е много трудно да го кърмя  Sad а и кърмата ми почна  да намалява,ама поне още месец на изтраем  Simple Smile
Хайде до скоро и  Hug на всички бебоци от нас

# 189
adella аз няма да давам сокове на детето си докато не стане на 6 месеца и каквото и да е друго.Само нашите педиатри и то не всички слава Богу не са рабрали че не се прави така.  #Cussing outАман от тези техни 3 часови режими и графици и глупости велики  smile3515 Ама много вече съм им набрала и ако не ви се чете момичета по-нататък гневният ми постинг моля ви не го правете. smile3506
А така предупредих а сега да си излея спокоино душата.Значи ако някои иска по-бързо да си отбие детето нека да го храни на 3 часа и да му дава соковеЛошо няма и нас така са ни гледали и хора сме станали.Да ама светът върви напред а не назад както се казва в една песен та са разбрали хората че такова нещо при кърмачетата НЯМА!Имате информация кърмещи майки в кърмаческия под носа ви е.Имате и И-нет в къщи ами прочетете там каквото пише и спрете да вършите глупости!Я прочетете становището на Американската педиатрична асоциация за даването на сокове и за ползата от това а становищата на СЗО  аз предпочитам да вярвам на тях а не на местния педиатър.Но това си е лично мое мнение и не натоватвам никой с него.Всеки да си гледа детето както си иска.За жалост мога да бъда разбрана погрешно , но какво от това. WearyЦелта ми не е да правя пропаганда а просто да помогна-дори и на една майка от всички вас , защото изкарахме толкова време заедно , споделяхме толкова много неща , че ви чувствам наистина близки.Това е. yes
adella нищо лично срещу теб.  bouquet
Ето нещичко за соковете. Хубаво е да се прочете!

"Извадки от становището на Американската академия по педиатрия относно употребата и злоупотребата с плодовите сокове в педиатричната практика

В историята на педиатрията, плодовите сокове се препоръчваха от педиатрите като източник на витамин С и на допълнителен източник на вода за здравите бебета и малки деца. Плодовите сокове се представят като здравословен, естествен източник на витамини и в някои случаи калций. Соковете имат приятен вкус и децата с готовност ги приемат. Въпреки че консумацията на сокове има някои предимства, тя носи и потенциални вредни ефекти. Педиатрите трябва да са добре запознати със соковете и да информират родителите и пациентите за правилната им употреба.
Основната съставна част на соковете е водата. Карбохидратите, вкл. сукроза, фруктоза, глюкоза и сорбитол, са следващата най-голяма съставна част на соковете. Съдържанието а карбохидрати варира от 11 гр на 100 мл (0,44 ккал/мл) до над 16 гр на 100 мл (0,64 ккал/мл). Кърмата и повечето адаптирани млека съдържат 7 гр карбохидрати на 100 мл.
Соковете съдържат малко протеини и минерали. Соковете, обогатени с калций (каквито у нас няма), съдържат приблизително толкова калций, колкото млякото, но не съдържат другите хранителни вещества, намиращи се в млякото. Някои сокове съдържат голямо количество калий, витамин А и витамин С. Някои сокове са обогатени с витамин С. Витамин С и флавоноидите в соковете могат да имат дългосрочен здравословен ефект като намаляване на риска от рак и болести на сърцето. Соковете, съдържащи аскорбинова киселина, могат да увеличат усвояването на желязото до два пъти.
Четирите основни захари в соковете са сукроза, глюкоза, фруктоза и сорбитол. Сукрозата се разпада на глюкоза и фруктоза. Глюкозата се усвоява от организма лесно в тънките черва. Усвояването на фруктозата се подпомага от подходяща концентрация на глюкоза в сока. Максимално усвояване има, когато фруктозата и глюкозата са в съотношение 1:1. Сорбитолът се усвоява бавно чрез пасивна дифузия. Резултатът е невъзможност, той да бъде абсорбиран. Карбохидрат, който не бъде усвоен в тънките черва, ферментира в част от дебелото черво, наречена колон. В резултат от ферментацията се получават хидроген, карбонов диоксид, метан и късоверижни мастни киселини. Част от тях се реабсорбират в колона, но неусвоените натоварват храносмилателния тракт. Недоброто усвояване на карбохидратите в соковете може да доведе до хронична диария, метеоризъм, подуване и коремни болки. Най-често срещаната причина за това са фруктозата и сорбитолът, но е важно и съотношението на различните карбохидрати. По тази причина много лекари препоръчват соковете за лечение на запек.
Американската академия по педиатрия (ААП) препоръчва, на деца до 4-6 месечна възраст да се дава само кърма. Тези деца не се нуждаят от допълнителни хранителни вещества. Няма причини да се дават плодови сокове на деца под шестмесечна възраст. Даването на сокове преди захранването с каши и пюрета може да доведе до заместване на кърмата със сок и в резултат от това – до намален прием на протеини, мазнини, витамини и минерали (желязо, калций и цинк). Недохранването, прехранването и ниският ръст се свързват с прекомерната употреба на сок. На приблизително 4-6 месеца храната на бебето може да бъде обогатена с каши и пюрета. Добър избор за първа храна са обогатените с желязо каши или пюрираното месо. Кариесът също е свързан с употребата на сок. В миналото съществуваше загриженост, че бебета, на които се дава портокалов сок, могат да развият алергия от него. Появата на обриви при някои бебета след приемане на прясно изцеден портокалов сок е по-вероятно реакция на контактен дерматит, който може да се отдаде на маслата в корите. Причина за диарията и за други гастроинтестинални симптоми е вероятно недоброто абсорбиране на карбохидратите. Въпреки че в ранните години от живота могат да се развият алергии към плодове, те са рядкост.

ЗАКЛЮЧЕНИЯ

1.Плодовите сокове нямат хранителна стойност (не носят ползи) за бебетата под 6 месеца.
2.Плодовите сокове нямат хранителна стойност по-висока от тази на плодовете за децата над 6 месеца (да се предпочитат целите плодове – на пюре или малки парченца – пред соковете).
3.Натуралният сок (100%, без добавки) може да бъде здравословна част от добре балансирана диета. Плодовите сокове с добавки (от захар и др.) обаче не са равностойни по хранителната си стойност на 100% плодови сокове.
4.Соковете не са подходящи при лечение на обезводняване или диария.
5.Прекомерната употреба на сокове може да бъде свързана с проблеми в храненето (прехранване или недохранване).
6.Прекомерната употреба на сокове може да бъде свързана с диария, метеоризъм, подуване на корема и зъбен кариес.
7.Непастьоризираният сок може да съдържа патогени, които могат да причинят сериозни заболявания.
8.Разнообразието от плодови сокове, дадени в подходящо за възрастта на детето количество, е малко вероятно да причини някакви проблеми.
9.Соковете, обогатени с калций, са биоекивалентен източник на калций, но в тях липсват другите хранителни вещества, намиращи се в кърмата, адаптираните млека или кравето мляко.

ПРЕПОРЪКИ

1.Соковете не трябва да бъдат включвани в диетата на бебетата преди навършване на шест месеца.
2.На децата не трябва да се дава сок от шише или в лесно преносими покрити чаши, които им позволяват лесно да пият сок през целия ден. На бебетата не трябва да се дава сок преди заспиване.
3.Приемът на плодови сокове за децата от 1 до 6 години трябва да бъде ограничен до 120-180 мл на ден. За децата от 7 до 18 години, приемът на сокове трябва да бъде ограничен до 220-360 мл.
4.Децата трябва да бъдат насърчавани да ядат цели плодове, за да покриват дневните си нужди от плодве (2 порции на ден).
5.Бебетата, децата и възрастните не трябва да консумират непастьоризиран сок.
6.При оценяване на положението при деца с проблеми в храненето (прехранване или недохранване), здравният работник трябва да определи количеството сок, което те консумират.
7.При оценката на деца с хронична диария, силно изявен метеоризъм, абдоминални болки и подуване, здравният работник трябва да определи количеството сок, което те консумират.
8.При оценка на зъбния кариес, трябва да бъдат определени количеството и начините (от шише и др.) на консумиране на плодов сок.
9.Педиатрите трябва да обсъждат проблема с плодовите сокове и плодовите напитки и трябва да образоват родителите за разликите между двата вида."

Не се стърпях! Embarassed

Последна редакция: пт, 11 авг 2006, 19:58 от Вили1

# 190
Вили1, напълно те подкрепям.  newsm10 И аз въпреки постоянните "съвети" на моята педиатърка и на моите роднини, които непрекъснато дават напътствия, не смятам скоро да захранвам с каквото и да било. Дай боже да имаме кърма по дълго време.
Поздрави на всички и целувки на бебоците.

# 191
  • София
Вили, евалата!!!! Подкрепям изцяло!!!

Аз бих добавила и още нещо, пак без да искам да критикувам, а да ви накарам да четете и да се информирате предварително, а не след като е станала белята  ooooh!. Момичета, във форума има множество теми за ваксините. Ще дам линка на една, която за мен е страхотна и се състои от 60 страници: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46039.0
Първо, никъде вече в развитите страни бебешките ваксини не се бият в гръбчето! Това е идиотска отживелица. Второ, никъде не се бият живи ваксини, каквито са безплатните ваксини, предлагани от здравната каса. Вие си правете изводите оттук-нататък.

# 192
Ще дам линка на една, която за мен е страхотна и се състои от 60 страници: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46039.0
Първо, никъде вече в развитите страни бебешките ваксини не се бият в гръбчето! Това е идиотска отживелица. Второ, никъде не се бият живи ваксини, каквито са безплатните ваксини, предлагани от здравната каса. Вие си правете изводите оттук-нататък.
Четох по въпроса па макар и не всичко , но вече  smile3515 newsm61 smile3514 докога ще сме от третия свят бе , докога ! Rage

# 193
Здравеите маи4ета и беб4ета. Браво Вили 1 smile3501, напълно те подкрепям. Аз понеже съм в 4ужбина и мога със сигурност да потвърдя казаното от теб. Тук те насър4ават непрекъснато да кърми6 колкото се може пове4е без да се дават никакви добавки /като сок4ета например/, а само кърма поне до 6-ти месец, е ако може и пове4е супер. Детето си полу4ава вси4ко с кърмата и всякакви други добавки са абсолютно изли6ни. Тук даже не се препоръ4ва даването на вода тъи като бебето си я полу4ава пак 4рез кърмата, а и даването на вода убива апетита на беб4ето. Така 4е с две ръце сум за кърменето без добавки разни Peace. Ина4е и ние в4ера ходихме да ни ваксинират. Тука бят ваксините в кра4ето и наведнуж в едното и другото кра4е, много жална картинка бяхме особено аз, малко си поплаках 4е ми бе6е много жал за бебка smile3518. След ваксината и дадох Kалпол 4е вдигна температура, но бурзи4ко я свали. Но за сега наи-големя ни проблем е това пусто акане ooooh!. Така добре си ходе6е и какво стана отведнъж и не 6те и не 6те. Първо три дена не бе6е ходила и аз и помогнах с термометъра, но после пак три дена никакво ако и аз пак с термометъра, оба4е така не може да продъlжава 6те вземе пък да свикне. Корема ми се вкисна от супи и сокове от кру6а като се надявах да я прокара оба4е НЕ. Даите някакъв акъл какво да правя, много ми е притеснено???. Хаиде да приклю4вам ве4е 4е се отнесох. Аааа забравих да кажа 4е ве4е тежим 5.600. 4ао от нас с малката Бубка и много целувки.  love001

# 194
lida, пробвай със сладко от рози... аз докато кърмех като хапнех по една супена лъжица сутрин и цял ден бебка дрискаше Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт