Да се оплачем... 2020

• 2 133 093
  • 42 098
  •   1
Отговори
# 16 380
  • Варна
Манипулират се новините и то много. Онзи ден четох за някаква истерия как в Ню Йорк (май там беше) погребвали трупове в масови гробове. Истината се оказа доста различна.

# 16 381
  • France
Замисли се колко са умрели от "пневмония" без да са тествани. Между другото не се умира от вируса, от усложненията. Едно от тях е "ситокинната (cytokines) буря". Буквално имунната ти система разрушава тялото ти. Органите ти отказват. И да - може да умреш от инфаркт, сепсис или инсулт предизвикан от covida.

# 16 382
  • тук и там
Истината е че там се погребват по принцип непотърсени тела..Ама това не променя броят  на починалите или на погребаните  там последните дни..

# 16 383
Оплаквам се, че най-вероятно така ще се стекат нещата, че къщата която купихме и сега ремонтираме или ще седи празна и ще се ходи част от почивните дни само или ще я продадем накрая. Осъзнавам, че на фона на всичко което се случва това са "бели кахъри", ама ме напряга. А домакинската работа никога не свършва, все едно в къщи не живеят двата а двеста и двама, и колкото и да се мъча да въдворя ред и да правя графици нещата не се получават Disappointed

# 16 384
  • France
А от къде си сигурна, че разни филмчета, които циркулират в нета, датират от тази година? Ако си в чакалнята, няма как да знаеш какво става в реанимацията.
Спирам по тази тема, не можеш да убедиш човек, който не иска да повярва.

# 16 385
Няма такова нещо, като умрял от инфаркт да мине в статистиката на ковид - жертвите.
Има Фил. Първата жертва на ковид в България умря от масивен инфаркт. Мъжът, починал в Кюстендилската болница, направи масивен инсулт. И двамата ги водят жертви на ковид. Не са единствени подобни жертви. Има изобилна информация за тях е нета ( а за съжаление, единият ми е далечен роднина).

А как се умира от ковид 19?

Нали се стига накрая до полиорганта недостатъчност при най-тежките случаи? Полиорганна недостатъчност ли да пишат, или ковид 19?

# 16 386
  • София-Младост
Карате ли се, оплаквате ли се...три страници за ББ...аман!
И аз не съм виждала детето от 1 месец Sad Лошото е, че и за Великден няма да го видя...тогава ситото на КПП ще е още по-по

# 16 387
  • София
Каква е гаранцията, че като спазвам правилата ще имам привилегията да ме лекуват в бомница? На колежка във входа има болен от коронавирус. Човека е 50 тина годишен. От дни го чуват да кашля, обаждал се е на 112, да изтратят да го тестват. Неможело, да се обърне към ЛЛ. Човека е от провинцията, живее сам. Накрая се е принудил да отиде да се тества платено. Е резултата е ясен. Въпроса е колко хора е заразил, докато е правил разходка до лабораторията?

# 16 388
  • Точно където трябва
Оплаквам се, че си искам старата/тази/ тема. Не искам пак да чета за вирус. Не и тук. Наистина, пишете там, в специалната тема. Чета, чета и поглеждам да видя да не съм се объркала и пак да съм цъкнала нея.
Наистина, по-спокойно ми е откакто не чета. Тази седмица съм и повече на работа и нямам време нито за новини, нито да чета. Спазвам си каквото трябва и си мисля, че ако е зачезнал вируса ще разбера все отнякъде. И просто си живея живота.
Оплаквам се, че нещо, което би ми дало много радост в живота е на практика постижимо. Но срещу немалка сума. Сумата я имам, но дали да не я запазя за нещо по-практично... Не мога да реша, а живота си тече.

# 16 389
Манипулират се новините и то много. Онзи ден четох за някаква истерия как в Ню Йорк (май там беше) погребвали трупове в масови гробове. Истината се оказа доста различна.

Новината за масовия гроб е май истина. Но NY e огромен. Там ежедневно умират десетки самотници, бездомници, хора, които в подобни условия като днешните, няма къде да бъдат съхранявани. Но си умират от хиляди други смърти некасаещи вируса.
Защото ако един починал от каквото и да било човек/дори от корона вирус/ има роднини, то те как биха се съгласили той да бъде погребан в масов общ гроб?! Айде сега цели фамилии да не са измрели накуп. Все пак това не е чума.

# 16 390
  • софия
Оплаквам се, че си искам старата/тази/ тема. Не искам пак да чета за вирус. Не и тук. Наистина, пишете там, в специалната тема. Чета, чета и поглеждам да видя да не съм се объркала и пак да съм цъкнала нея.
И аз си искам старата тема,но докато вируса и последствията пт него не отминат няма как тази тема да е същата,защото сегашната ситуация промени живота на всички ни. И е нормално да имаме оплаквания, свързани със случващото се. И на мен  ми се иска оплакванията ми да са каквито преди, но ето Оплаквам се,че не са.

Аз да кажа и нещо хубаво-тази тема е златна, а Ени е съкровищеее Hug

# 16 391
  • София-Младост
Само дето последните няколко страници не са с оплаквания...а всеки си споделя гледната точка.

# 16 392
  • Варна
Да де. Оказа се, че там погребвали бездомници и хора, на които роднините не искат да се погрижат за погребение или пък не са намерени. Нищо скандално, нали и тези хора все пак трябва да ги заровят.

# 16 393
  • София
Да де, ама като се гледа целия свят как е пламнал, колко много смърт ...
Колко много? Знаеш ли, ако човек прегледа данните на Eurostat, например за 2-3 години назад, ще открие интересни числа относно броя на смъртните случаи глобално и за конкретна страна. Като ги сравни с броя на сегашните смъртни случаи, още по-интересна картинка се получава.
Абсолютно вярно!
Според СЗО всеки грипен сезон (който е 2-3 месеца) в света умират 650 000 човека – https://www.who.int/news-room/detail/14-12-2017-up-to-650-000-pe … nal-flu-each-year
За 3 месеца до тук от коронавируса са починали 100 000 човека – https://who.sprinklr.com/

# 16 394
  • Другата България
Понеже вече няколко пъти чета, че първата жертва от Василовци е починала от инфаркт, а не от коронавирус, да кажа как бяха нещата там. Човекът получи инфаркт, какъвто получават стотици хора. И някои, всъщност доста от тях преживяват години след това. Както можеше да стане и в случая, ако същият мъж от Василовци не беше заразен с коронавирус. Който е фатален в повечето случаи на болни със сърдечно съдови заболявания. Добре е да имаме собствено мнение, ама не е редно нашите разсъждения да ги представяме като меродавна истина.

Общи условия

Активация на акаунт