Да се оплачем... 2020

• 2 113 193
  • 42 098
  •   1
Отговори
# 14 940
  • Оптимист по принуда
нищо не пише за файс. и аз нямам фейс, само асс Wink

Значи и аз тъй. Joy

# 14 941
  • софия
Досега правих два шоколадови тартове, утре мм е рожденник и имам поръчка за вкъщи още един и един за офиса, бил ме похвалил и шефа заръчал да им донесе, патладжан нямало в магазина, сега ще ходим до друг да видим там, после до аптеката и чакания обяд може и да се състои.

# 14 942
Бия ви с картите. На щерката я заредих началото на януари до края на учебната година (разбирай, първите дни на юни). Заминаха вече 2 грипни епидемии и сега ИП. Остави 9-те лв. на месец за карта, ами вече дължа 50 кинта за джобни. Joy От понеделник ще дължа 62.50. Сигурно и лихви ще поиска.

# 14 943
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
9 на месец?  къде е това?
аз мисля, че можете поне да отправите запитване към ГТ.
не е нормално да платите услуга, която не можете да ползвате.
за децата даже не трябва да доказвате, за възрастен не знам как би станало.

# 14 944
  • Оптимист по принуда
Когато искаш да се свържеш, мъжът ти да спре неговия бт, защото слушалките ще се свържат с неговия, ако последно той се е свързвал. Т.е. спирате бт на всички устройства, от които сте пробвали и оставяте само това, което искате да се свърже. Включваш бт от настройки, не от падащото меню. Някои телефони все още имат и функция  'направи устройството ми видимо' /make my device visible/, провери дали твоето е такова и кликни и на това.

# 14 945
  • София
Прочетете -Как Япония преминава през пандемията от коронавирус?
В страната хигиената е издигната в култ, та така, че това сега не е нещо ново. Никаква истерия, брифинги и размахване на пръсти по телевизията. Няма пубрично унижение на лекари с различно мнение от това на щаба....Хора с традиции и култура!
Да, може да се види и препоръчаното от Birdie интервю с корейския професор Kim Woo-joo from Korea University Guro Hospital.

https://www.youtube.com/watch?v=gAk7aX5hksU&t=314s

Скрит текст:
Много добре е обяснено за нуждата от носене на маските. За "силата" на вируса и начина на разпространението му. И за тестването и проследяването на контактите на заразения. Разказва за процеса на създаване на ваксина за населението. Това ще отнеме години Sad Очертава и какви са "оръжията" в настоящия момент - пробват лекарства за други болести дали ще подобрят състоянието на критично болните; планират да преливат кръв на заразени от вече излекувани пациенти, защото антителата в кръвта на преболедувалите могат да се борят с вируса.

Докторът тактично споменава за разликите между азиатската и европейската култура.
Те са натрупали опит от предните епидемии, имат знание и алгоритъм.

Разказва как се справят с вируса и какво препоръчват. За съжаление се появява наново при тях чрез пристигащите от чужбина. Но и за това имат действащ механизъм. Всички кацащи се изследват. Тестът е готов средно за 6ч. Реално те остават в някакви помещения за отдих/ нощувка. На следващия ден всеки получава резултата. Тези с положителен тест без симптоми се прибират в домовете си (тези с влошено състояние ги взимат веднага в болница). Властите им "закачат" приложение на личния им мобилен телефон, което е като аларма, и не бива да напускат дома си 14дни. През това време всеки ден по два пъти пращат чрез приложението как се чувстват. Това е ефективен контрол.

Към края на видеото дава три прогнози за изчезването вируса.

Използва думата смирение - да бъдем смирени докрай. И че нищо не е свършило, не е краят, докато не приключи. Казва, че в момента, в който станем арогантни, ние ще загубим. 

Извинявам се, че не съм практически по темата. Дано нямам неточности в написаното, но много се развълнувах, докато го гледах, и исках да споделя.

Жалко, че т.нар. велики европейски държави и САЩ неглижират корейския опит. А и то няма за кога вече да се поправяме. Ние сме самодоволни и самоуверени европейци, които нямаме дисциплина. А думата смирение за нас я има само в тълковния речник, не в живота ни.

# 14 946
  • Варна
Ето тук са питали за картите за София. Уви отговорът е, че няма да има компенсации.
За Варна кметът е удължил валидността на картите на учениците и пенсионерите до края на ИП. Не че ще си пусна детето да се вози сега по автобусите, а като тръгнат на училище ще трябва да купим нова. Така че все тая.

# 14 947
  • Страната на чудесата
... От понеделник ще дължа 62.50. Сигурно и лихви ще поиска.
Хъх, бия те, аз дължа всяка седмица по 45-20 джобни и по 5 лв на ден, изработени за 2 часа като детегледачка, за щерката.
Мога да и ги спра, но не искам да я подтискам и с това.
Тя така или иначе ги събира, та все едно от единия джоб в другия. Сега събира за нова, четвърта китара. До тук един Фендер, една Ямаха и BC Reach WARLOCK.

# 14 948
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
интересно има ли сигнал до федерацията на потребителите/КЗП?
интересно как други връщат при неизползван билет/неосъществена услуга, а ЦГМ - не.

# 14 949
  • София
Прочетете -Как Япония преминава през пандемията от коронавирус?
В страната хигиената е издигната в култ, та така, че това сега не е нещо ново. Никаква истерия, брифинги и размахване на пръсти по телевизията. Няма пубрично унижение на лекари с различно мнение от това на щаба....Хора с традиции и култура!

За хигиената си права, ама няма как да станем японци, за съжаление.
Но, никъде не прочетох такова "друго мнение" на лекар, особено пък така изразено.
При японците го няма това-да се изстъпи някой в люто противопоставяне на официалната политика на колегите си,  за да бъде забелязан и отличен.
Гледах и слушах Мангъров- точно като Менгеле беше-хората просто са му опитни зайци и който оживял, оживял.

# 14 950
Вече на няколко пъти случайно чувам разговори между случайни хора на улицата и в магазина, как вече са без работа или са на борсата. Тази карикатура, ако може така да се каже, е съвсем подходяща в случая и отразява целия цинизъм на ситуацията.

Абсурд, да така е. Говорим за манталитет и в двата случая.

# 14 951
Мангъров, Борисов..ясно е че с всички сме опитни зайци и кръгла нула Sad

# 14 952
Цял ден готвене. И това ми било почивка. Оплаквам се, даже се ядосвам. Два часа е, а не съм сядала. Май на работа си почивам повече...

# 14 953
  • софия
Пия еутирокс във връзка с ЩЖ още от лятото, днес отказаха да ми го дадат, защото нямам рецепта, хубаво контролират ама се излагат баш с това лекарство и предполагам с много други, от хубаво едва ли ще поискам да го пия, кретени. За рецепта в болницата няма да отида

# 14 954
  • Куциндрел
Не приемат ли и пратена снимка на рецепта в аптеките? Но и сега ЛЛ нямат много работа, така че й се обади и тя да те посъветва какво да направиш.

Общи условия

Активация на акаунт