Да се оплачем... 2020

• 2 125 315
  • 42 098
  •   3
Отговори
# 16 710
  • SF
Днес бях до магазина и до ДМ за сапун и препарати. Всички бяха с маски, факт. Абсолютно всички.
Но хората не спазват дистанция. Избирам си лимони и до мене застава една и започваме да си бъркаме заедно в щайгата. Сякаш няма извънредно положение. Премествам се, изчаквам някакъв да си избере авокадо, за да не се ляпя за него. Взе си, подлъга ме, че е свършил и след 2 крачки се върна, за да си избиаме заедно още авокадо. Седя и ги чакам да си вземат нещата от щандовете, но даже и на бременните не спазват дистанция не се сещат, че някой може да им кихне върху количките, докато зяпат и опипват всичко.
А на тези от персонала пък изобщо не им пука.
Ние не сме за хлабави мерки и молби. На нас ни трябват глоби и пердах.
И аз се чудя що да не може през парка леко, леко и до аптеката да се разходя. За мене е по-безопасно, отколкото да се кача в автобуса и после да взема тролей. Но аз ще спазвам не 2, а 20 метра дистанция. Лошото е, че повечето ще го обърнат на селски събор със свирки, балони, бири и тротинетки.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 22:33 от Esmee

# 16 711
  • София
И сам да съм, пак ще се бутам. Grinning

# 16 712
Съгласна съм с Есмее...и моите наблюдения са точно такива. 1:1.
Нахални хора, несъобразителни.
А някои го правят и напук...просто защото "Бойчето така бил казал"..😉
И се бутат на инат -
1.за да заразят другите
2.за да пробват дали ще се заразят - тогава що не идат да се отъркат във ВМА в някой доказано болен 😉

И 1 и 2 да е - все говори лошо за тях.
Ива и 3 ама пак не е в тяхна полза - правят го защото не са ги възпитали добре като малки.

# 16 713
  • Ямбол
Дарлинг е права. Като не ви харесва, не се бутайте в големите магазини. В малките повече от един-двама не е разрешено да се влиза.

# 16 714
  • София
Тези, които се бутат, ще се бутат и в малките магазини. Ако трябва и на вратата ще се сбутат, но няма да се минат да почакат 20 секунди. Въпрос на чест е.

# 16 715
Стана и моят бобец. Хапнахме . 😃
Оплакване е,тежко ми е.
Добри,много смешно ми стана като четох за агнето. 🤣🤣🤣

# 16 716
  • France
Оплаквам се, че станахме бетер Китай.
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/farmatsevtkata-s-obvinenie

# 16 717
Нека, Джолева, заслужаваш!
Да честитя на всички с цветни имена! И на тези, с именници вкъщи! Да сте здрави и да ви е цветно в живота!
Оплаквам се, че сигурно само аз не мога да направя козунак. И торта. Нито ми идва отвътре да правя, нито пък ще се справя.

Ели, не си сама, сестро! И аз не мога. Ама хич! Ръцете ми са заврени да не казвам къде, когато става дума за месене. Не само това, ами един път преди години бях поканена за Великден на селото на моя приятелка и тогава съквартирантка. Майка й беше невероятна къщовница и страхотен кулинар. Тръгваме да правим козунаци, аз уж чирак, ще помагам...ами познай дали не станаха на подметка със захар и бадеми отгоре. Всичките! Жената каза, че за пръв път откакто меси козунаци такова нещо й се случва. А аз като й казвах, че съм карък и само от присъствието ми всичко тестяно се спихва веднагически, тя ми се смя..

Нищо де, поне си знам че не става и не се хващам да правя и да ям.

Иначе съм с цветно име и днес се чувствам поздравена! Поздравявам всички с имена на цветя, останалите - с хубавия празник, а аз отивам да си сипя едно по Кантарджиев

# 16 718
Оф, странен ден. Нервна съм . Станах много рано, оставих мъжете да спят до късно. Следобеда легнах, те взеа да крещят и се събудих много раздразнена. Детето хапна малко торта и се првъзбуди, баща му с еизнерви... Абе, да си лягам, че да свършва, че много дълъг с еоказа...

# 16 719
  • Бургас
За магазините си е до хората.Някои наистина и сами се бутат.Организацията в Метро Бургас е желязна!Няма бутане,цедката е голяма.Чакам пред малкия квартален магазин и продавачката ми вика "Влизай,бе душа!"То има вътре вече 4 човека,няма въздух за дишане!Тя ми казва "Влизай,кво ти пука?"

Така че,Далринг,всичко е до човека!Не каквото Бойко е казал.

# 16 720
Сега, според хората,елементарни правила и възпитание не важат. Хората са сигурни, че в момента правилата за движение по пътищата, за паркиране, за това кой е с предимство на опашката не важат! ИП изкара наяве най- грозните черти на хората.

# 16 721
  • SF
Ох, като почнат с това "кво ти пука", "квото - такова", "квото стане!"...

Аз май ви се оплаках как двама натоварени с торби излизат от входа, пресичат улицата и право към мене на тротоара. Спирам, дърпам се, той ме гледа заядливо "Кво има!". Казах му, че има вирус. - Аааа, аз тея не ги признавам!
Ами не ги признаваш, ама лекарите не спят и не се прибират при децата си.

# 16 722
И аз днес пазарувам в месарския магазин и един с детето си така връхлетя и се лепнаха точно до мен, когато плащах. Какъв му беше зора -не знам, ама спокойно можеше да ме изчака да изляза. Магазинът е целия в стъклени витрини и се вижда прекрасно.

# 16 723
  • Варна
За магазините си е до хората.Някои наистина и сами се бутат.Организацията в Метро Бургас е желязна!Няма бутане,цедката е голяма.Чакам пред малкия квартален магазин и продавачката ми вика "Влизай,бе душа!"То има вътре вече 4 човека,няма въздух за дишане!Тя ми казва "Влизай,кво ти пука?"

Така че,Далринг,всичко е до човека!Не каквото Бойко е казал.

В Метро Варна си е като преди тъпата изолация.

А коментара за персонала, дето не му пукало, вие нормални ли сте, хората, които работят там не са пъдари.
Айде някой да ми обясни на колко квадрата магазин, колко човека освен продавача е разрешено да влязат, моя е 57 кв. и  в  разговор с инспектор от РЗИ и директор, още хирург във Варненска болница са ми казали двама, тоест общо трима на тази квадратура. Рових къде ли не, ами никъде не е обяснено колко, как и защо.

# 16 724
  • Бургас
Стели,то си пише отвън "Не повече от трима!" Вътре са даже повече за разкош и тя ми вика "влизай!"Магазинчето е малко ,ама много малко!Кой трябва да дойде да обясни,че повече от пет човека вътре в този момент е прекалено?!

Общи условия

Активация на акаунт