Кожни обриви при дете

• 467
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте! Детето ми е на 1 година и от близо 2 седмици започнаха да му се появяват обриви по целия гръб, в долната част на корема и около врата. Вчера забелязах, че има и на сгъвките на ръцете. Обривите са като петънца със ситни пъпчици и са сухи. Първоначално имаше на сгъвката на едното краче, след това се появи около врата. Веднага го заведох при педиатърката ни, като тя ни изпрати при кожен лекар. Лекарската постави диагноза контактен дерматит и изписа крем Адвантан и козметика на Мустела за атопична кожа. От крема се оправи положението, но за момент. След това целия му гръб се обрина, както и в долната част на корема. Заведох го отново при кожната и каза да продължим с козметиката и че ще се оправи бавно. Според нея не е хранителна алергия. По съвет на педиатърката давах 5 дни капки Фенистил, но нямаше подобрение. Давах и сироп Ериус, но също няма ефект. Детето е захранено с почти всичко и нямаше проблеми като го захранвах. Ще направя консултация и с алерголог. Може би е алергия към нещо, но не мога да разбера от какво. Реших да спра млечните продукти и глутена да видя дали ще има подобрение. Яйцата също спрях да му ги давам от известно време, но не е от тях според мен. Според вас каква може да е причината и има ли някой със сходен проблем?

# 1
  • София
За голямо съжаление, при такова малко дете не може да се установи на какво точно ще реагира. Добре сте направили, че сте спрели млечните и яйцата.
Общо взето методът е проба - грешка.

# 2
Ако наистина диагнозата е дерматит (не казвам, че е такава може и алергия) това животно е страшно упорито. Аз имам от години по пръстите ма ръцете ходила съм на много лекари и всеки дава нещо, но истината е че не се маха или за кратно. Мазане трябва с месеци. Специална козметика за къпане, миене на ръце, мазане непрекъснато. Хидратацията е на МАХ. Не изчезва за няколко дни или седмици. Хората с дерматит се учим да живеем с него като го подтискане непрекъснато, за да не се появява.

# 3
Ако наистина диагнозата е дерматит (не казвам, че е такава може и алергия) това животно е страшно упорито. Аз имам от години по пръстите ма ръцете ходила съм на много лекари и всеки дава нещо, но истината е че не се маха или за кратно. Мазане трябва с месеци. Специална козметика за къпане, миене на ръце, мазане непрекъснато. Хидратацията е на МАХ. Не изчезва за няколко дни или седмици. Хората с дерматит се учим да живеем с него като го подтискане непрекъснато, за да не се появява.

Доста неприятно състояние. Гледам да го мажа често с Мустела лосион, но сякаш като го на мажа и още повече се зачервяват обривите. Та не знам какво да правя. Според лекарката не било възможно да е заради козметиката. Прикачвам и снимка на обривите. Забелязвам, че вечер са най-зачервени.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 09:21 от Deska1

# 4
  • София
Аз говоря от опит с дете с много упорит и тежък атопичен дерматит. И с козметиката е проба - грешка. Когато вече можеше да говори, казваше че тези скъпите медицински козметики от аптеката му парят.

# 5

Доста неприятно състояние. Гледам да го мажа често с Мустела лосион, но сякаш като го на мажа и още повече се зачервяват обривите. Та не знам какво да правя. Според лекарката не било възможно да е заради козметиката.
Аз и много други хора с моя проблем сме доволни от биодерма Атодерм. При мен до момента само това дава резултат.
Допълвам се за паренето от предния коментар. На мен когато съм си раздразнила атопичния дерматит също ми пари много докато не се хидратира.

# 6
Дерматитът може да бъде много упорит. Аз бих сменила прахът за пране също. Синът ми имаше атопичен дерматит и с помощта на Мустела и пробиотик нещата се оправиха. Вече го израстна.

# 7
Дерматитът може да бъде много упорит. Аз бих сменила прахът за пране също. Синът ми имаше атопичен дерматит и с помощта на Мустела и пробиотик нещата се оправиха. Вече го израстна.

В момента използвам Тео Бебе течния вариант. И с големия ми син ползвах него. Бихте ли ми препоръчали друг перилен препарат?

# 8
Някой без аромати и хипоалергенен. Аз ползвах на сано максима сензитив и не ползвах омекотители.

# 9
  • София
Ваксини наскоро да сте слагали? Имайте предвид, че ако е дерматит, на какъвто приличат обривите, ваксините може да провокират появата им.
По тази причина на сина ми, всеки път преди ваксина, следяха еозинофилите в кръвната картина. Ако бяха завишени, я отлагаха.

# 10
Ваксини наскоро да сте слагали? Имайте предвид, че ако е дерматит, на какъвто приличат обривите, ваксините може да провокират появата им.
По тази причина на сина ми, всеки път преди ваксина, следяха еозинофилите в кръвната картина. Ако бяха завишени, я отлагаха.
Разбирам. Не са му слагали ваксина наскоро.

# 11
След почти месец лутане по всякакви доктори и изследвания, положението е все същото. Пуснахме изследвания за алергии-всичко отрицателно, както и предполагах. По съвет на алерголог продължихме диетата без яйца, млечни, глутен и риба, но подобрение няма. Сменихме козметиката с А Дерма Екзомега и мааалко се подобриха нещата. Минахме и на хидролизирано мляко, от 3 дни го пие, но забелязвам, че дерматита се обостря. Възможно ли е според вас да е от млякото? Ще се консултирам разбира се и с алерголога утре.

Общи условия

Активация на акаунт