Да се оплачем... 2020

• 2 112 934
  • 42 098
  •   1
Отговори
# 15 000
Сигме, защо пиеш синтром? Протромбиново време през колко месеца изследваш?

# 15 001
Джолева, кураж и сили! 🍀🍀🍀

# 15 002
  • София
12 часа дежурство и съм капо. Ужас е. Всяка пневмония се таксува като Covid до излизане на резултатите от pcr тестовете. Това са поне 48 часа. Хубавото е че от толкова пациенти имаме само 2 положителни. Но пък доста млади хора с отрицателни резултати но с много тежки трудно повлияващи се пневмония. И повече мъжове.
Интересни ми е, на всички съмнителни ли се правят тестове? Това което Добри беше постнала по назад - 566 теста направени на фона на 503 доказано болни ми изглежда фрапиращо малко теста. Нали щяха да тестват хората на първата линия? Дано пак да не съм разбрала нещо.

# 15 003
Правим задължително и бързи тестове и задължително pcr тестове. Бързите не са много точни по скоро ориентировъчно. Най точен си е pcr теста.
Джоли е писала PCR тестове и 48 часа до резултата. И на мен ми е интересно от къде тия тежки пневмонии сега?
Ами от всякъде. Вторият положителен е от Плевен. Пребивава в Банско. Другите с пневмония са от нашия си край. Но наистина е на бум на трудно лекуващи се пневмони. С по два, три антибиотика. И повече са мъже.

# 15 004
Политици в отпуск, лекари в отпуск. И всичко това в ИП. Ами не е нормално.
И аз мисля така.
Отменят прегледи наред. Много се поознервих с една дама , която държеше да отмени много важен за мен преглед миналата седмица.

# 15 005
Това което Добри беше постнала по назад - 566 теста направени на фона на 503 доказано болни ми изглежда фрапиращо малко теста. Нали щяха да тестват хората на първата линия? Дано пак да не съм разбрала нещо.

Ей така тръгват слуховете. Не са 566 направени теста, а 566 на 1 милион население. Т.е. ако приемем, че сме 7 милиона, направените тестове са 566х7. Не че пак не са малко и не сме в дъното на таблицата, ама не са 566, от които 503 положителни.

# 15 006
Досега правих два шоколадови тартове, утре мм е рожденник и имам поръчка за вкъщи още един и един за офиса, бил ме похвалил и шефа заръчал да им донесе, патладжан нямало в магазина, сега ще ходим до друг да видим там, после до аптеката и чакания обяд може и да се състои.
Дай рецептата моля! Още първия път като те четох ми се стори, че е нещо  по мой вкус. Yum

# 15 007
  • Другата България
Правим задължително и бързи тестове и задължително pcr тестове. Бързите не са много точни по скоро ориентировъчно. Най точен си е pcr теста.
Джоли е писала PCR тестове и 48 часа до резултата. И на мен ми е интересно от къде тия тежки пневмонии сега?
Ами от всякъде. Вторият положителен е от Плевен. Пребивава в Банско. Другите с пневмония са от нашия си край. Но наистина е на бум на трудно лекуващи се пневмони. С по два, три антибиотика. И повече са мъже.
Според мен съфорумката имаше предвид откъде се взеха сега тези пневмонии, а не откъде са пациентите като жителство. И на мен същото ми е чудно.
Имам колега, мъж, 30 годишен, спортува, не пуши, храни се здравословно, изобщо - по образец.
След прехвърляне две седмици тук при нас между ОПЛ, РЗИ, пулмология, инфекциозно, след прием на два антибиотика без резултат и отрицателен тест, вече е в МВР болница, с двустранна пневмония и много тежко състояние, на урбазон. Да вярвам ли на тестовете и на резултатите? Риторично питам. Но понеже съм оптимист, вярвам...уж.

# 15 008
Аз пък не се повлиях от Нурофена и тиквата още ме боли. Официално оплакване към Тета правя, заради прехваления и илач. И да се оплача от себе си-купих си пореден панталон...Ама не смея да го меря. По този повод : 😂😂😂

# 15 009
Единственото ясно май е, че 100-ов тест няма. Колко примера има вече за семейства, в които двама или всички са с пневмонии и само единият е положителен. Някъде го имаше обяснено, че като слезе надолу може да няма находка по горните дихателни пътища.

# 15 010
  • София
Това което Добри беше постнала по назад - 566 теста направени на фона на 503 доказано болни ми изглежда фрапиращо малко теста. Нали щяха да тестват хората на първата линия? Дано пак да не съм разбрала нещо.

Ей така тръгват слуховете. Не са 566 направени теста, а 566 на 1 милион население. Т.е. ако приемем, че сме 7 милиона, направените тестове са 566х7. Не че пак не са малко и не сме в дъното на таблицата, ама не са 566, от които 503 положителни.
Не са 566 на милион, а 81 на милион. https://bg-mam.ma/p/1166756/40500497
Общата бройка е 566. Наистина е много малко. Освен ако СЗО не лъжат.

# 15 011
Мери вече и аз си задавам въпрос за тестовете. Не знам как, защо и откъде сега тези пневмония. Но са факт.

# 15 012
Ами Фроуз...той не е за карантина илача. Слаб иде за ИП..😆

Пневмонии имаше и преди. Племеникът беше в болница декември с вирусна пневмония..едвам се оправи, аз тогава писах и тек как щяха да го изтърват. 3 АБ....и все с Т. Оттогава сестра ми само като чуе ВИРУСНА пневмония, и побелява...

# 15 013
  • София

Погледна ли таблицата? На 1 милион са 81 теста.

# 15 014
  • ново
Мери ме е разбрала какво питам, но и последният пост на Джоли май дава насока.

Общи условия

Активация на акаунт