Да се оплачем... 2020

• 2 116 244
  • 42 098
  •   1
Отговори
# 28 170
  • Страната на чудесата
На хранителен режим съм 10-ти ден и почва да ми пада кръвното, заедно с килата. Ходя като самолет нощем до WC, ще се претрепя. Сега смуча едно кафе и се надявам да се центрирам.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 17:44 от Lucky Plam

# 28 171
  • София
Уинд, прегръдка.
Мм най-после замина с камиона. Обаче ми остави 100 кинта и ми е много тъпо. Как ще изкарам този месец?
Той насра положението и ме остави да се оправям сама.

# 28 172
Водила съм детето на психолог - предимно с детето си работи и разговаря.
Не знам защо решихте че с родителите основно щял да работи, вероятно имате опит личен ?

# 28 173
Водила съм детето на психолог - предимно с детето си работи и разговаря.
Не знам защо решихте че с родителите основно щял да работи, вероятно имате опит личен ?

Колко годишно беше твоето дете?
Тук става дума за 2,5-3 годишно.

# 28 174
  • Куциндрел
Зависи какъв е проблема. Предполагам, че психолога ще успокои Пийк и ще й даде насоки, защото явно тя има повече нужда, а не детето. Хубаво е да разбере, че поведението при сина й е съвсем в реда на нещата и как тя да реагира.

# 28 175
Аз също не виждам нещо небивало в поведението на детето. Както писах, моята е едно дете и има същото поведение - точно в момента хленчи аз искааам таатеее - ей така, без причина. По някое време ще я чуя, че иска "само мамааа".
След "ужасните 2 г." идвали "ужасните 3 г.", така че някак ще трябва да избутаме до 22-25 г. да речем.

# 28 176
  • София
Пълни психарчета са в тази възраст. 😜
Сега се сетих, че на тази възраст малкият се обиждаше сам. Сега, на 9, започна да гради някакво самочувствие.

# 28 177
Peacock, ако искаш, изслушай тази консултация на тема второ дете, грешки, ревност. За мен беше много интересно.
https://mamasum.bg/portfolio/roditelski-greshki-pri-poyavata-na-vtoro-dete/
И моите 5 стотинки по темата: бебето няма толкова голяма нужда от теб, колкото голямото дете. Като нахраниш бебето, давай го на таткото да го приспива и разнася, с ти чети, играй, излизай с голямото. Редувайте се с таткото - една вечер ти чети приказки за лека нощ на баткото, другата вечер - той. Не е ок да го прехвърлиш изцяло на бащата и на бабата.
Успех!

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 15:49 от Fifiana

# 28 178
Wind, в тоя тежък момент трябва за съжаление да се научиш да не чуваш. Не могат така да си изливат очакванията върху теб, при положение, че ти се чудиш как да оцелееш. Сама жена с дете си е страшно.

# 28 179
  • София
А чували ли сте израза: Искам, искам, не знам какво искам!
Да, синът ми беше на ок. 5, обаче беше решил да хленчи и мрънка ей така, без конкретен повод. И понеже не можа да измисли, спря. А ние с баща му добре се посмяхме!

# 28 180
Уинд, давай детето на баща му.
Моето никога, ама никога не съм го спирала. Ако баща му го иска и може да го гледа с удоволствие. Да се прекъсва връзка дете-родител е свръх тъпо.

# 28 181
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
горе-долу от това време "искаааам сладолееед от жабиииии!".
иди разбери какво иска.
 Wink по време на разходката видяло зелено скрежко, май киви.

# 28 182

И моите 5 стотинки по темата: бебето няма толкова голяма нужда от теб, колкото голямото дете.
Абсолютно съм съгласна с всичко казано от теб, само искам да вметна, че често наблюдавам това продължаване да се дава повече внимание на голямото и след като малкото вече има по-големи нужди от внимание и обич. Което ме изненада, аз съм едно дете и винаги съм смятала, че малките са най-обгрижвани. Дори моя колежка, с която говорих, ми обясни така поведението си: големият е свикнал с нея и му вреди липсата на внимание, а малкият не знае друго и не му пречи, че тя е ангажирана с другото дете. Много често започнах да забелязвам този тип поведение около себе си; явно защото съм на прага на подобна ситуация и просто забелязвам.

# 28 183
teta, добре съм, благодаря. Утре съм на преглед, не се е повтаряла болката, пък ще видим лекарят какво ще каже. Тресът ме вече лудите, че няма да бъда добър родител, но знам че са хормони и ще мине (след има няма 20-30г.).

Wind,  просто филтрирай думите, не е хубаво да се караш с никой, но щом бившия е добър баща според мен няма лошо връзката дете-баща да не се прекъсва.  Вярвам че ще се справиш с останалото. Прегръдки.

Оплаквам се, че се чувствам виновна, че с ММ решихме да не купуваме всяка дрънкулка и "уникална" джиджавка за малкия, и сега ми се струва че не сме взели достатъчно неща. А колко е достатъчното нямам никаква идея Smile

# 28 184
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
навремето взимахме всичко, което ни хареса. все ни се струваше, че новото е по-по-най...
докато не го видяхме как избутва количката буталка настрани и влиза в кашона. толкова игра, колкото си игра с кашончето не е имало с никоя играчка - то беше и ракета, и кола, и влак...
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт